Program de reabilitare trotuare si amenajare parcari

Ploiesti - 2 septembrie 2004

Comunicat tip General in Administratie Publica

Primăria Municipiului Ploieşti a demarat un program de reabilitare a trotuarelor şi de amenajare a unor parcări noi în zona centrală a oraşului.

Program de reabilitare trotuare si amenajare parcari

Acest program are la bază dezideratul de a descongestiona şi sistematiza traficul şi de a suplimenta posibilităţile de staţionare şi oprire a autovehiculelor în această zonă extrem de aglomerată.

Pentru început în cadrul programului a fost finalizată lucrarea de asfaltare a trotuarului din zona Hotelului Central pe o suprafaţă de 200 mp. Investiţia este în valoare de 50 milioane lei.

De asemenea, au fost trasate proiectele şi emise comenzile către societăţile constructoare pentru două noi parcări, situate pe Bd. Republicii, în zona Cinemascopului şi cea de-a doua în vecinătatea Halelor Centrale.

Prima dintre aceste două parcări va avea o suprafaţă de 260 mp şi va dispune de 16 locuri de staţionare. Investiţia se estimează la 600 milioane lei şi va fi executată de SCCR S.A.

Spaţiul din apopierea Halelor Centrale va fi reamenajat pe o suprafaţă de 520 mp, unde sunt prevăzute 30 de locuri de parcare. Proiectul, care vizează şi punerea în valoarea a clădirii Halelor Centrale, va fi realizat de firma S.C. STAR T&D S.R.L, care va amenaja totodată şi trotuarele din perimetrul respectiv. Fondurile necesare pentru aceaste investiţii sunt de aproximativ 1,3 mld lei.

Concomitent, se află în curs de execuţie lucrările de reabilitare a carosabilului şi trotuarelor străzii Tarcăului, care presupun reabilitarea a 2700 mp de carosabil şi 1000 mp de trotuare. Estimativ, valoarea investiţiei va fi de 2,5 miliarde lei, aceasta fiind realizată de S.C. STAR T&D S.R.L.

Despre Primaria Municipiului Ploiesti

Biroul Comunicare Promovare
PRIMĂRIA MUNICIPIULUI PLOIEŞTI
B-dul Republicii nr. 2
2000 – PLOIEŞTI
Tel.:0244 / 592.255
Fax:0244 / 513.829

alinafm@ploiesti.ro;roxana@ploiesti.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/primaria-municipiului-ploiesti/program-de-reabilitare-trotuare-si-amenajare-parcari