Industrie Mică Prahova SA susţine și în acest an Zilele Siguranței ROADPOL prin „Săptămâna fără evenimente rutiere"

Ploiesti - 12 septembrie 2023

Comunicat tip General in CSR

Industrie Mică Prahova SA continuă și în acest an implicarea la nivel local în reducerea numărului victimelor accidentelor de circulație prin sprijinirea Zilelor Siguranței Roadpol, succesorul campaniei organizate de TISPOL sub numele „Proiectul Edward”, proiect susținut de Comisia Europeană.

Săptămâna fără evenimente rutiere

Săptămâna fără evenimente rutiere

Astfel, în perioada 16-22 septembrie, blogul Drumul în siguranță și pagina de Facebook a acestuia, vor organiza din nou „Săptămâna fără evenimente rutiere", care va consta în o serie de articole și infografice privind teme precum viteza, consumul de alcool, rolul marcajelor rutiere și al indicatoarelor, dar şi statistici privind accidentele rutiere care vor fi difuzate zilnic sub hashtagul #Roadsafety sau #Zeromeanslife.     

Ca și în anii precedenți, scopul declarat al aceste campanii este conștientizarea necesității unei implicări mai mari la nivel local și național  în domeniul siguranței rutiere, România fiind țara cu cel mai mare număr de decese cauzate de evenimente rutiere din Uniunea Europeană.

Zilele Siguranței Roadpol au loc în fiecare an în perioada 16-22 septembrie, în paralel cu Săptămâna Mobilității Europene, proiect derulat de Comisia Europeană. Campania derulată de Reţeaua Europeană de Poliţie Rutieră este dedicată abordării Vision Zero, obiectiv care vizează reducerea la zero a deceselor din accidente rutiere în Europa. În fiecare an, ROADPOL încearcă să implice o serie de comunităţi de pe tot continentul pentru a dovedi că, dacă printr-un comportament responsabil rutier, decesele ar putea fi reduse la zero chiar şi pentru o singură zi, nu este nici un obstacol în a atinge această ţintă în fiecare zi.

Industrie Mică Prahova S.A. activează în domeniul semnalizării orizontale și verticale din anul 1990. Aceasta şi-a confirmat preocuparea constantă pentru îmbunătăţirea siguranţei rutiere în România prin semnarea în anul 2013 a Cartei Europene a Siguranţei Rutiere şi crearea primului blog de companie în domeniul siguranţei rutiere din România, Drumul în siguranţă.           

Despre Industrie Mica Prahova S.A.

Industrie Mică Prahova SA este o societate pe acţiuni al cărei principal domeniu de activitate îl constituie producţia tuturor tipurilor de indicatoare rutiere pentru dirijarea circulaţiei. Obiectul secundar de activitate constă în executarea de marcaje orizontale pe drumuri municipale sau judeţene precum şi reparaţii autoturisme şi inspecţii tehnice periodice.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/s-c-industrie-mica-prahova-s-a-/industrie-mica-prahova-sa-sustine-si-in-acest-an-zilele-sigurantei-roadpol-prin-saptamana-fara-evenimente-rutiere