75 Years of Driving Innovation

Locul desfasurarii: MunchenMunchen

Organizator: Rohde & Schwarz

75 Years of Driving Innovation

Evenimentul va avea loc la sediul central al companiei din Munchen.

Scurt istoric Rohde & Schwarz

1933 - In anul 1933 in München cei doi membri fondatori Dr. Lothar Rohde si Dr. Hermann Schwarz au infiintat un laborator electrotehnic. Pe masura ce a crescut cererea de instrumente s-au orientat catre productia de volum.

1937 - Extinderea catre productie
In august 1937, la cativa ani de la infiintare, compania s-a mutat la Tassiloplatz langa München. In acel moment se dezvoltasera 24 de instrumente si compania avea 35 de angajati. S-au realizat investitii, iar necesitatile de spatiu si forta de munca au crescut pentru a satisface cererea in continua crestere.

1938 - Sursa de referinta portabila de frecventa cu cristale
Dezvoltarea primei surse de referinta portabile de frecventa cu cristale, cantarind doar 36 kg a adus notorietate companiei si in afara granitelor Germaniei. Aceasta sursa standard de frecventa avea o acuratete de pana la +-0.004 secunde pe zi si un pret accesibil.

1946 - Crearea unei organizatii independente – pentru a intensifica relatiile cu administratiile si fortele aliate, Rohde & Schwarz si-a stabilit sediul la Berlin. In anul 1949 portofoliul companiei includea deja 65 de tipuri de echipamente si accesorii.

1947 - Deschidere internationala
Dupa razboi cererea de produse a crescut, compania capatand o larga deschidere internationala.
A fost dezvoltata gradual o retea globala de reprezentanti independenti pentru a asigura contactul cu clientii din lumea intreaga in scopul extinderii exporturilor. Initial focusul a fost asupra Italiei in 1947, urmand Elvetia in 1948, Olanda in 1949 si Franta in 1952.
Prima reprezentanta in afara Europei a fost Toshniwal Bros. Ltd in India deschisa in 1950, urmata de Africa de Sud 1958, SUA 1959, Peru 1965, Japonia si Coreea 1972.

1949 – Revolutia in radiodifuziune – primul emitator de radiodifuziune in VHF construit de Rohde & Schwarz.

1954 – Compania atinge cifra de 1000 de angajati si dezvoltarea a continuat in ritm rapid. Sase ani mai tarziu numarul de angajati s-a dublat, in 1969 s-a ajuns la o cifra de 3000 de angajati in München.

1956 - Stabilirea noului sediu din Mühldorfstrasse
In 1956 a fost inceputa constructia unei noi cladiri la Trausnitzstrasse/Mühldorfstrasse langa München pentru a gazdui departamentele de proiectare si productie in domeniul radiocomunicatiilor si radiodifuziunii care a fost finalizata in 1961. Aceasta cladire avea o suprafata dubla fata de cea a sediului initial. Noua cladire gazduia conducerea executiva, departamentul central de planificare si urmarire a productiei, laboratoarele de testare si, departamentul administrativ si alte divizii.

1960 – Infiintarea Centrului de service de la Cologne – a reprezentat primul pas catre extinderea retelei de service Rohde & Schwarz.

1969 - Cresterea capacitatii de productie - infiintarea fabricii din Teisnach
Pentru a face fata volumului crescut de comenzi, productia de piese de schimb se desfasura intr-o cladire inchiriata din Teisnach. In anul 1970 s-a deschis prima sectie de productie si a inceput trainingul muncitorilor. De atunci, spatiul de productie s-a extins, ajungand astazi la 42,000 mp. Astazi Teisnach nu produce doar piese mecanice prefabricate, ci echipamente complexe atat pentru Rohde & Schwarz cat si pentru alte companii high-tech de prestigiu.

1970 - Dezvoltarea strategiei de export
Pana in acest moment, Rohde & Schwarz a dezvoltat si produs cu succes echipamente in concordanta cu specificatiile cerute de autoritatile guvernamentale din Germania. Vanzarile au crescut, dar solutiile tehnice oferite nu erau intotdeauna in concordanta cu solicitarile customizate ale clientilor externi. Incepand cu 1970 Rohde & Schwarz a initiat o strategie de dezvoltare bazata pe specificatiile fiecarui echipament oferit clientilor din lumea intreaga.

1988 - Infiintarea fabricii din Memmingen, Germania pentru reducerea eforturilor logistice si a costurilor.

1992 – a fost introdus Sistemul de management al calitatii - ISO 9001

2005 – Inaugurarea noului centru al tehnologiei unde au fost investite peste 35 milioane de euro, spatiul se intinde pe 16.000 mp constituind un nou argument al inovarii si dezvoltarii.

2008 - Astazi Rohde & Schwarz este lider de piata pentru furnizarea de telecomunicatii si solutii EMC de masura si control si transimtatori terestri TV. In toate celelalte domenii in care activeaza compania este pozitionata printre liderii de piata.Catalin Niculescu - Director General
Roxana Soare - Coordonator Marketing

Despre ROHDE - SCHWARZ ROMANIA S.R.L.

ROHDE & SCHWARZ este o companie germana cu prezenta internationala, avand ca obiect de activitate producerea de echipamente pentru radiocomunicatii, sisteme de interceptare si localizare radio, precum si sisteme de testare si masurari electronice.

Participare: Intrare libera