Seminar Societal "Managementul responsabil al evenimentelor"

Locul desfasurarii: Transilvania Fest / Ideo Ideis

Organizator: Asociatia REPER21

Seminar Societal

Societal organizeaza seminarul "Managementul responsabil al evenimentelor" pe 30 iulie 2011, la Blaj, in cadrul "Festivalului de cultura si mancare Transilvania Fest" si pe 5 august 2011, la Alexandria, la "Festivalul national de teatru tanar Ideo Ideis".

Seminarul se desfasoara intre orele 12:00 – 16:00. Participarea este gratuita si deschisa tuturor membrilor ONG-urilor, in limita locurilor disponibile. Fiecare participant isi va asigura propriile costuri pentru transport, cazare si masa. Inscrierile se fac pe adresa: martha.botezatu@reper21.ro.

Echipele organizatoare ale Transilvania Fest si Ideo Ideis s-au alaturat demersului de Responsabilitate Sociala initiat de Societal. Pe de-o parte, Societal contribuie la imbunatatirea practicilor celor doua festivaluri oferind organizatorilor instrumente si o metoda sistematica de responsabilizare. La randul lor, Transilvania Fest si Ideo Ideis contribuie la obiectivul Societal prin identificarea de bune practici durabile in contextul festivalurilor.

Metoda seminarului este formarea in situ, adica studiile de caz privind responsabilitatea sociala a festivalurilor vor fi realizate chiar la locul si in timpul desfasurarii acestora. In acest fel, participantii la seminar vor fi integrati sistematic in situatiile analizate.

Societal va permite participantilor la seminar o mai buna intelegere a provocarilor si oportunitatilor legate de organizarea de evenimente. Metoda propusa prezinta solutii de management responsabil pentru aspecte precum:

  • Gestiunea durabila a consumului de resurse naturale epuizabile;
  • Limitarea emisiilor de gaze cu efect de sera;
  • Valorificarea deseurilor si reducerea generarii lor;
  • Mobilizarea resurselor sociale, economice si culturale locale;
  • Cresterea eficientei economice a evenimentului;
  • Gestionarea responsabila a angajatilor si voluntarilor.

Trainingurile vor fi asigurate de catre Cristiana BOBARNAC (Vice-presedinte REPER21, expert responsabilitate sociala in cadrul Societal), Bogdan GIOARA (Presedinte REPER21, managerul proiectului Societal) si Ana-Maria PALADUS (Vice-presedinte REPER21, expert management si politici de mediu in cadrul Societal). In cadrul acestora, vor avea contributii Rares CRAIUT (Director al festivalului Transilvania Fest) si Andreea BORTUN (Director al Ideo Ideis).

Ce este Societal?

Societal este un produs al proiectului "Competente si instrumente pentru adoptarea responsabilitatii sociale si de mediu in cadrul organizatiilor societatii civile", cofinantat de FSE prin POSDRU 2007-2013. Mai multe detalii pe www.societal.ro.

Despre REPER21

Asociatia Reper21 (Reteaua Europeana pentru Promovarea unei Economii Responsabile a secolului XXI) a lansat Programul Reperverde prin campania 'Mosul Verde' cu ocazia Craciunului. Reperverde este un program de promovare a practicilor de consum responsabil si, foarte curand, a produselor/serviciilor ecologice, biologice si sociale. Asociatia a lansat portalul www.reperverde.ro dedicat educatiei si sensibilizarii publicului roman privind consumul responsabil.
Pe langa acest portal, Reper21 organizeaza campanii in spatiul public pentru sensibilizarea si informarea consumatorilor privind practicile/produsele responsabile. Dupa 'Mosul Verde', asociatia lanseaza acum 'Martisorul Verde', care va avea loc intre 25-27 februarie, la ASE.

Confirmare pana la data: 30 iulie 2011

Participare: Intrare libera