Training de PARENTING cu Dr. Otilia Secara.

BUCURESTI - 16 mai 2007

Comunicat tip General in Afaceri

Copii fericiti, sanatosi, autonomi, creativi si responsabili, crescuti intr-un climat plin de dragoste - iata o mare provocare pentru toti parintii. Fiindca adesea a creste un copil poate fi extrem de solicitant si de frustrant.
Desi se fac scoli inalte pentru a deveni competent intr-o anumita profesiune, la noi se considera, pana de curand, ca profesiunea de parinte se 'fura' de la proprii parinti. Parintii de azi cauta insa activ modalitati noi, mai bune, de a face fata solicitarilor impuse atat de copilul care creste cat si de presiunile sociale, axate pe competitivitate, performanta si consum.

Trainingurile de Parenting sunt concepute ca o orientare in acest demers. Participantii vor putea invata direct cu un specialist in problematica dezvoltarii copilului si familiei. Fiecare dintre cele 3 cursuri, structurate in functie de varsta copilului, sunt o sursa de informatii fundamentate stiintific despre comportamentele si relatiile interumane in familie - informatii a caror aplicabilitate in cotidian a fost demonstrata.

A invata sa fii parinte este un proces de educatie complexa. Nu exista o reteta magica sau un anumit curriculum standardizat. E nevoie de actiune, de interactiune, de reflexie si de schimbare. Scopul cursurilor intensive, al ilustrarilor video, sesiunilor interactive si aplicatiilor practice din “scoala parintilor” este sa clarifice procesul de dezvoltare a copilului, cu intreg potentialul si vulnerabilitatea sa.

Modulul 'CEI 7 ANI DE ACASA' (copilaria mica, 0-3 ani si perioada prescolara, 3-7 ani) releva rolul experientelor precoce, al mediului familial si al educatiei.

Din agenda:
• Rolul adultului in etapele de dezvoltare fizica, socio-emotionala, cognitiva si lingvistica a copilului,
• Modul de a structura un ambient optim de interactiune, ingrijire, comunicare, joc si stimulare cu copilul,
• Rolul pe care parintele il pastreaza in viata copilului, pe masura ce acesta creste si timpul petrecut cu parintii se scurteaza,
• Principii practice de educatie si disciplina aplicabile in familie,
• Familia si rolurile parentale (notiuni de teorie a familiei). Influente transgenerationale. Functionalitatea familiala. “Forever young” si educatia liberala. Cariera. Divortul.
• Dezvoltarea prenatala; dezvoltarea copilului mic si prescolarului. Autonomia. Jocul. Imaginatia. Integrarea in grup. Modelele din lumea adultilor.
• Cei 7 ani de acasa - educatia in familie a copilului mic si prescolarului


Data: 18 mai (9.00-17.00)
Locatia: Novotel Bucharest City Centre
Tarif: 179 Euro/participant


Alte traininguri in categoria Parenting:
Parenting kids 7-11 years old, 4 mai
Parenting youngsters 11-18 years old, 1 iunie


Dr. Otilia Secara este medic specialist la Clinica de Psihiatrie si Neurologie a Copilului si Adolescentului Timisoara. Si-a sustinut doctoratul in psihiatrie cu un studiu-pilot asupra interventiei multi- si interdisciplinare in tulburarile pervazive de dezvoltare, studiu concretizat in ceea ce azi este Casa Faenza - Centrul Comunitar pentru Copii Autisti Timisoara. Asistent universitar, cu prestigioase burse de studiu la universitati din Germania si Italia, Otilia publica in reviste si tratate de specialitate, fiind in prezent implicata in proiecte de cercetare nationale si europene focalizate asupra preventiei in sanatatea mintala a copilului si familiei.

Despre Qualians

Calendarul complet si detaliile cursurilor deschise: www.qualians.com.

Pentru inscrieri si detalii va stam cu placere la dispozitie.
Telefon: 021 327 08 95
Fax: 021 327 08 40
e-mail: office@qualians.com
www.qualians.com

office@qualians.com