Eurobikeri în faţa Primăriei Mediaş

Medias - 23 mai 2005

Comunicat tip General in Administratie Publica

‘’Al treilea circuit al prieteniei’’ organizat de Asociaţia Eurobiker va ajunge la Mediaş în 24 mai la ora 10.00, în faţa Primăriei Mediaş.

Grupul format din 92 de motociclişti din diferite ţări europene, cu vârste cuprinse între 18 – 69 ani trece pentru prima dată prin România în perioada 21- 28 mai 2005.

Reprezentanţii de seamă ai politicii, economiei şi mass media europeană se vor întâlni la Mediaş în 24 mai 2005 la ora 10 cu primarul Daniel Thellmann şi reprezentaţii administraţiei publice locale, precum şi iubitorii

Cel de „al treilea circuit al prieteniei“ este un tur motociclistic organizat de asociaţia “Eurobiker” care va trece pentru prima dată prin România în perioada 21 - 28 mai 2005. Grupul este alcătuit din 92 motociclişti din diferite ţări europene, cu vârste cuprinse între 18 - 69 ani.

Printre aceştia se află reprezentanţi de seamă ai politicii, economiei şi massmediei europene. Cea de a doua televiziune germana (ZDF) a devenit partener din partea mass-mediei, la fel ca şi postul de radio Mitteldeutsche Rundfunk (MDR), care va transmite reportaje despre segmente ale circuitului.

Circuitul motociclistic se află sub patronajul preşedintelui Consiliului Uniunii Europene şi prim ministru al marelui ducat de Luxemburg, Jean Claude Junckers, al comisarului UE dr. Olli Rehn şi al vicepreşedintei Bundestagului, dr. Susanne Kastner.

Segmentul românesc al circuitului trece în data de 22 mai 2005 prin localitatea de graniţă Nădlac spre Arad, în 23 mai de la Arad la Sibiu, în 24 mai de la Sibiu prin Mediaş şi Cluj-Napoca spre Satu Mare, pentru ca în ziua următoare să părăsească ţara în direcţia Ungaria. Organizatorii circuitului, EUROBIKER, nu au ca sarcină şi scop doar organizarea şi desfăşurarea circuitului ci îşi plasează activităţile sub motto-ul „mobilitatea depăşeşte graniţele şi uneşte culturile“.

Prin aceasta ei urmăresc ţelul declarat, acela de a sprijini integrarea europeană şi
înţelegerea între popoare. La aceasta se adaugă şi angajamentul social al participanţilor, care s-a aflat în prim-planul tuturor acestor circuite. La fel şi în cazul circuitului anului 2005, ocazie cu care vor fi oferite donaţii pentru spitale, cămine de copii şi proiecte în baza cărora se construiesc în Banat cămine pentru tineri aasistaţi social.

Pe lângă aceasta, de toate taxele de participare precum şi de donaţiile individuale va beneficia fundaţia românească „Ajutoare imediate pentru copii“ ("Kinder Soforthilfe"), a cărei preşedintă este doamna Susanne Kastner.

Pe lângă o donaţie a „Eurobiker“, vor fi făcute în cadrul acestui circuit, la Lipova, în data de 22 mai 2005, şi o donaţie din partea Asociaţiei Producătorilor de Energie Regenerabilă din România (APERO), al Asociaţiei Eoliene din România (AERO) şi a Biroului de Avocatură Turbatu.

Aceasta constă într-o instalaţie solară pentru încălzirea apei şi a încăperilor unei case de copii a fundaţiei mai sus amintite.

O altă donaţie sub forma unor aparate medicale foarte performante, făcută de asemenea de către organizatorii circuitului, va fi oferită joi, 26 mai, de către vicepreşedinta Bundestagului doamna dr. Susanne Kastner spitalului de copii „Louis Ţurcanu“ din Timişoara.

Despre Primaria Municipiului Medias

Eurobikeri
Antonela Sofia Barbu

ofiter imagine