Power Laptop Service va ofera sfaturi utile pentru intretinerea laptopului personal

BUCURESTI - 1 iulie 2016

Comunicat tip Produse / Servicii in Tehnologie

Invata sa iti intreti laptopul prin intermediul unor mici sfaturi pe care specialistii de la Power Laptop vi le ofera in mod gratuit. Fiecare componenta este importanta, la fel cum intretinerea lor poate mari durata de viata a laptopului vostru!

Power Laptop Service

Power Laptop Service

Placa de baza

Principala piesa intr-un laptop, dar si intr-un calculator cu desktop este placa de baza. Nu este un secret acest lucru, dar nici faptul ca devine imposibil ca un astfel de device sa functioneze fara existenta si integritatea placii de baza. Fiind si cea mai scumpa componenta, utilizatorul trebuie sa aiba grija de ea caci, in mod diferit de restul componentelor, nu exista o placa de baza universala. Asadar, fiecare functioneaza pentru un anumit model de laptop. Rolul principal al placii de baza consta in realizarea conexiunilor cu restul componentelor, lucru care poate fi pus in practica fie cu ajutorul cablurilor, fie prin lipirea propriu - zisa a componentelor pe placa.

Fiind o componenta atat de complexa, exista si numeroase cauze care ii pot estompa functionalitatea. Simptomele sunt urmatoarele. Pe de-o parte, ecranul refuza sa porneasca, iar acest lucru nu se schimba nici in momentul in care se conecteaza un ecran extern pentru a-i testa functionalitatea. Pe de alta parte, exista posibilitatea ca laptopul sa nu se aprinda deloc, led-urile nefiind luminate la apasarea butonului ON. O alta situatie este aceea in care laptopul nu reuseste sa porneasca, insa utilizatorul primeste flash-uri din partea led-urilor. In orice situatie, sfatul specialistului in reparatii laptop Bucuresti este esential pentru identificarea problemei, dar si pentru solutionarea acesteia.

Memoria RAM

Se spune ca performantele laptopului sunt influentate in mod direct de memoria instalata in cadrul device-ului respectiv. Tocmai din aceasta cauza, persoanele care doresc sa aduca un plus de agilitate echipamentului folosit in mod uzual trebuie sa isi aleaga cu atentie  DDR, DDRAM 2, DDRAM 3, ori orice alta combinatie a celor trei tipuri de memorii care ar putea fi compatibila cu laptopul lor. Din punctul de vedere al memoriei RAM nu exista foarte multe probleme care va pot conduce spre serivice-urile de profil, caci este de ajuns sa inlocuiti integral memoria din slotul sau, in contextul in care ea nu mai functioneaza asa cum trebuie.

Tastatura

Una dintre cele mai importante componente ale laptopului, care poate fi asimilata cu mouse-ul in cadrul unui desktop. Pornind de la aceasta premisa, ea reprezinta dispozitivul primordial pentru introducerea datelor in laptop, pentru comenzi existand un echivalent al mouse-ului in partea centrala. Modul in care este fixata in ansamblul laptopului poate constitui o problema, mai ales ca selectia de balamale, cleme si suruburi nu intregeste intotdeauna cele mai bune componente de pe piata. Si, ca in orice alta situatie, fiecare proprietar incearca din rasputeri sa limiteze frecventa momentelor in care opteaza pentru serviciul de inlocuire tastatura laptop.

Pentru a-i asigura acestei componente un plus de longevitate in ansamblul laptopului este necesar sa o curatati periodic, dar si sa ii schimbati clemele in momentul in care ele nu mai functioneaza. De asemenea, o regula de aur este aceea de a nu consuma alimente si bauturi in preajma tastaturii, caci varsarea involuntara a lichidelor sau infiltrarea firimiturilor printre taste va poate aduce in situatia de a face o vizita service-ului local. 

Taguri: laptopservicereparatiitastaturapower
Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/power-laptop/power-laptop-service-va-ofera-sfaturi-utile-pentru-intretinerea-laptopului-personal