Daca e marti, Societal dezbate… despre Moda in stilul Chic & Ethic

Locul desfasurarii: casa REPER21

Organizator: Asociatia REPER21

Daca e marti, Societal dezbate… despre Moda in stilul Chic & Ethic

Ne cumparam haine din ce in ce mai des, le dam uitarii pe cele vechi in incercarea de a tine pasul cu moda. Hainele vorbesc despre noi. Insa nu si despre exploatarea prin munca si remuneratia precara a celor ce lucreaza in industrie, despre cantitatile de deseuri textile pe care le generam anual, despre milioanele de tone de apa, pesticide, insecticide si ierbicide necesare pentru cultivarea unor materii prime precum bumbacul. Marti, 3 mai 2011, ora 18 fix la casa REPER21 (str. Clucerului nr. 49 A, Bucuresti) echipa proiectului Chic & Ethic impreuna cu designeri vestimentari si alti promotori ai modei provocam hainele sa-si spuna povestea: De unde provin materialele pe care le imbracam? Cine a lucrat la realizarea lor si in ce conditii au fost produse? Ce impact au asupra sanatatii noastre? Care sunt alternativele responsabile la hainele actuale? Tot la dezbatere vom anunta evenimentul Chic & Ethic, ce va avea loc pe 18 iunie la Cafeneaua Verona din Bucuresti. Pentru inscriere va rugam sa ne trimiteti un mesaj cu numele si organizatia din care faceti parte pe adresa de e-mail: martha.botezatu@reper21.ro. Fiti eco-mobili si faceti o plimbare pana la casa REPER21 de la statia de metrou Aviatorilor sau de la statia de autobuz Piata Ion Mihalache. Avem o curte ideala pentru parcare, daca veniti pe biciclete. Despre proiect Chic & Ethic este un proiect realizat de Asociatia REPER21 impreuna cu 7 parteneri europeni, care promoveaza valorile dezvoltarii durabile in industria vestimentara. Peste 40 de designeri pregatesc colectii cu valori etice si ecologice, pe care le vor prezenta in evenimentul final din iunie. Informatii despre proiect si designeri gasiti pe site-ul www.chic-and-ethic.com. Va asteptam! Echipa Societal www.societal.ro Contact Martha Botezatu Asistent proiect martha.botezatu@reper21.ro 0749.146.165

Despre REPER21

Asociatia Reper21 (Reteaua Europeana pentru Promovarea unei Economii Responsabile a secolului XXI) a lansat Programul Reperverde prin campania 'Mosul Verde' cu ocazia Craciunului. Reperverde este un program de promovare a practicilor de consum responsabil si, foarte curand, a produselor/serviciilor ecologice, biologice si sociale. Asociatia a lansat portalul www.reperverde.ro dedicat educatiei si sensibilizarii publicului roman privind consumul responsabil.
Pe langa acest portal, Reper21 organizeaza campanii in spatiul public pentru sensibilizarea si informarea consumatorilor privind practicile/produsele responsabile. Dupa 'Mosul Verde', asociatia lanseaza acum 'Martisorul Verde', care va avea loc intre 25-27 februarie, la ASE.

Confirmare pana la data: 3 mai 2011

Participare: Intrare libera