Project Team Leader - Sibiu, Octombrie 2009 -

Locul desfasurarii: Sediul partenerului nostru local, HR Analytics, Str. Somesului, nr 7. SIBIU

Organizator: Schultz Consulting

Project Team Leader - Sibiu, Octombrie 2009 -


Schultz Consulting are placerea de a va sa participati la cursul Project Team Leader, care urmeaza sa se desfasoare in perioada 26 – 28 octombrie 2009 la SIBIU.

Cursul pune accentul pe competentele comportamentale pe care un Team Leader trebuie sa si le dezvolte, astfel incat sa aiba succes.
Participand la acest curs, veti fi capabili sa gestionati echipe de proiect, parteneriatele din cadrul proiectului si, in intregime, consortii de proiect, fara a recurge in primul rand la proceduri ci utilizand propriile surse de putere adaptate diferitelor tipuri de situatii.

Activitatea Project Team Leader-ului se desfasoara in trei planuri. Primul plan este acela al conducatorului stakeholderilor, consortiilor de companii, partenerilor, finantatorilor si co-finantatorilor proiectului, fiind situat ierarhic deasupra managerului de proiect.
Al doilea plan este acela al conducatorului de echipa de proiect din subordinea managerului de proiect. De cele mai multe ori, insa, se poate chiar regasi ca o activitate a managerului de proiect, acesta putand reprezenta al treilea plan.

Project Team Leader este un curs care abordeaza exact probleme si situatii din `viata de zi cu zi` a unei echipe, ajutand participantii nu numai sa le constientizeze ci si sa gaseasca solutii concrete pentru fiecare in parte, astfel incat rezultatele pe care le vor obtine ulterior parcurgerii cursului sa fie unele net superioare.

Cursul este unul practic prin excelenta – participantii sunt pusi in diferitele ipostaze in care se regaseste un Team Leader, astfel, ajutandu-i sa identifice cele mai bune solutii pentru rezolvarea problemelor cu care se vor confrunta.

Vom aborda elemente legate de leadership, de diferentele si asemanarile dintre un manager de proiect si un Team Leader, de gradul in care acesta poate si trebuie sa acorde libertate de decizie membrilor echipei (leadership situational), de tipul de leader reprezentat de fiecare participant si de modul in care poate determina implicarea membrilor echipei in cadrul sarcinilor proiectului. De asemenea, vor fi abordate elemente legate de modul in care un Team Leader asigura interactiunea dintre propria echipa si alte echipe de proiect, parteneri, alte institutii, companii si culturi organizationale.

Valoarea adaugata a acestui curs este ca ofera posibilitatea fiecarui participant de a se autoevalua din perspectiva rolului de Team Leader, precum si de a primi feedback comportamental, legat de comportamentele specifice unui Team Leader de succes, atat din partea celorlalti participanti, cat si din partea trainerilor. Astfel, la finalul cursului participantii vor primi fise de feedback pe baza carora pot identifica propriile puncte tari, precum si ariile pe care trebuie sa le dezvolte in continuare pentru a deveni un Team Leader de succes.

In acelasi sens vor fi utilizate, aplicate si interpretare o serie de chestionare si teste specifice, menite sa identifice sursele de putere utilizate de fiecare participant, modul in care se raporteaza fiecare la luarea deciziilor si la interactiunea cu ceilalti membrii ai echipei.

SCOP:
Dobandirea competentelor comportamentale specifice unui Team Leader

OBIECTIVE:
La finalul cursului participantii vor:
- Cunoaste diferenta dintre un Project Team Leader si un Project Manage
- Cunoaste diferite stiluri de leadership
- Fi capabili sa isi identifice propriul stil de leadership
- Putea identifica modele de comportament in leadership
- Identifica sursele de putere utilizate de un Team Leader in influentarea echipelor de proiect
- Cunoaste propriile surse de putere
- Dezvolta abilitati de a controla comportamentele membrilor echipei de proiect
- Putea gestiona procesul de luare a deciziilor
- Putea gestiona procesele care intervin in lucrul intr-o echipa de proiect
- Cunoaste tipuri de delegare
- Dezvolta abilitati specifice unui negociator
- Dezvolta abilitati de gestionare a conflictelor

Cursul se caracterizeaza prin:
 Aplicatii practice construite de la realitatea de zi cu zi
 Promovarea unei atmosfere de colaborare
 Incurajarea implicarii active a tuturor participantilor
 Sprijinirea participantilor pentru a stabili legaturi intre sesiunea de formare si situatiile din viata de zi cu zi
 Indrumarea participantilor spre materiale si resurse umane care le-ar putea fi de folosi


