3 exemple de investiții care sunt considerate a fi sigure de către specialiști

BUCURESTI - 12 decembrie 2023

Comunicat tip General in Afaceri

În căutarea surselor suplimentare de venit, alegerea investițiilor potrivite este esențială pentru protejarea și creșterea capitalului personal. În vreme ce anumite tipuri de investiții, precum cele în criptomonede, sunt considerate a fi riscante, există câteva investiții mai sigure din punct de vedere al echilibrului dintre stabilitate și randament. Iată care sunt acestea.

3 exemple de investiții care sunt considerate a fi sigure de către specialiști

1. Investițiile în aur
Cea mai comună formă de investiții în aur este achiziția activelor fizice, adică a lingourilor de aur. Totuși, odată cu dezvoltarea tehnologiei, a apărut și o altă formă de investiții în aur care poate fi efectuată chiar cu ajutorul telefonului mobil. Această metodă se referă la investiții în fonduri tranzacționate la bursă (ETF-uri), în acțiuni ale companiilor miniere de aur și contractele futures pe aur.

Spre deosebire de achiziția fizică a aurului, care poate presupune un proces mai complex, investițiile online se pot face pe o platformă de tranzacționare, cu ajutorul unui cont de investitor.
Cu toate că o astfel de investiție este ușor accesibilă și este considerată sigură, aceasta nu este lipsită de riscuri. Prețul aurului poate fi influențat de factori precum instabilitatea geopolitică sau oferta și cererea. De aceea, este recomandat să te documentezi din surse sigure și să analizezi foarte bine ce presupune o investitie in aur.


2. Investițiile în titluri de stat
Un alt tip de investiție care este considerată a fi sigură este cea în titluri de stat, deoarece acestea sunt emise de către stat și, astfel, riscul pentru neplată este extrem de scăzut.

Există 2 tipuri de titluri de stat: titlurile Fidelis, care pot fi tranzacționate prin Bursa de Valori București, și titlurile Tezaur, care pot fi cumpărate online sau de la unitățile Trezoreriei statului. De regulă, dobânda se plătește anual, la sfârșitul perioadei de emisiune, însă dacă alegi să investești în titluri Fidelis, atunci poți recupera capitalul investit în orice moment.

Spre deosebire de profitul acumulat în urma altor tipuri de investiții, veniturile din dobânzi obținute prin intermediul investițiilor în titluri de stat sunt neimpozabile.

3. Investițiile în imobiliare
Este cunoscut faptul că valoarea activelor imobiliare tinde să crească de la un an la altul. De aceea, investițiile în imobiliare sunt considerate a fi unele sigure, cu randament favorabil pe termen lung.

Cea mai populară metodă de a investi în imobiliare este achiziția unui apartament cu scopul de a-l închiria sau de a-l renova și a-l revinde. În cazul primului tip de investiție, există 2 opțiuni: închirierea apartamentului pe termen lung sau închirierea în regim hotelier. În general, cea de-a doua opțiune este mai profitabilă, în special atunci când imobilul este localizat într-o zonă centrală a orașului.

În cazul celei de-a doua opțiuni, se poate obține profit într-un termen scurt. De exemplu, dacă achiziționezi un apartament și îl renovezi, ai posibilitatea de a-l revinde la un preț mai ridicat și să obții întregul profit în momentul vânzării.

Cu toate că aceste opțiuni nu par foarte complicate, este bine de știut că, deși sunt considerate sigure, nici investițiile în imobiliare nu sunt lipsite de riscuri. Factori precum situația politică, inflația și dobânzile băncilor pot afecta puterea de cumpărare a populației.

Concluzionând, investițiile în aur, în titluri de stat și imobiliare se numără printre cele mai stabile investiții din punct de vedere al activelor și a randamentului obținut. Totuși, nici istoricul lor și nici previziunile specialiștilor nu pot oferi o garanție a rentabilității. De aceea, indiferent de activele în care alegi să investești, ia decizii informate și optează pentru diversificarea portofoliului tău. În acest mod, minimizezi riscurile de a pierde capitalul investit, deoarece un activ care are un randament mai bun decât cel estimat poate compensa pentru unul cu o rentabilitate mai mică.


Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/seo-monitor/3-exemple-de-investitii-care-sunt-considerate-a-fi-sigure-de-catre-specialisti1