Retinere

Definitie Retinere

Una din masurile preventive cu privare de libertate, prevazute in art.143 Cod Procedura Penala. Masura retinerii poate fi luata de organul de cercetare penala fata de invinuit, daca sunt probe sau indicii temeinice ca a savarsit o fapta prevazuta de legea penala.Masura retinerii se ia in cazurile prevazute in art. 148 Cod Procedura Penala (conditiile si cazurile in care se dispune areastarea inculpatului), oricare ar fi limitele pedepsei cu inchisoare prevazute de lege pentru fapta savarsita.Sunt indicii temeinice atunci cand din datele existente in cauza rezulta presupunerea ca persoana fata de care se efectueaza urmarirea penala a savarsit fapta.Masura retinerii poate dura cel mult 24 de ore.In ordonanta prin care s-a dispus retinerea trebuie sa se mentioneze ziua si ora la care retinerea a inceput, iar in ordonanta de punere in libertate, ziua si ora la care retinerea a incetat.Cand organul de cercetare penala considera ca este necesar a se lua masura arestarii preventive, inainteaza procurorului, inauntrul termenului prevazut, un referat motivat.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Retinere? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Retinere.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Retinere. Definitiile termenilor despre Retinere cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Retinere, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Retinere.