Reduceri de pret

Definitie Reduceri de pret

Scadere de pret. In contabilitate si in practica afacerilor sunt intalnite doua categorii de reduceri: a) Reduceri de natura comerciala (sau reduceri comerciale), care au o influenta directa asupra marimii nete a unei facturi: - rabatul - remiza - risturnul. b) Reduceri de natura financiara (sau reduceri financiare), care poarta denumirea de sconturi (numite si sconturi de decontare sau sconturi de casa). Sub aspectul metodologiei de calcul si contabilizare trebuie retinute urmatoarele reguli: - toate reducerile de pret sunt inscrise in factura - reducerile comerciale premerg reducerile financiare - reducerile sunt determinate in cascada, adica procentele sau sumele absolute ale fiecarei categorii de reducere se aplica asupra "netului" anterior - in cadrul reducerilor comerciale mai intai se calculeaza rabaturile si apoi remizele si risturnurile - scontul de decontare se aplica dupa ultima reducere de natura comerciala, adica la netul comercial - taxa pe valoarea adaugata se calculeaza la ultimul "net" determinat (fie la netul comercial, daca nu exista reduceri financiare, fie la netul financiar, in caz contrar) si se aduna cu acesta pentru a obtine "totalul facturii" - reducerile comerciale, acordate initial, adica in momentul intocmirii facturii de vanzare-cumparare, desi inscrise in factura, nu se contabilizeaza nici la furnizor, nici la client - reducerile financiare, respectiv scontul de decontare, se contabilizeaza ca o cheltuiala financiara la cel care il acorda (furnizorul) si ca un venit financiar la cel care il primeste (clientul). In practica comerciala se intalnesc situatii cand reducerile de pret sunt acordate ulterior facturarii, deci dupa derularea tranzactiei de vanzare-cumparare. Conform acestei uzante, reducerile comerciale si financiare fac obiectul unor facturi de reducere. Uneori, in locul emiterii unei facturi de reducere, furnizorul prefera mentionarea reducerii intr-o factura ordinara ulterioara. In acest caz, reducerile sau returnarile mentionate in factura de vanzare ulterioara trebuie contabilizate ca si cand ar fi inscrise intr-o factura distincta de reducere. Reducerea de pret este un corespondent al bonificatiei.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Reduceri de pret? Propune definitie

Poze Reduceri de pret

 • ceasuri de mana barbatesti la reducere

  Poza: Pretzmic.ro anunţă 5 zile de reduceri!

 • Templul Chi al Leilor ( 70010 )

  Poza: Reduceri de Paste ! LEGO la preturi accesibile

 • ZwCAD + 2015 – Reduceri de pret pana la 30 Iunie!

  Poza: ZwCAD + 2015 – Reduceri de pret pana la 30 Iunie!

 • Reduceri de Halloween la incaltaminte pentru copii

  Poza: Weekend de groaza pentru preturile bigstep®

 • Vezi toate pozele despre Reduceri de pret

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Reduceri de pret.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Reduceri de pret. Definitiile termenilor despre Reduceri de pret cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Reduceri de pret, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Reduceri de pret.