Agricultura romaneasca la vremea bilantului. La ROMEXPO incepe INDAGRA!

BUCURESTI - 23 octombrie 2014

Comunicat tip General in Afaceri, Social, Agricultura

In perioada 29 octombrie – 2 noiembrie la ROMEXPO are loc cel mai mare eveniment dedicat agriculturii romanesti si nu numai – INDAGRA - Targ international de produse si echipamente in domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii si zootehniei, organizat sub patronajul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

Agricultura romaneasca la vremea bilantului. La ROMEXPO incepe INDAGRA!

Fiind un eveniment organizat an de an la dimensiuni impresionante, INDAGRA va aduce si de aceasta data in atentia publicului cele mai importante companii si institutii ale domeniului. In completarea evenimentului au loc alte cinci targuri cu tematici similare, care vin sa intregeasca tabloul construit de INDAGRA. Est vorba despre:

 

INDAGRA FOOD

   - Targ international pentru industria alimentara

EXPO DRINK & WINE

   - Targ de vinuri, bauturi alcoolice si non-alcoolice

ALL-PACK

   - Expozitie internationala pentru ambalaje, materiale, masini si echipamente specifice

AUTOEXPOTEHNICA

   - Expozitie internationala de componente si accesorii auto

TARGUL DE PRODUSE TRADITIONALE

INDAGRA – locul de intalnire al profesionistilor din domeniu

 

Ajuns la editia cu numarul 19, targul INDAGRA este si in 2014 un eveniment reper pentru specialistii din domeniul agricol, dar si pentru publicul larg. Cele cinci zile destinate prezentarii de produse, tehnologii si informatii sunt o sursa valoroasa de informatii pentru toti cei care vor trece pragul INDAGRA.

Evenimentul reuneste in acest an peste 450 de expozanti din 22 de tari: Austria, Belgia, Bulgaria, China, Coreea (Sud), Danemarca, Franta, Germania, Grecia, India, Italia, Lituania, Luxembourg,  Marea Britanie, Moldova, Olanda, Polonia, Romania, Serbia, Spania, Turcia, Ungaria, pe o suprafata de peste 30.000 mp.

 

Ce vor regasi vizitatorii la INDAGRA?

 

Fie ca vorbim despre sisteme performante pentru irigatii, ingrasaminte organice, tractoare de generatie noua care pun accent pe: diminuarea consumului, eficienta, costuri reduse de operare, sisteme de monitorizare pentru animale care se pot conecta la tableta, laptop si smartphone sau sisteme pentru valorificarea deseurilor agricole prin producerea de biogas, acesta putand fi folosit la producerea de energie termica si electrica – toate vor putea fi regasite la INDAGRA

Si acestea sunt doar o mica parte din ceea ce le va fi prezentat vizitatorilor in cadrul acestui eveniment.

De asemenea, in premiera, in cadrul INDAGRA va avea loc a noua editie a forumului China – Statele din Europa Centrala si de Est, unde vor fi organizate cinci mese tematice: industrie alimentara, zootehnie, vegetal, eco si utilaje.

 

Sesiuni informative la INDAGRA

 

In cadrul INDAGRA vor fi sustinute conferinte de institutii importante din domeniu, dintre care amintim: ARBIO – Asociatia Romana de Biomasa si Biogaz, Praxis Media, IPA SA CIFATT CRAIOVA – ce va prezenta “Brokeraj tehnologic si de afaceri  - intalniri de afaceri”, ALL BIZ Romania – ce va prezenta “Noi oportunitati de dezvoltare pe piete externe", in cadrul careia se vor atinge subiecte de interes pentru firmele care fac export sau care doresc sa isi extinda vanzarile.

De asemenea, tot in cadrul INDAGRA, RFI – Radio France International Romania va organiza evenimentul cu tema: “Fonduri europene pentru agricultura”.

In plus, firma SC ARTA TRADITII BISOCENE SRL va organiza ateliere de lucru pentru copii: ateliere de tesut la razboi vertical si ateliere de impletit.

