La Moldova Mall se spun “Povestiri din Himalaya”

Locul desfasurarii: Moldova Mall - spatiul expozitional

Organizator: Centrul Cultural Francez din Iasi si Moldova Mall

La Moldova Mall se spun “Povestiri din Himalaya”

Nikon si fotograful Mihai Moiceanu, impreuna cu Centrul Cultural Francez din Iasi si Moldova Mall va invita vineri, 9 aprilie 2010, incepand cu orele 18.30, in sala expozitionala din Moldova Mall sa luati parte la vernisajul expozitiei de fotografie “Povestiri din Himalaya”.

Cele 50 de imagini expuse “vorbesc” despre decorul exotic si legendele Nepalului, despre viata, traditiile si obiceiurile oamenilor acelor locuri si este rezultatul expeditiei romanesti de trekking fotografic, “Nikon Himalaya Trek”.
Cei prezenti la vernisaj au rezervate bilete la o calatorie fantastica printre cele mai inalte varfuri ale Pamantului, pe drumul de munte parcurs de Mihai Moiceanu. O lume inedita si putin cunoscuta li se va dezvalui prin intermediul diaporamei „Povestiri din Himalaya” care contine peste 600 de fotografii derulate pe un fond sonor exotic si insotite de comentarii.
Fotografiile expuse au fost realizate in lunile martie si aprilie ale anului trecut in timpul expeditiei romanesti de trekking fotografic in Himalaya, “Nikon Himalaya Trek”. Timp de 20 de zile expeditia condusa de Mihai Moiceanu a acoperit un itinerariu considerat a fi unul dintre cele mai frumoase din lume. Nikon a oferit artistului aparatele foto Nikon D3 si Nikon D700, cu ajutorul carora Mihai Moiceanu a fotografiat in conditii extrem de dificile, de la temperaturile ridicate si umiditatea extrema din jungla tropicala pana la frigul si vantul din tinuturile ghetarilor vesnici.
Fotografiile au fost realizate pe materialul fotografic argentic profesional oferit de AME Design si panotate de Monsmedius.
Expozitia va ramane deschisa publicului in perioada 9 – 30 aprilie 2010 si este un eveniment desfasurat in cadrul CaféKultour. Va asteptam alaturi de noi la vernisaj, sa povestim despre Himalaya intr-o atmosfera exotica, la o ceasca de ceai tibetan!
Evenimentul este promovat de: Ziarul de Iasi, Radio Iasi, TVR Iasi, Radio Nord – Est, Suplimentul Cultura, 24 Fun, Sapte Seri, Zile si Nopti, Iasi Campus, AltIasi.ro, inOras.ro, Liternet.ro, Badorgood.ro, Fotomagazin.ro si Nikonisti.ro

Despre CaféKultour
Timp de trei săptămâni, 10 cluburi şi cafenele din Iaşi se vor transforma în locuri de manifestare a culturii locale şi internaţionale. Cunoscut din anii trecuţi sub denumirea de Săptămâna cafenelelor, „CaféKultour” revine cu a cincea ediţie într-un format extins pentru a readuce cultura în spaţii neconvenţionale. Publicul ieşean va avea ocazia să savureze, timp de 3 săptămâni, concerte, piese de teatru, expoziţii de fotografie, proiecţii de filme, lecturi şi dezbateri.

Despre Nikon
Nikon este unul dintre cei mai importanti producatori de echipament foto din lume, cu o traditie de peste 90 de ani. Primul aparat foto produs de Nikon a fost lansat in 1948. Nikon s-a impus pe piata de-a lungul timpului prin calitatea deosebita a produselor, acestea reprezentand astazi alegerea predilecta a fotografilor profesionisti din intreaga lume.
www.nikonisti.ro

Despre SKIN
SKIN este o companie de distributie pe piata IT si furnizor important al unora dintre cele mai mari hipermarket-uri si electroshop-uri din Romania precum Carrefour, Cora, Auchan, Altex, MediaGalaxy, Real, Say, Domo sau Flanco. Prezent pe piata din anul 2000, SKIN este importator unic al brandurilor Altec Lansing, Casio, Iriver, Leadtek, Cooler Master, Nikon, importator si distribuitor pentru A-DATA, JVC, Lexar, MSI, Philips si Toshiba si distribuitor pentru Acer.
www.skin.ro

Despre AME design
AME design este lider de piata de necontestat in ceea ce priveste calitatea imprimarii de mari dimensiuni si mari rezolutii avand drept caracteristici lipsa totala a dungilor de imprimare, densitati foarte mari de culoare, gama de culori RGB, lipsa totala a punctului de raster deoarece utilizeaza tehnologia traditionala de printare fotografica DURST LAMBDA (expunere si developare), pe urmatoarele materiale: hartie mata, lucioasa, metalica si film (duratrans) pentru casete luminoase.
www.amedesign.ro


Maria Bularca
responsabil PR
0729 96 11 12
CAMERA mm

Despre S.C. CAMERA MM S.R.L.

PhotoTOUR este singura agentie de turism din Romania dedicata fotografilor. Suntem o agentie touroperatoare ce dezvolta programe proprii adresate iubitorilor de fotografie: workshopuri, phototour-uri cu destinatii in tara si in lume, incepand cu anul 2005. Agentia Phototour este membra a Asociatiei de Ecoturism din Romania, a Societatii Internationale de Ecoturism, avand programe certificate ECO-Romania. detalii despre activitatea agentiei PhotoTOUR gasiti pe site-ul http://phototour.ro/.

Participare: Intrare libera