Ceramica de Corund – moștenirea culturală a României

BUCURESTI - 19 decembrie 2013

Comunicat tip General in Arhitectura / Design, Educatie / Cultura, Turism

Promotoare a valorilor spirituale și culturale, Romfilatelia ilustrează pe timbre adevărate comori, ce nu trebuie uitate, schimbate sau înlăturate, întrucât ele sunt cele care ne caracterizează, ne definesc și ne îmbogățesc.

Ceramica de Corund – moștenirea culturală a României

În acest sens, emisiunea de mărci poștale Tradiții – Ceramica de Corund , județul Harghita oferă tuturor o mică parte din această moștenire vie a trecutului, ce datează pe teritoriul țării noastre încă din mileniul VI î.Hr.

Meșteșugul olăritului definește, prin formă, proporții și cromatică, inventivitatea și inspirația olarilor, păstrând totodată specificul arealului românesc. De asemenea, valoarea creației în domeniul olăritului este unanim recunoscută în întreaga lume, centrele de creație din Curtea de Argeș, Poienița, Stroiești, Marginea, Rădăuți sau Păltinoasa fiind recunoscute ca adevărate branduri.

Cele patru timbre ale emisiunii cu valorile nominale de 3.30 lei, 3.60 lei, 5.00 lei și 8.10 lei ilustrează obiecte din ceramică de Corund decorate într-o cromatică specifică albastru-cobalt, cu motive florale și zoomorfe. Alături de acestea, emisiunea mai conține și un plic prima zi, iar ca forme de machetare au fost folosite coala de 28 de timbre și minicoala de 6 timbre.

Începând cu ziua de vineri, 20 decembrie 2013, emisiunea de mărci poștale Tradiții – Ceramica de Corund, județul Harghita va putea fi achiziţionată de la toate magazinele Romfilatelia din Bucureşti şi din ţară.

Romfilatelia mulțumește Muzeului Național al Țăranului Român pentru sprijinul acordat la realizarea acestei emisiuni de mărci poștale.

 

Despre Romfilatelia

Romfilatelia este societatea specializata in emiterea si comercializarea marcilor postale romanesti, precum si a produselor filatelice speciale. Existenta noastra este dedicata atat dezvoltarii prestigiului si studiului filateliei romanesti, cat si constientizarii valorilor Romaniei pe plan intern si international.