PortalMed – o platformă medicală actuală și utilă

BUCURESTI - 27 aprilie 2020

Comunicat tip General in Sanatate

Proiectul PortalMed a fost gândit inițial ca o revistă medicală online, dar situația pandemică globală a condus către dezvoltarea acesteia într-o platformă multimedia.

PortalMed

PortalMed

O platformă medicală cu emisiuni online

Proiectul PortalMed a fost gândit inițial ca o revistă medicală online, dar situația pandemică globală a condus către dezvoltarea acesteia într-o platformă multimedia. Din cauza riscului de contaminare cu noul coronavirus, accesul unui număr mare de pacienți la serviciile medicale de bază a fost limitat. Din acest motiv, inițiatorii proiectului au considerat util să ofere publicului larg acces la sfaturi medicale zilnic, de luni până vineri. Astfel, un medic stă în fiecare seară (de la ora 20.30, pe pagina de Facebook și pe canalul de Youtube PortalMed) la dispoziția celor care au întrebări sau preocupări legate de boli, afecțiuni și tratamente. Rubrica Sfaturi medicale vine în completarea acestor emisiuni cu o serie de informații utile despre cele mai frecvente provocări cu care se confruntă pacienții.

 

Informații corecte și utile pentru pacienți

Aparte de emisiunile în direct, platforma medicală pune la dispoziția publicului larg o serie de articole documentate despre sănătate și specificitatea bolilor și afecțiunilor. Care sunt semnele care trebuie să ne alarmeze, caracteristicile bolilor și formulele de tratament – aflați în categoria dedicată: Info generale. Tot aici aveți acces la date despre menținerea unui stil de viață sănătos, la istoria medicinei și la curiozități din acest domeniu. O rubrică specială este dedicată celor mici.

 

Informații pentru specialiști

Această platformă este dedicată atât pacienților, care pot avea prin intermediul acesteia acces la sfaturi medicale și informații de interes general în timp real, cât și specialiștilor. Astfel, aici se găsesc ultimele noutăți despre listele medicamentelor și dispozitivelor compensate și despre ultimele studii și cercetări din domeniu. Informațiile dedicate sunt de utilitate pentru medici, farmaciști, studenți la facultățile de profil, cercetători și companiile farmaceutice. Acestea sunt selectate din surse oficiale, de încredere, provenind din comunicările instituțiilor de sănătate interne și internaționale și de la centre universitare și de cercetare de prestigiu, din întreaga lume. Echipa redacțională filtrează toate aceste informații, astfel încât acestea să ajungă la cei interesați într-un timp scurt și într-o formă accesibilă.

 

Informații despre evoluția pandemiei de COVID-19

O categorie specială oferă informații importante și actuale despre evoluția pandemiei de COVID-19 în plină desfășurare. Aici sunt publicate știri interne și internaționale, informări oficiale, noutăți despre abordările terapeutice și studiile clinice în derulare, sfaturi și opinii despre această mare provocare de sănătate publică. La nivel global, specialiștii caută soluții de prevenție și tratament pentru această boală infecțioasă care a infectat până la finalul lunii aprilie aproximativ 3 000 000 de oameni și a ucis deja peste 200 000, în întreaga lume. Aceasta este, probabil, cea mai mare provocare epidemiologică a zilelor noastre. Zeci de studii clinice se află în desfășurare, zeci de substanțe sunt testate, alternativele terapeutice sunt analizate neobosit de echipe de specialiști care conlucrează pentru a pune capăt acestei boli care s-a răspândit în doar câteva luni pe întregul mapamond.

 

Știri medicale

Știrile medicale sunt selectate zilnic, din surse de încredere și prezintă ultimele noutăți din domeniu: descoperiri, abordări terapeutice, anunțuri, previziuni etc. Acestea sunt de folos atât specialiștilor, cât și tuturor celor care nu profesează în domeniul medical sau în alte domenii conexe, dar doresc să fie la curent cu evoluția medicinei și a industriei farmaceutice.