Saniute cu sistem de franare

BUCURESTI - 18 decembrie 2013

Comunicat tip General in Retail

Cine dintre persoanele care utilizeaza o saniuta nu ar prefera sa poata opri alunecarea brusc, in cazul in care directia spre care se indreapta este gresita sau trebuie sa evite brusc un obstacol.

Creatorii de saniute au realizat doua modele de saniute noi, cu sistem de franare. Acest tip de saniute au o forma aerodinamica si inaltimea sa mica asigura aderenta la suprafata de alunecare. Pe partile laterale este dotata cu cate un maner de dimensiuni medii, usor de prins  de persoana care se afla pe sanie, chiar daca se afla in viteza.

Aceste manere sunt necesare atat pentru franare  brusca sau lenta, dar si pentru realizarea virajelor. Sania realizata din plastic este dotata cu o franghie pentru tractare.

Acest tip de saniuta poate fi utilizata deopotriva de copii si de adulti, chiar daca nu au abilitati deosebite de conducere a saniutei pe partie.

Pozitia corpului este foarte comoda in timpul alunecarii, dar si in cazul in care este utilizata doar ca mijloc de deplasare a copiilor, fiind tractate de parinti sau fratii mai mari. Un alt model de saniuta cu frana este cea tip bob, dotata cu volanul ce permite directionarea saniutei inspre locul dorit si cu doua manete ce asigura franarea in conditii de pericol.

Partea din fata a saniutei este ajutata in deplasare de doua talpi ca de schi, in timp ce spatele acesteia este asemanator unei sanii clasice, cu stabilitate mare si cu pozitionarea corecta si comoda a corpului in timpul alunecarii. Intregul ansamblu are forma aerodimanica ce permite viteze mari in alunecarea pe partie.  Acest model este recomandat in special adultilor sau tinerilor care au cateva abilitati in manevrarea saniutei pe partie. Saniutele cu frana au culori vii: rosu, albastru sau galben, permitand identificarea rapida pe partie, evitandu-se astfel accidentele datorita vizibilitatii scazute generate de ceata sau intuneric. Puteti trai emotii puternice pe partiile de schi utilizand acest tip de sanii, care au in dotare sisteme de franare.

Despre nichiduta

Cu drag pentru cei mici.