3 puncte cheie care fac diferența între un simplu job și o carieră de succes când deții un PFA

BUCURESTI - 8 martie 2024

Comunicat tip General in Afaceri

Joburile viitorului sunt privite ca oportunități pentru a te dezvolta din punct de vedere profesional, dar și uman. În 2022, conform graficului European Centre for the Development of Vocational training (CEDEFOP), rata persoanelor care au decis să desfășoare activități profesionale independente a fost de 13.2%, la nivelul Uniunii Europene.

3 puncte cheie care fac diferența între un simplu job și o carieră de succes când deții un PFA

Un PFA te ajută să-ți dezvolți afacerea conform propriei viziuni. Descoperă cele 3 puncte cheie care transformă deținerea unui PFA dintr-un simplu job într-o oportunitate de a avea o carieră de succes.

Alegerea resurselor de finanțare potrivite pentru viziunea ta de business

PFA-ul rămâne cea mai ușoară formă prin care poți desfășura o afacere pe cont propriu. Pe lângă dezvoltarea afacerii pe baza capabilităților tale profesionale, vei avea nevoie și de resurse financiare pentru a-ți achiziționa materie primă sau echipamente.

Un capital insuficient nu îți poate susține entuziasmul de creștere; de aceea, cheltuielile cu un PFA trebuie acoperite, într-un mod sau altul. Prin urmare, creditul PFA rapid poate fi soluția IFN potrivită pentru a-ți îndeplini viziunile de business. Principalele avantaje de care poți avea parte sunt:

- acordarea unui credit de până la 235.000 RON, cu rambursare între 12 și 36 de luni pentru capital de lucru, 60 de luni pentru investiții, respectiv până la 48 de luni mixt;
- aplicare super rapidă, 100% online, dacă îți dorești un credit de până la 100.000 RON. Peste această sumă, vei avea alocat un consultant;
- doar două documente sunt necesare: extrasul de cont pe ultimele 3 luni și ultima declarație unică, depusă la ANAF. În funcție de specificul afacerii, se pot cere și alte documente adiționale.

Acordă atenție potențialului de creștere

Un PFA bine administrat poate avea un potențial de creștere mult mai mare decât un simplu job. Pentru asta, având în vedere specificul formei de organizare, va trebui să te concentrezi asupra tuturor detaliilor, de la idei la implementări.

În cele din urmă, pe măsură ce te dezvolți, vei putea să:
- îți extinzi afacerea, de la o simplă activitate la nivel local la una cu specific internațional. De exemplu, poți crește portofoliul de produse și să construiești un site cu vânzare directă;
- angajezi personal, de la un angajat până la cel mult 3 persoane angajate cu contract de muncă. Poți lua în calcul și freelanceri pentru proiecte specifice, precum crearea unui logo. Reține că nu poți face totul de unul singur, la nesfârșit;
- creezi oportunități pentru tine și pentru ceilalți, astfel încât să crești din punct de vedere profesional și nu numai (de exemplu, cunoașterea de noi furnizori sau investitori).

Explorează beneficiile autonomiei

În măsura în care îți dorești să ai control deplin asupra activității tale profesionale, respectiv să ai libertatea de a lua propriile decizii, un PFA este potrivit.

De exemplu, îți poți stabili programul de lucru. Totuși, autonomia unui PFA trebuie menținută în așa fel încât să nu diminuezi potențialul de succes al afacerii. Prin urmare, nu abuza de flexibilitatea muncii tale și concentrează-te pe obținerea unui profit satisfăcător.

De asemenea, îți poți alege materia primă cu care lucrezi, respectiv să testezi pe cont propriu anumite produse sau servicii.

Nu în ultimul rând, atât timp cât îți achiți obligațiile fiscale către stat, îți poți gestiona cum vrei veniturile obținute, fără alte justificări. Cu alte cuvinte, scoți bani din cont când vrei. Reține, însă, faptul că, spre deosebire de un SRL, în caz de insolvență, la un PFA răspunzi cu patrimoniul propriu.

În concluzie, o afacere PFA îți oferă oportunitatea de a te dezvolta mai mult decât într-o poziție de simplu angajat. Dacă alegi sursele potrivite de finanțare, acorzi atenție etapelor de evoluție și nu abuzezi de beneficiile autonomiei, te vei simți o persoană împlinită atât pe plan profesional, cât și pe plan personal.


Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/seo-monitor/3-puncte-cheie-care-fac-diferenta-intre-un-simplu-job-si-o-cariera-de-succes-cand-detii-un-pfa1