Birou de Consiliere pentru Cetateni

Ploiesti - 16 aprilie 2004

Comunicat tip General in Administratie Publica

Primăria municipiului Ploieşti în parteneriat cu Fundaţia Oamenilor de Ştiinţă Prahova, Insperctoratul Şcolar Prahova, Direcţia pentru Dialog, Familie şi Solidaritate Socială Prahova şi Administraţia Serviciilor Sociale Comunitare a înfiinţat un Birou de Consiliere pentru Cetăţeni.

Birou de Consiliere pentru Cetateni

Biroul este finanţat de Uniunea Europeană prin programul Phare 2001 –Societate civilă.

Biroul de Consiliere pentru Cetăţeni este o structură independentă care oferă gratuit servicii de informare şi consiliere pentru cetăţeni. În acest mod aceştia sunt sprijiniţi să-şi cunoască drepturile şi responsabilităţile pe care le au şi să identifice căile de urmat în vederea rezolvării problemelor cu care se confruntă.

Personalul din cadrul Biroului este instruit de reprezentanţii Asociaţiei Naţionale a Birourilor de Consiliere pentru Cetăţeni . Serviciile oferite de Biroul de Consiliere pentru Cetăţeni acoperă o paletă largă de domenii: sănătate, asistenţă socială, asigurări sociale, raporturi de muncă, protecţia consumatorului, drepturi şi obligaţii civile, regimul proprietăţii, impozite şi taxe, învăţământ, procedură notarială, protecţia copilului, servicii publice.

Consilierii îşi desfăşoară activitatea cu ajutorul unor baze de date conţinând proceduri juridice şi administrative, actualizate zilnic din surse autorizate.

Sediul Biroului de Consiliere pentru Cetăţeni Ploieşti se află la parterul blocului A 7 din strada G-ral Vasile Milea ( blocul “7 etaje”) . Biroul este deschis atât cetăţenilor din municipiul Ploieşti, cât şi celor din comunele situate în zona periurbană. Programul de funcţionare al Biroului este de luni pînă vineri, între orele 9.00-12.00 şi 16.00-19.00.
De serviciile respective se poate beneficia şi telefonic la numărul 0244/ 525 806 sau prin e-mail la adresa: ostefan@mail.com.

Despre Primaria Municipiului Ploiesti

Biroul Comunicare Promovare
PRIMĂRIA MUNICIPIULUI PLOIEŞTI
B-dul Republicii nr. 2
2000 – PLOIEŞTI
Tel.:0244 / 592.255
Fax:0244 / 513.829

alinafm@ploiesti.ro;roxana@ploiesti.ro