Cui se adreseaza cursul:
-Managerilor din middle si top management din companii mici, mijlocii si mari care au in subordine personal
-Managerilor de proiect
-Sefilor sau leaderilor de echipe
-persoanelor care gestioneaza proiecte si, implicit, resurse
-persoanelor care gestioneaza relatiile de parteneriat din cadrul unei companii sau institutii

Beneficii pentru participanti si companiile din care provin:

 Participantii vor avea ocazia de a se cunoaste mai bine, de a-si identifica propriile puncte tari sau arii de dezvoltare in ceea ce priveste stilul personal de interactionare cu diferite echipe
 Participantii vor avea ocazia de a primi feedback comportamental din partea celorlalti colegi si din partea trainerilor, feedback construit pornind de la comportamentele asteptate de la un Team Leader
 Participantii vor avea ocazia de a gestiona o echipa din perspetiva Team Leader-ului si vor identifica in timp real propriile comportamente, avand posibilitatea sa le autoevalueze, precum si sa fie evaluate de catre toti ceilalti participanti

Alte tipuri de beneficii:
 Aplicabilitatea maxima in viata de zi cu zi a informatiilor si a abilitatilor dobandite si caracterul preponderent practic
 Punerea participantilor in fata unor provocari similare cu cele din faza de implementare a unui proiect real
 Mediul relaxat in care se desfasoara cursulLOCUL DE DESFASURARE: SIBIU

DURATA: 3 ZILE

GRUP TINTA: 12 - 16 persoane

LOCATIE SI TAXA DE PARTICIPARE:


Sediul partenerului nostru local, HR Analytics, Str. Somesului, nr 7. SIBIU

Taxa de participare:

700 RON/participant

Taxa de participare reprezinta un cost global care include:

- materialele de curs necesare
- cheltuieli legate de aplicarea si interpretarea testelor
- masa de pranz si pauzele de cafea din zilele de curs
- cheltuieli legate de locatie si traineri

Taxa nu include TVA, Schultz Consulting nefiind platitoare de TVA

INSCRIERI:

Pentru a putea participa, va rugam sa completati si sa ne trimiteti fisa anexata.
Numarul locurilor fiind limitat, participarea va fi conditionata de completarea corecta a fisei de inscriere, precum si de achitarea taxei de participare.
Inscrierile se pot face pana la data de 21 octombrie 2009 prin transmiterea urmatoarelor documente: fisa de inscriere (inclusiv eseu) corect completata, copie a documentului care sa ateste achitarea taxei, la adresa de e-mail oana.nastase@schultz.ro

Contul in care poate fi achitata taxa este:

SC SCHULTZ CONSULTING SRL
CONT RO40BTRL04301202R81484XX
deschis la banca Transilvania Sector 4 AG Tineretului Bucuresti

TRAINER:

OANA NASTASE

-9 ani experienta in management de proiect pentru companii, institutii bugetare, organizatii neguvernamentale, Programe ale Uniunii Europene, Programe ale Bancii Mondiale, Programul Natiunile Unite pentru Dezvoltare, GTZ, USAID
-trainer certificat in urma parcurgerii si absolvirii unui program TOT (Training of Trainers), are o experienta de 6 ani in training, perioada in care a dezvoltat si livrat programe de training in domenii precum: customer care, lucrul in echipe, comunicare institutionala, cultura organizationala si comunicare interna, analiza tranzactionala, management de proiect etc.
Oana a lucrat in cei peste 9 ani de experienta in domeniul proiectelor in echipe nationale si internationale, ocupand pozitii diferite, inclusiv de coordonator, ceea ce ii permite sa aduca in training propria experienta in gestionarea diferitelor situatii cu care s-a confruntat. De asemenea, a evaluat, din punct de vedere comportamental, pana in prezent peste 200 de participanti la training, oferind la finalul sesiunilor de training feedback extrem de constructiv pentru acestia.

Mai multe informatii puteti obtine la adresa de e-mail oana.nastase@schultz.ro sau la numarul de telefon 0728 198 819


Oana Nastase
0728 198 819

Despre SCHULTZ CONSULTING SRL

Schultz Consulting este o companie dinamică de consultanţă şi training în diferite domenii precum: dezvoltare instituţională,comunicare, lucru în echipă, management de proiect, leadership, negociere, resurse umane, mangementul timpului.

Participare: Intrare libera