Seminar TVA All Inclusive - Noutati 2010. Ateliere Profit 2010. Reglementari Contabile 2010. Inchidere 2009.

Locul desfasurarii: BUCURESTI

Organizator: LEADERMARK Centru de Resurse pentru Leadership si Dezvoltare Profesionala Continua

Seminar TVA All Inclusive - Noutati 2010. Ateliere Profit 2010. Reglementari Contabile 2010. Inchidere 2009.

Noutati fiscale si contabile aplicabile de la 1 Ianuarie 2010 conform
OUG 109/13.10.2009, OMFP2861/9.10.2009, OMFP 3055/2009


In perioada Noiembrie - Decembrie 2009, pentru actualizarea informatiilor dvs. fiscale si contabile cu noutatile ce intra in vigoare de la 1 ianuarie 2010 va recomand urmatoarele Ateliere si Seminarul TVA All Inclusive din 20-21 Noiembrie (cititi mai jos):

Ateliere LEADERMARK
Consultati tematica detaliata la finele acestui mesaj.

17 Nov: 11 cazuri practice de interpretare si aplicare a noutatilor din Codul Fiscal 2009 si 2010, in domeniile impozitarii: Profitului, Nerezidentilor, Venitului, Microintreprinderilor, ITL. Detalii...
Lector: Dragos Doros

20 Nov: Compensarea Obligatiilor Fiscale in 2009. Detalii...
Lector: Tanti Anghel

23 Nov: Impozitarea Profitului. Impozitarea Venitului. Microintreprinderi. Noutati in Codul Fiscal 2010. Detalii...
Lector: Dragos Doros

26 Nov: Actele administrative fiscale. Corectarea declaratiilor fiscale 2009. Detalii...
Lector: Tanti Anghel

3 Dec: Inspectia fiscala 2009. Reverificarea fiscala. Contestarea actelor administrative fiscale. Detalii...
Lector: Tanti Anghel

8 Dec: Taxarea Internationala. Impozitarea Veniturilor Nerezidentilor. Detalii...
Lector: Dragos Doros

Pe www.leadermark.eu - in pagina Atelierele LEADERMARK gasiti detalii referitoare la Ce sunt Atelierele LEADERMARK? Cine sunt LECTORII? Care sunt BENEFICIILE participarii? Lista completa a Atelierelor LEADERMARK. INFORMATII COMPLETE despre participarea la Ateliere. Ce spun participantii?

La Ateliere pot participa cel mult 18 - 20 de persoane; in acest grup restrans reusiti perfect sa absorbiti toate informatiile esentiale, sa auziti toate intrebarile colegilor si raspunsurile primite.
Atelierele se desfasoara la sediul nostru din Bucuresti, Bd. Natiunile Unite nr. 3 - 5 (harta), dupa orele de program, de la 1630 pana la 2030 (consultati acum Programul de Dezvoltare Profesionala Continua prin Atelierele LEADERMARK - Semestrul II 2009). Coffee Break la 1830: sucuri, ceai, cafea buna, fructe, prajiturele.

Cumulati Reduceri de pana la 33% astfel (notati reducerile care vi se cuvin):
5% Reducere pentru 2 participanti, 7% Reducere pentru 3-4 participanti, 9% Reducere pentru minim 5 participanti
+ 6 % Reducere pentru 3 - 5 Ateliere, 8% Reducere pentru 6 - 8 Ateliere, 11% Reducere pentru 9 - 10 Ateliere 15% Reducere pentru minim 11 Ateliere
+ 5 % Reducere Speciala pentru plata cu 10 zile calendaristice in avans fata de data primului Atelier
+ 4 % Reducere in Plus pentru clientii LEADERMARK

Tariful standard de participare la 1 Atelier = 358 Lei / persoana. Din acest tarif scadeti Reducerea Totala Cumulata. De exemplu:
Presupunem ca participati 2 persoane la: 1 Atelier Impozit Profit + 1 Atelier TVA + 1 Atelier Procedura fiscala +2 Ateliere Contabilitate = 5 Ateliere. La Reducerea de 6% pentru 5 Ateliere adaugati Reducerea de 5% pentru 2 persoane + Reducerea de 5% daca achitati cu 10 zile inainte. Sunteti client LEADERMARK? Adaugam inca 4% Reducere. Cumulati in total Reduceri de 20% si Economisiti 716 Lei!