 

Agricultura si nu numai la ROMEXPO

 

Tot in perioada 29 octombrie – 2 noiembrie, la ROMEXPO mai au loc alte cinci evenimente cu tematici complementare INDAGRA:

 

INDAGRA FOOD

   - Targ international pentru industria alimentara

EXPO DRINK & WINE

   - Targ de vinuri, bauturi alcoolice si non-alcoolice

ALL-PACK

   - Expozitie internationala pentru ambalaje, materiale, masini si echipamente specifice

AUTOEXPOTEHNICA

   - Expozitie internationala de componente si accesorii auto

TARGUL DE PRODUSE TRADITIONALE

In cadrul targului EXPO DRINK & WINE, reprezentantii Barmania vor organiza si anul acesta 2 etape ale concursului Barmaniada: etapele Speed Service si Somelier. De asemenea, tot in evenimentul dedicat bauturilor vor avea loc diverse concursuri si demonstratii: de decoruri pentru bauturi, degustari si prezentari de vinuri, concurs de cocktail-uri pentru expozanti, demonstratii si degustari de cocktail-uri, sesiuni de prezentare pe diverse teme pentru proprietari/manageri de baruri, restaurante, cafenele, Cooking Show – folosirea bauturilor, vinurilor in preparate culinare si alte activitati de specifice de bar.

In plus, Organizatia Somelierilor din Romania 2011 va organiza cursuri pentru degustarea vinului si va oferi asistenta vizitatorilor.

 

INDAGRA FOOD va aduce lalolata si in acest an elita companiilor din domeniul industriei alimentare – insemnand tehnologii si echipamente de ultima ora. Pe langa aceasta, urmand traditia unui trai sanatos, in cadrul INDAGRA FOOD se va desfasura o noua editie a Salonului de Eco-Agricultura organizat de catre Asociatia Operatorilor din Agricultura Ecologica “Bio-Romania”, in parteneriat cu ROMEXPO. Timp de cinci zile vizitatorii pot achizitiona direct de la producatori produse de panificatie ecologice, paste fainoase, produse lactate, miere, fructe ecologice, vinuri, seminte de tot felul si multe altele. Salonul de Eco-Agricultura va putea fi vizitat in Pavilionul A, nivel 3.20, sectoarele A si B si va cuprinde trei sectiuni: Salonul de Eco Agricultura – International, Salonul de Eco Agricultura – Romania, Salonul de Eco Agricultura –Natural – Traditional.

 

ALL-PACK invita si de aceasta data vizitatorii in universul fascinant al ambalajelor. Pentru ca publicul a devenit din ce in ce mai selective, expozantii s-au pregatit cu solutii inedite, astfel incat acest domeniu sa depaseasca sfera clasicului si sa se adapteze la timpurile pe care la traversam si la necesitatile consumatorilor.

Pentru pasionatii autoturismelor, AUTOEXPOTEHNICA vine cu noutati in domeniul componentelor si accesoriilor auto, un domeniu fara de care cele conexe nu pot functiona.

 

Pentru cei care vor vizita INDAGRA, INDAGRA FOOD, EXPO DRINK & WINE, ALL-PACK si AUTOEXPOTEHNICA, expozantii Targului de Produse Traditionale s-au pregatit cu produse autentice romanesti tocmai bune de a fi consumate pe loc sau pentru a fi degustate acasa cu toti membrii familiei. De la carnati afumati, muraturi dupa reteta bunicii, castane coapte, miere de albine bio, dulceturi, prajituri si ciocolata de casa, alune si migdale pralinate, mere glazurate, vinuri alese, paine de casa, zacusca, cascaval de casa, costita de oaie, branza de burduf si telemea de oaie, pana la produse de artizanat – toate acestea ii asteapta pe vizitatori la Targul de Produse Traditionale.

Cele 6 evenimente care au loc in perioada 29 octombrie – 2 noiembrie reunesc mai bine de 700 de companii, din 27 de tari: Austria, Belgia, Bulgaria, China, Republica Coreea, Danemarca, Franta, Germania, Grecia, India, Italia, Irlanda, Lituania, Luxemburg, Macedonia, Marea Britanie, Moldova, Olanda, Polonia, Romania, Serbia, Slovacia, Spania, Taiwan, Turcia, Ucraina, Ungaria, ocupand o suprafata expozitionala de peste 41.000 mp.

 

Programul de vizitare al evenimentelor este:

 

29 Octombrie - 1 Noiembrie 2014, intre orele 10.00-18.00 2 Noiembrie 2014, intre orele 10.00-16.00

 

Bilet intrare: 15 lei/zi

Copiii sub 7 ani, persoanele cu dizabilitati si persoanele institutionalizate

beneficiaza de intrare gratuita

 

Pentru mai multe detalii, accesati: www.romexpo.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/romexpo/agricultura-romaneasca-la-vremea-bilantului-la-romexpo-incepe-indagra