Pasaj pe magistrala de cale ferata Bucuresti-Brasov

Ploiesti - 4 mai 2004

Comunicat tip General in Administratie Publica

Excelenţa Sa, dl. Ion Iliescu, Preşedintele României, Primarul municipiului Ploieşti, dl . Emil Calotă, Preşedintele Consiliului Judeţean, dl. Mircea Cosma şi Prefectul judeţului Prahova, dl. Georgică Diaconu au participat la inaugurarea lucrărilor pasajului rutier ce va fi realizat peste magistrala de cale ferată Bucureşti- Ploieşti- Braşov.

Pasaj pe magistrala de cale ferata Bucuresti-Brasov

Proiectul vine în sprijinul realizării zonei metropolitane Ploieşti si vizează în principal fluidizarea traficului în zona strada Ghe. Grigore Cantacuzino-DN 72-Centura de Vest. Investiţia va determina şi o diminuare a poluării fonice şi a noxelor din atmosferă în perimetrul respectiv. De asemenea, se va realiza conexiunea cu unităţi economice importante şi implicit cu Parcul Industrial Ploieşti, unde se preconizează crearea a aproximativ 10.000 de locuri de muncă.

Lucrările se vor executa etapizat în 36 de luni şi vor consta în prima parte în construirea unui pasaj rutier superior din beton armat peste calea ferata Bucuresti- Brasov, iar în a doua parte în realizarea unor drumuri adiacente.

Pasajul rutier va avea o lungime de 82 de metri si o lăţime de 11,30 metri din care partea carosabilă va fi de 7,80 metri. Înălţimea liberă deasupra liniilor de cale ferată va fi de 8 metri, iar structura pasajului va fi realizată din grinzi prefabricate.

Ulterior, se vor crea doua rampe de acces la pasaj dinspre Ploiesti si Târgovişte. Acestea vor avea o lungime totală de 728 de metri si o lăţime totală de 9 metri. În ultima fază a proiectului vor fi construite un drum necesar traficului greu şi un drum de conexiune cu Centura. Cele două artere de circulaţie vor avea o lungime totală de 1699,86 metri şi o lăţime de 9 metri din care 7 metri partea carosabilă.

Timp de nouă luni, pe perioada primei etape a proiectului, circulaţia autovehiculelor va fi deviată prin pasajul de la Gara de Vest si pe B-dul Republicii.
Valoarea investiţiei se ridică la 61,5 miliarde lei, iar fondurile sunt asigurate prin parteneriat de Guvernul României, Consiliul Judeţean Prahova si Consiliul Local Ploieşti.

Despre Primaria Municipiului Ploiesti

Biroul Comunicare Promovare
PRIMĂRIA MUNICIPIULUI PLOIEŞTI
B-dul Republicii nr. 2
2000 – PLOIEŞTI
Tel.:0244 / 592.255
Fax:0244 / 513.829

alinafm@ploiesti.ro;roxana@ploiesti.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/primaria-municipiului-ploiesti/pasaj-pe-magistrala-de-cale-ferata-bucuresti-brasov