Seminarii LEADERMARK
Consultati tematica detaliata la finele acestui mesaj.

20 - 21 Noiembrie: Seminar TVA All Inclusive Contine 3 Ateliere. Detalii...
Lectori: Mariana Vizoli si Oana Iacob
Atelier 1, 20 Nov: TVA la Prestari Servicii. Analiza detaliata: Reguli 2009 vs. Reguli 2010. Intrebari si raspunsuri.
Atelier 2, 21 Nov: Tranzactii Intracomunitare. Importuri. Exporturi. Regim Normal si Special TVA in comertul cu Bunuri Second Hand. Intrebari si raspunsuri.
Atelier 3, 21 Nov: TVA la Leasing, Tranzactii imobiliare, Despagubiri incasate de la societatile de asigurări. Ajustări. Intrebari si raspunsuri.
>>> Fiecare Atelier dureaza 4 ore. Pe 21 Nov Dejunul este inclus in pret.

La Seminar pot participa cel mult 50 de persoane. Seminariile se desfasoara in cadrul Centrelor de Conferinte cu care LEADERMARK are incheiate contracte de colaborare.
Cumulati Reduceri de pana la 19% astfel (notati reducerile care vi se cuvin):
6% Reducere pentru 2 participanti, 8% Reducere pentru 3-4 participanti, 10% Reducere pentru minim 5 participanti
+ 5 % Reducere Speciala daca reusiti sa achitati participarea cel tarziu pe 16 Noiembrie pentru seminarul TVA All Inclusive .
+ 4 % Reducere in Plus pentru clientii LEADERMARK

Tarifele standard de participare la Seminarii sunt:
728 Lei / persoana / 3 Ateliere. 580 lei / persoana / 2 Ateliere. 358 lei / persoana / 1 Atelier. Din aceste tarife scadem Reducerile de mai sus.
Participantii la 1 sau 2 Ateliere achita optional 25 lei / persoana pentru Dejun.

Ce obtineti participand la aceste Ateliere si Seminarii?
- Informatii de ultima ora + cunostinte temeinice + lamuriri exacte de la cei mai reputati lectori experti din Romania
- Exercitii de aprofundare, exemple de calcul, modele de formulare; la sectiunile de intrebari si raspunsuri va invitam sa participati cu propriile cazuri.
- Caietul de Atelier sau Caietul de Seminar
- Diploma de participare semnata si de lectori, eventual si Adeverinta de participare, la cererea dvs.
- Materialele pregatite de lectori, pe CD sau pe memory stick.
- Noi colaborari si relatii de afaceri cu colegii seminaristi

Abonament la Atelierele LEADERMARK:
Printr-un Abonament la Atelierele LEADERMARK va asigurati accesul la 1, 2, 3 sau 4 Ateliere pe luna, timp de 3 sau 6 luni.
Cu ce este mai avantajos Abonamentul decat participarea ocazionala?
1. Atelierele inseamna intalniri in cadru restrans, maxim 18 - 20 persoane. Abonat fiind, aveti drept de acces prioritar la oricare dintre Ateliere. In acest sens, va comunicam intai dvs. orice noutate din Program.
2. Beneficiati de protectie fata de orice modificare de pret survenita pe timpul derularii abonamentului.
3. Abonamentul este flexibil! In cursul Abonamentului, la inceputul fiecarei luni, va alegeti Atelierele la care doriti sa participati.
4. Pretul abonamentelor la Atelierele LEADERMARK includ deja Reduceri intre 4% si 20% fata de tariful standard. Pe langa acestea, se mai aplica:
5% Reducere pentru 2 participanti, 7% Reducere pentru 3-4 participanti, 9% Reducere pentru minim 5 participanti
+ 5 % Reducere Speciala pentru plata cu 10 zile calendaristice in avans fata de data primului Atelier
+ 4 % Reducere in Plus pentru clientii LEADERMARK
Toate variantele de abonament si tarifele aferente le gasiti in Formularul de Inscriere; va rog sa ni-l transmiteti completat prin E-mail la ateliere@leadermark.eu sau prin Fax la 031.4255.429. Accesarea Formularului nu implica nici o obligatie de inscriere sau de participare!

