Sala de sport "Octavian Belu"

Ploiesti - 4 mai 2004

Comunicat tip General in Administratie Publica

Excelenţa Sa, dl. Ion Iliescu, Preşedintele României, Primarul municipiului Ploieşti, dl. Emil Calotă, Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, dl. Mircea Cosma şi Prefectul judeţului Prahova, dl. Georgică Diaconu vor participa la inaugurarea sălii de sport a Liceului “ Al. Ioan Cuza” din Ploieşti.

Sala de sport

La eveniment va fi prezent şi binecunoscutul antrenor de gimanstică, dl. Octavian Belu, fost elev al liceului, care cu acest prilej va oferi numele său sălii de sport spre a fi un exemplu demn de urmat pentru tinerii sportivi aspiranţi la performanţă.

În consens cu programul Guvernului României pentru următorii ani, municipalitatea ploieşteană derulează în cadrul propriului program strategic de dezvoltare durabilă proiecte care vizează prin facilităţile acordate şi programele implementate sprijinirea şi motivarea tinerilor.

Prin implicarea în construirea sălii de sport din cadrul Liceului “Al. Ioan Cuza”din Ploieşti, administraţia locală concretizează astfel un alt proiect important care contribuie la dezvoltarea bazei materiale în domeniul sportului şi agrementului.

Lucrările de construcţie la sala de sport au demarat în 2003 şi au fost realizate de SC Energoconstructia SA. Fondurile necesare realizării clădirii, instalaţiilor electrice, sanitare şi încălzirii, precum şi pentru amenajări interioare au fost asigurate de Compania Naţională de Investiţii.

Primăria municipiului Ploieşti a susţinut finanţarea pentru realizarea reţelelor tehnico-edilitare şi sistematizarea verticală. Totodată, administraţia locală a asigurat şi dotarea sălii de sport cu aparatură necesară practicării diferitelor discipline sportive: baschet, handbal, volei, gimnastică, etc. Valoarea totală a investiţiei se ridică la 15 miliarde lei.

Cu ocazia vizitei la Ploieşti, Preşedintele Ion Iliescu va premia cu câte un calculator trei elevi câştigători ai olimpiadelor naţionale. Este vorba de elevii:
- Sânziana Munteanu, clasa a VIII-a la Liceul Pedagogic, premiantă la Olimpiada naţională la matematică.
- Răzvan Ivan - elev la Grupul Şcolar Industrial “1 Mai ”, locul I la Olimpiada naţională de arte şi meserii.
- Sebastian Simion – elev la Colegiul Tehnic “Spiru Haret”, locul I la Olimpiada naţională de arte şi meserii.

Despre Primaria Municipiului Ploiesti

Biroul Comunicare Promovare
PRIMĂRIA MUNICIPIULUI PLOIEŞTI
B-dul Republicii nr. 2
2000 – PLOIEŞTI
Tel.:0244 / 592.255
Fax:0244 / 513.829

alinafm@ploiesti.ro;roxana@ploiesti.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/primaria-municipiului-ploiesti/sala-de-sport-octavian-belu