Provision aduce în România soluțiile RiskIQ

BUCURESTI - 4 martie 2020

Comunicat tip Produse / Servicii in IT&C

Provision Software Division, distribuitor consacrat în domeniul securității informației, anunță astăzi încheierea parteneriatului cu liderul în gestionarea suprafeței de atac digitale, compania RiskIQ.
În urma acestui acord, Provision Software Division aduce pe piața din România - RiskIQ Digital Footprint, RiskIQ External Threats și RiskIQ PassiveTotal - soluții care, prin intermediul unei platforme fără egal vă oferă o imagine de ansamblu a suprafeței de atac digitale și posibilitatea de a controla expunerea pe web, aplicații mobile și în mediile de socializare.

Soluțiile RiskIQ ajută organizațiile să-și controleze prezența pe Internet și să combată amenințările cibernetice aferente

Transformarea digitală a făcut ca multe dintre companii să-și lase amprente digitale pe web, aplicații mobile sau în mediile de socializare, multe dintre acestea nefiind gestionate din prisma securității. În permanență, platforma de recunoaștere RiskIQ colectează, analizează, organizează și oferă informații despre componentele de infrastructură IT ce sunt expuse în Internet,  permițând companiei să-și protejeze prezența digitală, să identifice proactiv și să elimine elementele care par dar nu sunt ale sale, să înțeleagă rapid infrastructura adversarului pentru a răspunde eficient la atacuri cibernetice.

“Este momentul să acordăm importanță mărcii companiei – să identificăm cazurile de utilizare frauduloasă a acesteia, să ne protejăm clienții de amenințările cibernetice ce îi vizează și se găsesc în afara rețelei pe care în mod tradițional o protejăm.  Soluțiile RiskIQ adresează aceste probleme și multe altele, fiind o platforma robustă, ce identifică și ajută organizațiile să protejeze ceea ce dețin pe web, în aplicații mobile sau pe mediile de socializare.“ – afirmă Andreea Hârza, General Manager Provision Software Division.

„Suntem încântați să colaborăm cu Provision Software Division pentru a extinde disponibilitatea soluțiilor RiskIQ și în România”, a spus Fabian Libeau, Vicepreședinte EMEA al RiskIQ. „Provision este un distribuitor consacrat, bun cunoscător al pieței soluțiilor de securitate a informațiilor care prin intermediul rețelei sale de parteneri va face cunoscută importanța implementării soluțiilor de monitorizare și control a prezenței digitale pentru o companie.“

RiskIQ Digital Footprint

-  Oferă vizibilitate și control pentru toate componentele de infrastructură expuse în online ale companiei, reducând proactiv riscul asociat suprafeței de atac digitale

-  Se adresează companiilor cu  un număr semnificativ de website-uri și alte infrastructuri web (aplicații mobile, rețele de socializare) utilizate pentru a interacționa cu clienții sau prospecții, din domenii precum serviciile bancare și de asigurare, tehnologie, comerț cu amanuntul, aviație etc.

Punctele slabe și riscurile evidențiate în această suprafață de atac pot fi abordate proactiv de către  organizație, eliminând orice element ce poate fi cu ușurință exploatat de către persoane /entități malițioase.

RiskIQ External Threats

-  Automatizează detectarea, monitorizarea și remedierea amenințărilor digitale generate de persoane malițioase împotriva organizației, angajaților sau a clienților

-  Se adresează companiilor cu o mare expunere a mărcii, care au o bază importantă de clienți / audiență digitală pe care trebuie să o protejeze de atacurile de social engineering

-  Printre avantajele soluției menționăm:

    * Găsește în timp real site-urile web, domeniile, profilurile sociale și aplicațiile mobile frauduloase, determină gravitatea amenințării și împuternicește echipele de securitate să ia măsuri pentru atenuarea riscurilor specifice.
    * Detectarea continuă a erorilor de configurare/înregistrare a domeniilor și a subdomeniilor, a site-urilor de tip phishing, a conturilor de social media înregistrate în numele companiilor sau a reprezentanților managementului acestora, aplicații mobile false sau modificate, distrugerea mărcii sau utilizarea greșită a acesteia în escrocherii și planificarea atacurilor în forumurile de dark web

RiskIQ PassiveTotal

-  Este un instrument de analiză a infrastructurii amenințărilor, folosit de peste 85.000 de analiști de securitate cibernetică din întreaga lume pentru accelerarea investigațiilor și eliminarea proactivă a amenințărilor.

-  Se adresează  organizațiilor care  au o cultură de securitate IT matură, adesea cu un centru de operații de securitate cibernetica (SOC), cu persoane din echipa de securitate care petrec mult timp investigând evenimentele de securitate, indicatorilor de compromis și realizează rapoarte despre amenințări.

Alte produse de securitate, cum ar fi soluțiile SIEM (Security Information and Event Management), Vulnerability Management, EDR sau Threat Intelligence Platforms pot accesa baza de date de peste 7 TB a PassiveTotal direct prin intermediul API, putând oferi context și detalii fără precedent.

 

Despre RiskIQ

RiskIQ este lider în gestionarea suprafeței de atac digitale, oferind cea mai cuprinzatoare modalitate de descoperire și de diminuare a amenințărilor asociate cu prezența digitală a unei companii. Luând în considerare că peste 75 la sută dintre atacuri provin din afara firewall-ului, RiskIQ permite întreprinderilor să obțină o perspectivă unificată și control asupra expunerii pe web, aplicații mobile și în mediile de socializare. Folosită cu succes de mii de analiști de securitate, echipe de securitate și CISO, platforma RiskIQ combină analiza și recunoașterea avansată a datelor din internet, pentru a accelera investigațiile, a înțelege suprafețele de atac digitale, a evalua riscurile și a lua măsuri pentru a proteja compania, marca și clienții. Încercați gratuit RiskIQ Community Edition accesând https://www.riskiq.com/community/.

https://www.riskiq.com

 Despre Provision Software  Division

Provision Software Division este o companie înființată în 1997 ca o investiție privată, cu capital integral românesc. Provision este distribuitor consacrat în domeniul securitatii informatiei, distribuitor cu valoare adaugata ce oferă partenerilor tehnologii inovatoare, soluții și servicii profesionale. Succesul Provision este un rezultat al inovarii continue și al investițiilor în specialiști valoroși. Aflați mai multe pe www.provision.ro.

Taguri: Provisionriskiq
Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/provision-software-division/provision-aduce-in-romania-solutiile-riskiq