Cum va inscrieti? Foarte simplu!
1. Sunati la 0744.777.050 sau 031.4255.428 pentru rezervarea locurilor.
2. Accesati acum link-ul Formular de Inscriere Salvati formularul in calculator.
3. Completati Formularul de Inscriere: Nr. de participanti in prima coloana din stanga - Bifati data Atelierului - Datele dvs. in partea de jos.
4. Transmiteti formularul semnat prin Email la ateliere@leadermark.eu sau prin Fax la 031.4255.429
5. Achitati taxa de participare, pe baza facturii proforma primite de la noi. Toate informatiile necesare pentru plata si comunicarea ulterioara cu noi le gasiti in Formularul de Inscriere.
6. Marcati-va data Atelierului sau a Seminarului in Agenda!

Alaturati-va celorlalti directori economici, contabili sefi, directori financiari si specialisti in fiscalitate si contabilitate din Romania ce vor beneficia de Sinteza Noutatilor Fiscal - Contabile ce intra in vigoare de la 1 ianuarie 2010, prezentate in detaliu si exemplificate de lectori experti recunoscuti la nivel national!


Cu deosebit respect,

LEADERMARK
Centru de Resurse pentru Leadership si Dezvoltare Profesionala Continua
www.leadermark.eu


P.S.1. Imediat ce va decideti sa participati, rezervati-va locurile dvs. telefonic la 0744.777.050 sau 031.4255.428. Ulterior completati si Formularul de Inscriere pe care va rog sa ni-l transmiteti prin E-mail la ateliere@leadermark.eu sau prin Fax la 031.4255.429.

P.S.2. Daca nu puteti sa participati acum dar doriti sa va tinem la curent cu Programul Atelierelor LEADERMARK, va rog sa transmiteti un email pe adresa ateliere@leadermark.eu cu subiectul: Trimiteti Programul Atelierelor (copiati). Actualizarea programului se face saptamanal, cu teme noi. In fiecare luni primiti un email foarte scurt cu noile Ateliere; acest email nu contine reclama si nu va obliga cu nimic. Puteti sa intrerupeti oricand acest serviciu de informare.
Daca nu doriti sa mai primiti nici un fel de informatii despre Atelierele LEADERMARK va rog sa transmiteti un email pe adresa ateliere@leadermark.eu cu subiectul: Nu Ma Intereseaza Atelierele LEADERMARK (copiati). Va rugam sa ne acordati un termen de max. 48 de ore pentru prelucrarea acestei solicitari. Este posibil ca in acest interval sa mai primiti mesaje; va rog sa le ignorati.


