Un ocean de oameni la Liberty Parade 2006

BUCURESTI - 31 iulie 2006

Comunicat tip General in Media / Publicitate

Hai sa facem un exercitiu de imaginatie. Inchideti ochii. Inchipuiti-va ca va aflati undeva sus, la aproximativ 5 metri deasupra pamantului. Ca sub ochii vostri se intinde apa. Multa apa. Atat de multa, incat nu o puteti cuprinde pe toata dintr-o singura privire. Trebuie sa intoarceti capul mult, de la dreapta la stranga, ca sa vedeti toata intinderea. Stati asa cu ochii inchisi si simtiti freamatul oceanului. Simtiti?
…Ei bine, va aflati de fapt pe scena Liberty Parade, pe 29 iulie, seara, pe la ora 23:00. Si ceea ce nu puteti cuprinde cu privirea nu e apa. E multimea venita la Liberty Parade. Peste 50 de mii de oameni!

Radio 21 si Publicis Dialog au marcat evenimentul dance al anului 2006: Liberty Parade, cea de-a saptea editie, se poate lauda ca fiind singurul eveniment de gen comparabil in orice moment cu marile evenimente muzicale din orice parte a lumii: 50 de mii de oameni vibrand, dansand, razand, cantand, aplaudand in fata unei scene absolut spectaculoase! De la 7 seara la 6 dimineata, intr-un show total de sunet, lumina, efecte speciale, muzica si dans.

Liberty Parade 2006 a inceput cu caravana, la ora 18:00, in Olimp. Au venit atat de mult participanti la parada, incat camioanele pur si simplu nu puteau inainta. Ceea ce i-a determinat pe politistii care au insotit caravana sa ii certe pe organizatori: “sa nu va prinda noaptea pe drum, ca ne suparam!” Cele trei camioane uriase au fost insotite anul acesta de aproape 5000 de participanti, pe jos, in camioane sau in masinile personale, pe motociclete si ATV-uri, cu masini de teren sau decapotabile, intr-o coloana plina de veselie si culoare, care a inaintat dansand continuu. Aproape 4 ore a facut caravana Liberty Parade din Olimp pana in Saturn, prin statiuni. Participantii s-au adunat din toata tara, costumati, mascati si pictati, purtand steaguri cu “Love Black Sea” si tricouri home-made cu Liberty Parade. Dan Ene, DJ Magic, Andy Craze, DJ Clas si DJ Andi au fost cei care au pus muzica pe camioane, de la ora 17:00 la ora 21:30.

In momentul in care caravana ajungea la scena, DJ Liquid mixa deja pentru mai bine de 10 mii de oameni stransi pe Liberty Parade Arena. Era doar inceputul. Puhoiul de lume a curs continuu catre plaja pana la ora 4 dimineata. In jurul orei 23:00 perimetrul ingradit din Arena devenise neincapator (desi a avut aproape 12 mii de metri patrati). Asa ca cei care continuau sa vina au ramas in afara perimetrului ingradit, dar transformand aproape toata plaja dintre Venus si Saturn in ring de dans.
Pe scena au urcat rand pe rand DJ Haute Culture (emotionat si extaziat de multime), Suie Paparude (live act, in fata miilor de oameni care le fredonau piesele), DJ Optick (adulat efectiv de fani – i s-a scandat numele minute in sir), DJ Allen (acompaniat la microfon de MC Cristi Stanciu), DJ Tonka (invitatul special, care nu se mai dadea dus de pe scena – si-a prelungit setul cu inca jumatate de ora) si Horace Dan D (cel care a tinut plaja in priza pana la 6 dimineata).
Fiecare DJ a fost prezentat de MC-ul virtual al evenimentului – un cap vorbitor 3D proiectat pe ecran, care l-a luat prin surprindere pe DJ Tonka: s-a intors catre ecran, a privit capul, a facut ochii mari si apoi a dat din cap aprobator catre public.

Si in timp ce multimea isi descatusa energiile dansand, la cortul VIP designerul Stefan Pelger, venit special la mare pentru Liberty Parade, a facut haute-cuture cu tricourile oficiale Liberty Parade, creand pentru fiecare comparator un model personalizat, cu foarfeca.

Crescut de la an la an prin inovatiile sceno-tehnice, numarul de participanti si investitiile in detaliile care fac diferenta, Liberty Parade a fost un succes absolut si evenimentul house de marca al anului 2006. Este singura manifestare dedicata muzicii dance la care se strang atat de multi oameni si care paralizeaza traficul catre Marea Neagra si cazarile in toate statiunile, in week-endul in care se intampla.
Radio 21 si Publicis Dialog multumesc sponsorilor L&M, Pepsi X, Euro GSM, Red Bull si Finlandia pentru ca au crezut si cred in Liberty Parade. Si multumesc companiei Five’s pentru cea mai spectaculoasa scena construita vreodata in Romania la un eveniment house.

Despre Radio 21 Romania

Nu uitati: ultimul week-end din iulie. sau primul week-end din august. In fiecare an, o data pe an, e Liberty Parade. Ne vedem la anul, la cea de-a opta editie, pe Liberty Parade Arena.
www.libertyparade.com

Laura Chivu
laura.chivu@radio21.ro