Solutia software globala denumita „ADManager Plus”, de la ManageEngine, simplifica managementul grupurilor de tip „bulk” in Microsoft Active Directory

BUCURESTI - 10 martie 2009

Comunicat tip General in IT&C

Cei de la ManageEngine, autorii binecunoscutei si eficientei suite de solutii software de management pentru retele, sisteme si securitate, au anuntat astazi lansarea pe piata a solutiei ADManager Plus, versiunea 4.3, care aduce imbunatatiri popularei solutii de raportare si management Active Directory, prin adaugarea capacitatii de a crea si modifica usor multiple grupuri „Active Directory Groups”.

Solutia software globala denumita „ADManager Plus”, de la ManageEngine, simplifica managementul grupurilor de tip „bulk” in Microsoft Active Directory

Administratorii utilizeaza grupuri Active Directory pentru a atribui drepturi de acces la sisteme si in retea, simultan, mai multor utilizatori, exact invers fata de configurarea individuala a conturilor utilizatorilor. Din pacate, cand se utilizeaza instrumentele Active Directory native, configurarea grupurilor si atribuirea diferitelor atribute de grup devin proceduri complexe care implica numerosi pasi. In plus, o data ce au fost create, grupurile trebuie sa fie administrate si sa se realizeze mentenanta lor, pentru ca utilizatorii sa aiba acces la toate resursele corespunzatoare pe masura ce infrastructura IT evolueaza, simultan cu asigurarea securitatii impotriva vulnerabilitatilor care pot aparea. Crescand numarul grupurilor din companie, se mareste si complexitatea managementului, dar si riscul de a face greseli.
ManageEngine ADManager Plus versiunea 4.3 centralizeaza si automatizeaza o mare parte din aceasta munca nu numai in cazul unui singur grup, ci in cazul mai multor grupuri. Prin intermediul unei singure console centrale, administratorii IT pot sa adauge (dintr-un fisier CSV) sau sa scoata mai multi membri din grup, sa defineasca mai multe atribute si sa configureze atribute de schimb, in cazul multiplelor grupuri din companie. ADManager Plus ofera, de asemenea, mai mult de 100 de modele de rapoarte, printre care si cele de securitate care le permit administratorilor sa analizeze nivelele de permisiune pentru grupurile respective, aceasta fiind o parte importanta a evaluarilor de securitate a retelelor.
'ADManager Plus ne-a ajutat sa identificam grupurile si obiectele politicilor de grup care nu au fost utilizate. Pur si simplu, trebuie doar sa generam rapoartele pentru a obtine aceste detalii” a declarat Ronald Stoffels, Medewerker Server Cluster, Back Office ICT Services. 'Mai mult, pot afirma ca am gasit solutia ADManager Plus ca fiind cea mai buna dintre toate solutiile pe care le-am testat”.
'Noua capacitate de management oferita de ADManager Plus versiunea 4.3 da un plus de valoare aplicatiei, ea devenind si mai valoroasa pentru adminstratorii IT ai companiilor mari” a declarat Manikandan Thangaraj, Manager de Produse, ADManager Plus. 'Noi vom continua sa oferim solutii de management care simplifica si securizeaza cele mai mari infrastructuri de computere, fara sa fie nevoie de cheltuirea a milioane de dolari din partea clientilor nostri si nici de luni intregi pentru instalare”.
Solutia ManageEngine ADManager Plus versiunea 4.3 poate fi downloadata direct de pe site-ul www.admanagerplus.com. Versiunea de tip „trial” de 30 de zile are functionallitate completa si este disponibila pentru evaluare. Pentru mai multe detalii legate de produse, implementarile realizate de diversi clienti, preturi si suport tehnic, puteti vizita http://www.admanagerplus.com.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/romsym-data/solutia-software-globala-denumita-admanager-plus-de-la-manageengine-simplifica-managementul-grupurilor-de-tip-bulk-in-microsoft-active-directory