Tematica Detaliata

Seminar TVA All Inclusive
Lectori: Mariana Vizoli, Oana Iacob.
Atelier 1, 20 Nov: TVA la Prestari Servicii. Analiza detaliata: Reguli 2009 vs. Reguli 2010. Intrebari si raspunsuri.
1. Regimul serviciilor de la 1 ianuarie 2010.
>>> Reguli noi privind Locul Prestarii Serviciilor. Paralela: Reguli aplicate pana la 31 Dec 2009 - Reguli aplicate incepand cu 1 Ian 2009.
- servicii legate de bunuri imobile; transport de calatori si marfuri; serviciile legate de activitati culturale, artistice, sportive, stiintifice...; servicii de restaurant si catering; inchirieri; intermedieri
- servicii intangibile: transporturi, inchirieri, leasing, drepturi de autor, publicitate, marketing, consultanta, banci, asigurari, resurse umane, distributie gaze naturale si energie electrica, telecomunicatii, radiodifuziune si televiziune
>>> Reguli noi privind Serviciile B2B. Paralela 2009 - 2010.
- obligatii de inregistrare in scopuri de TVA
- exemple de servicii in relatia B2B
- exceptii.
>>> Reguli noi privind Serviciile B2C. Paralela 2009 - 2010.
- exemple de servicii in relatia B2C
- exceptii
>>> Reguli speciale privind serviciile utilizate efectiv in Romania.
2. Reguli noi privind rambursarea TVA. Directiva 2008/9/CE.
>>> Paralela: Reguli aplicate pana la 31 Dec 2009 - Reguli aplicate incepand cu 1 Ian 2009.
Atelier 2, 21 Nov: TVA la Leasing, Tranzactii imobiliare, Despagubiri incasate de la societatile de asigurări. Ajustări. Intrebari si raspunsuri.
>>> Sistemul de aplicare a TVA in cazul Operatiunilor de Leasing de orice natura.
>>> Regimul TVA pentru Tranzactiile Imobiliare:
- livrari de cladiri si terenuri
- inchiriere si leasing cu bunuri imobile
- lucrari de constructii - montaj
- garantiile de buna executie
- ajustarea TVA dedusa
- scutiri de TVA
- TVA in cazul prestarilor de servicii in legatura cu bunurile imobile
>>> Regimul TVA aplicabil despagubirilor incasate de la societatile de asigurari pentru: bunuri partial deteriorate care necesita reparatii, bunuri distruse complet sau disparute.
Atelier 3, 21 Nov: Importuri. Exporturi. Tranzactii Intracomunitare. Regim Normal si Special TVA in comertul cu Bunuri Second Hand. Intrebari si raspunsuri.
>>> Particularitati ale Importurilor si Exporturilor. Reguli noi privind justificarea scutirii de TVA pentru exporturi si alte operatiuni similare.
>>> Operatiuni intracomunitare: reguli de aplicare, obligatii, masuri de simplificare.
>>> Regimul Normal si Regimul Special de aplicare a TVA in comertul cu Bunuri Second Hand .
- ce inseamna concret "masina noua" / "masina second hand"?
- cum se calculeaza TVA la intrarea in tara?
- atentionari speciale pentru societatile care revand bunuri second hand.

Atelierele LEADERMARK

11 cazuri practice de interpretare si aplicare a noutatilor din Codul Fiscal 2009 si 2010, in domeniile impozitarii: Profitului, Nerezidentilor, Venitului, Microintreprinderilor, ITL.
17 Noiembrie. Lector: Dragos Doros.
>>> In ce conditii se face trecerea de la platitor pe veniturile microintreprinderi la platitor de impozit pe venit si invers.
>>> Ce efecte produce suspendarea activitatii unei firme asupra impozitului minim
>>> Regimul fiscal al cheltuielilor cu reclama, publicitatea, consultanta si management
>>> Deductibilitatea cheltuielilor cu combustibilul
>>> Tot ce trebuie sa stiti despre deductibilitatea cheltuielilor efectuate in favoarea actionarilor
>>> Situatii specifice privind aplicarea conventiilor de evitare a dublei impuneri.
>>> Impozitarea veniturilor obtinute de persoanele juridice straine din vazarea - cesionarea titlurilor de participare
>>> Impozitarea veniturilor obtinute din chirii
>>> Taxa pentru folosirea mijloacelor de reclamă şi publicitate si Taxa pentru afişaj în scop de reclamă şi publicitate - cand si cum se calculeaza

Inspectia fiscala 2009. Reverificarea fiscala. Contestarea actelor administrative fiscale.
10 Noiembrie. Lector: Tanti Anghel.
>>> Realizarea contradictorialitatii procedurii inspectiei fiscale.
>>> Care sunt drepturile si obligatiile partilor in procedura inspectiei fiscale?
>>> Inspectia fiscala si controlul inopinat.
>>> Finalizarea inspectiei si urmarile acesteia.
>>> Reverificarea fiscala, exceptie de la principiul unicitatii inspectiei fiscale. Poate fi reverificarea si in interesul contribuabilului? Cand si cum puteti contesta reverificarea.
>>> Prescriptia la stabilirea de impozite si taxe. Cand si cum ne putem elibera de unele obligatii fiscale?

