Sportivii cu entorse de gleznă nu mai au de ce să îşi facă griji: La OCH, Dr. Rubeli şi Dr. Cucu îi pun pe picioare imediat!

Constanta - 28 mai 2014

Comunicat tip Produse / Servicii in Media / Publicitate, Sanatate, Sport

Sportivii, din cauza efortului fizic imens pe care îl depun în mod constant, au parte de probleme ortopedice care uneori pot determina sfârşitul înainte de vreme al carierei acestora. Din fericire, la Ovidius Clinical Hospital există soluţii de tratament moderne pentru afecţiunile ortopedice. În urma intervenţiilor realizate de către echipa de ortopedie de la OCH, prin tratamentul instabilităţilor acute şi cronice ale gleznei, sportivii, şi nu doar ei, pot reveni la un stil de viaţă normal într-un timp record.

Dr. Eugen Rubeli, medic primar ortopedie- traumatologie, şeful secţiei de ortopedie din cadrul OCH, şi Dr. Toma Cucu, medic primar ortopedie- traumatologie, şeful departamentului de artroscopie OCH

Dr. Eugen Rubeli, medic primar ortopedie- traumatologie, şeful secţiei de ortopedie din cadrul OCH, şi Dr. Toma Cucu, medic primar ortopedie- traumatologie, şeful departamentului de artroscopie OCH

  Unul dintre scopurile noastre, al meu şi al Dr. Cucu, este de a rezolva cât mai rapid şi cât mai bine traumatismele care apar în timpul activităţilor sportive. 

Dr. Eugen Rubeli, medic primar ortopedie- traumatologie

Dr. Eugen Rubeli , medic primar ortopedie- traumatologie, şeful secţiei de ortopedie din cadrul OCH, şi Dr. Toma Cucu , medic primar ortopedie- traumatologie, şeful departamentului de artroscopie formează echipa de ortopezi care face minuni. Tratamentul instabilităţilor acute şi cronice ale gleznei se realizează printr-un procedeu modern de refacere a ligamentului peroneo-astragalian- anterior și a celui peroneo-calcanean cu augmentarea reconstrucției (internal braceing) cu fiber tape. La nevoie se practică artroscopie de gleznă pentru rezolvarea problemelor intraarticulare ce însoțesc entorsa gleznei.

„Procedeul este valoros pentru că realizează o reconstrucție anatomică și funcționarea perfectă a articulației gleznei în special la sportivi, și nu numai, o stabilitate și o mobilitate normale scurtându-se foarte mult perioada de imobilizare și de recuperare.”, a spus Dr. Toma Cucu.

Aşadar, în urma unei astfel de intervenţii imobilizarea postoperatorie este de maxim 10-14 zile, recuperarea începe imediat după aceea, iar reintegrarea în activitatea sportivă se face mai rapid, în 4-5 săptămâni.

Tot în sfera chirurgiei ortopedice, se practică aici un procedeu minim invaziv de refacere a tendonului achilian rupt cu o incizie de maxim 4 centimetri, reducându-se astfel foarte mult riscul complicaţiilor postoperatorii, durata de imobilizare şi de recuperare a pacientului.

„Chiar săptămâna trecută am operat un pacient cu ruptură bilaterală de tendon achilian (la ambele membre). Intervenţia a durat mai puţin de o oră şi jumătate iar pacientul a fost externat după două zile de spitalizare. Trebuie să recunosc că astfel de proceduri sunt o adevărată plăcere de făcut atunci când ai la îndemână toată logistica necesară. Unul dintre scopurile noastre, al meu şi al Dr. Cucu, este de a rezolva cât mai rapid şi cât mai bine traumatismele care apar în timpul activităţilor sportive”, a adăugat Dr. Rubeli.

Astfel de intervenţii la OCH au devenit uzuale, acest spital fiind singurul din S- E României unde pacienţii pot beneficia de astfel de servicii medicale.

Despre Ovidius

Ovidius Clinical Hospital este poziționat pe drumul național DN 2A, km 202, între localitatea Ovidiu și municipiul Constanța, cu acces ușor atât pentru locuitorii din ambele orașe, cât și pentru cei din împrejurimi (Mangalia, Medgidia, Tulcea, Hârșova). Accesul pacienților se poate realiza cu mijloacele de transport în comun dinspre orașele Ovidiu și Constanța. Autoturismele personale beneficiază de o parcare bine structurată în jurul unității.

Programul de lucru

Ambulator

Luni - Vineri
08.00 - 21.00
Sâmbata
08.00 – 15.00

Spital

Program permanent cu 3 linii de gardă.

Telefon: 0241.480.400
E-mail: office@ovidius-ch.ro
https://www.facebook.com/ovidiusclinicalhospital


Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/ovidius/sportivii-cu-entorse-de-glezna-nu-mai-au-de-ce-sa-isi-faca-griji-la-och-dr-rubeli-si-dr-cucu-ii-pun-pe-picioare-imediat