Bar Master Competition 2009

BUCURESTI - 23 iulie 2009

Comunicat tip General in Social

Cea de a patra ediţie a ligii naţionale de bartending profesionist - Bar Master Competition - debutează anul acesta pe 29 iulie, la Mamaia.

Bar Master Competition 2009

Prima etapă a Bar Master Competition 2009, competiţie organizată de Food & Bar Magazine, va avea loc miercuri, 29 iulie, la terasa Cafe Del Mar din Mamaia, începând cu ora 19.00. Barmanii vor avea de trecut două probe: Speed Opening şi Working & Exhibition Flair.

În prima probă din această etapă, concurenţii trebuie să desfacă în cel mai scurt timp cinci sticle de bere. Juriul va lua în considerare numai timpii realizaţi de concurenţi după ce toate sticlele au fost desfăcute şi sunt în poziţie verticală, fără a fi atinse cu mâna. Timpul va fi măsurat cu sistemul Flairco Tournament Display, cret special pentru această probă. Fiecare barman va avea la dispoziţie două încercări.

Pentru cea de a doua probă, barmanii trebuie să pregătească două băuturi în cinci minute. Prima băutură, Cuba Libre, trebuie preparată folosind doar tehnici de Working Flair. A doua băutură, MB Daiquiri, trebuie preparată prin tehnici de Exhibition Flair. Se vor puncta tehnicitatea, varietatea, originalitatea, prezenţa scenică şi impresia generală. Barmanii vor pierde puncte dacă vor avea stropiri, turnări incorecte, proceduri improprii, spargeri, ingrediente lipsă sau chiar mişcări cu sticle goale.

Jurizarea Bar Master Competition este asigurată de trei barmani cu o solidă experienţă în acest tip de competiţii: Marius Gogoaşă, Costin Bucur şi Costin Gogoaşă. Componenţa juriului este aceeaşi ca şi anul trecut, cei trei formând o echipă bine sudată, respectată de concurenţi.
Partenerii Bar Master Competition 2009 sunt Havana Club, Marie Brizard, Carlsberg, Granini şi Rocchetta. Concursul este supervizat şi jurizat de Exquisite Bar Solutions, iar partener media al evenimentului este publicaţia săptămânală Şapte Seri.

Organizarea competiţiei
Bar Master Competition este liga naţională de bartending profesionist organizată de Food & Bar Magazine. Scopul acestui concurs este acela de a oferi un mediu competiţional corect şi provocator tuturor barmanilor din România. Prima ediţie a ligii a fost organizată în 2006, fiind cel mai mare concurs de acest tip din România.

Liga este alcătuită din patru etape de calificare şi finala. În cadrul fiecarei etape, barmanii concureaza în diverse probe specifice, pentru a acumula puncte şi a accede în finală.
Începând din acest an, BMC se desfăşoară în format Open, ceea ce va permite concurenţilor să participe doar la proba tehnică din etape (speed opening, mixology, speed pouring sau speed service), având astfel şansa să câştige proba respectiva şi premiul special alocat.

Punctele acumulate în sistemul Open nu sunt luate în calcul în clasamentul general. Concurenţii care vor să acumuleze puncte în clasamentul general şi să intre în finală sunt obligaţi să participe în ambele probe ale etapei în care sunt prezenţi (pot participa în toate etapele pentru un clasament mai bun, dar nu există un număr minim impus de etape).

Clasamentul final va fi dat de suma punctelor acumulate în etapele de calificare (inclusiv calificările din finală) şi punctele acumulate în proba “Free Style Show”.

Barmanul care acumulează cel mai bun punctaj va fi declarat campionul României în bartending. Separat, se va acorda titlul de “Cel mai bun barman în Free Style” pentru concurentul care se clasează pe primul loc în această probă a finalei.

Mai multe informaţii despre Bar Master Competition puteţi afla accesând www.foodandbar.ro, unde pot fi găsite toate detaliile despre această competiţie.