Compensarea Obligatiilor Fiscale 2009.
20 Noiembrie. Lector: Tanti Anghel.
Totul despre compensarea obligatiilor fiscale.
>>> Cum sa evitati plata majorarilor de intarziere chiar daca exista obligatii fiscale reciproce.
>>> Cand si cum sa folositi compensarea pentru stingerea creantelor fiscale.
>>> Conditiile ce trebuiesc indeplinite astfel incat sa opereze compensarea.
>>> Cesiunea creantei fiscale si compensarea.

Codul Fiscal 2010. Noutati in Impozitarea Profitului, Venitului, Microintreprinderilor.
23 Noiembrie. Lector: Dragos Doros.
>>> Scutirea de impozit a profitului reinvestit.
>>> Sfera de aplicare
>>> Impozitul minim
>>> Venituri impozabile si neimpozabile. Cheltuieli deductibile si nedeductibile.
>>> Principiile limitarii deductibilitatilor; cheltuieli cu deductibilitate limitata
>>> Pierdere fiscala / Pierdere contabila
>>> Amortizarea fiscala
>>> Provizioane
>>> Deductibilitatea dobanzilor si diferentelor de curs valutar
>>> Contractul de leasing
>>> Modul de stabilire a unor cheltuieli cu deductibilitate limitata
>>> Fuziuni divizari, transferuri de active
>>> Asocieri fara personalitate juridica – principiul transparentei/opacitatii fiscale

Actele administrative fiscale. Corectarea declaratiilor fiscale.
26 Noiembrie. Lector: Tanti Anghel.
>>> Cum diferentiem actele administrative fiscale fata de alte acte ale fiscului?
>>> Cand este opozabil si cand este executabil un act administrativ fiscal?
>>> Scurta prezentare a unor acte administrative fiscale si a caracteristicilor lor.
>>> Corectarea declaratiilor fiscale: cand si in ce conditii este posibilia? Cand reprezinta o obligatie?
>>> Proceduri si limite ale corectarii declaratiilor.
>>> Exista obligatii fiscale care nu pot fi corectate prin declaratie rectificativa?

Taxarea Internationala. Impozitarea Veniturilor Nerezidentilor.
8 Decembrie. Lector: Dragos Doros.
>>> Ierarhizarea legislatiilor fiscale
>>> Veniturile nerezidentilor impozabile in Romania
>>> Relatia dintre impozitarea nerezidentilor si a celorlalte modalitati de impozitare in codul fiscal
>>> Conventii de evitare a dublei impuneri
>>> Tratamentul fiscal al redeventelor
>>> Sediul permanent
>>> Principiul fortei de atractie
>>> Principiul beneficiarului efectiv
>>> Modalitati de evitare a dublei impuneri
>>> Principiul nediscriminarii
>>> Principiul beneficiarului efectiv si ‘treaty shopping ‘
>>> Tratamentul fiscal al preturilor de transfer

Rezervati-va locurile dvs. telefonic la 0744.777.050 sau 031.4255.428. Ulterior completati si Formularul de Inscriere pe care va rog sa ni-l transmiteti prin E-mail la ateliere@leadermark.eu sau prin Fax la 031.4255.429.

Despre SC IMPLIC SRL

LEADERMARK Centru de Resurse si Evenimente pentru Dezvoltare Profesionala Continua
www.leadermark.eu
Atelierele LEADERMARK au fost lansate in ianuarie 2009 si sunt servicii de dezvoltare profesionala continua destinate specialistilor. Se organizeaza ori de cate ori apar modificari legislative si se desfasoara permanent. Atelierele reprezinta un concept unic si sunt proiectate conform principiului \'impartasire de experiente\', beneficiind de prezenta unor experti renumiti.
Atelierele s-au nascut din dorinta de a oferi specialistilor din Romania o alternativa rapida, avantajoasa si eficienta de specializare, implicit de crestere a valorii personale.

Domenii in care organizam Ateliere cu noutati din fiscalitate si contabilitate 2010: codul fiscal 2010, cod procedura fiscala 2010, impozit salarii, noutati TVA, amortizare, contabilitate, noile reglementari contabile, impozit nerezidenti, impozit venit 2010.
Alte Ateliere: legislatia muncii, resurse umane, finantare, bugete, planificare financiara, achizitii publice.

Participare: Intrare libera