Locuinte pentru tineri

Ploiesti - 31 mai 2004

Comunicat tip General in Administratie Publica

Primarul Municipiului Ploieşti, dl Emil Calotă, va inaugura primele blocuri mansardate din oraş luni, 31 mai 2004, începând cu ora 13.00.

Locuinte pentru tineri

24 de familii tinere se vor muta în blocurile T1, T2 şi T3 ce fac parte din Ansamblul de Locuinţe pentru Tineret din cartierul 9 Mai, realizate în cadrul parteneriatului public-public cu Agenţia Naţională pentru Locuinţe. Întreg ansamblul cuprinde 128 de apartamente, aflate în diferite stadii de execuţie, Structura clădirilor este alcătuită din parter, două etaje şi mansardă, având câte două apartamente pe palier.

Fiecare bloc are 8 apartamente: 6 cu două camere ( 52,05 mp/apartament) şi 2 cu 1 cameră (39,98mp/apartament). La acestea se adaugă logii şi balcoane cu o suprafaţă de 46,32 mp fiecare.

La exterior pereţii sunt termoizolaţi cu sistem ECOTERM (polistiren 40 mm + tencuieli subţiri de plasă PVC). Blocurile sunt acoperite în şarpantă cu învelitoare din ţiglă profilată (pante 100% şi 50%). Apartamentele beneficiază de următoarele utilităţi: încălzire centrală, apă rece şi apă caldă, electricitate, telefonie, gaze. De asemenea, blocurile sunt contorizate pentru apă caldă şi energie termică , iar fiecare apartament în parte este contorizat pentru gaze şi apă rece. Unităţile locative au fost dotate cu gresie şi faianţă în bucătărie şi baie, obiecte sanitare, parchet melaminat şi tâmplărie din lemn stratificat cu geam termopan.

Cele 24 de familii vor primi locuinţele conform listei de priorităţi aprobată de Consiliul Local Ploieşti, pentru o perioadă de 5 ani de zile. Chiria percepută este de aproximativ 150 de mii de lei/ lună pentru apartamentele cu două camere şi de 110 mii de lei /lună pentru cele cu o cameră.

Ansamblul de locuinţe pentru tineret din cartierul 9 Mai este primul din Ploieşti realizat cu mansardă, şi face parte din Programul pentru construirea de locuinţe pentru tineri iniţiat de primarul Emil Calotă încă din iunie 2000. Acest proiect va fi continuat şi în perioada următoare până la realizarea celor 1100 de apartamente angajate.

Despre Primaria Municipiului Ploiesti

Biroul Comunicare Promovare
PRIMĂRIA MUNICIPIULUI PLOIEŞTI
B-dul Republicii nr. 2
2000 – PLOIEŞTI
Tel.:0244 / 592.255
Fax:0244 / 513.829

alinafm@ploiesti.ro;roxana@ploiesti.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/primaria-municipiului-ploiesti/locuinte-pentru-tineri