ArcSoft SimHD™ îmbunătăţeşte fişierele video standard până la o calitate asemănătoare înaltei definiţii

BUCURESTI - 16 aprilie 2009

Comunicat tip General in IT&C

Datorită arhitecturii NVIDIA CUDA se obţin fişiere video de o calitate excepţională,
cu un consum redus de energie

ArcSoft, Inc. lansează versiunea de retail a ArcSoft SimHD, un plug-in pentru player-ul multimedia universal de înaltă definiţie ArcSoft TotalMedia™ Theatre. SimHD este tehnologia de upscaling dezvoltată de ArcSoft prin care fişierele video în format standard sunt îmbunătăţite până la o calitate asemănătoare definiţiei înalte. SimHD realizează procesul de upscaling video prin utilizarea arhitecturii de procesare paralelă NVIDIA® CUDA™, prin care calculele complexe sunt rezolvate într-o fracţiune din timpul necesar unui procesor (CPU).

\'Tehnologia de upscaling recent lansată – ArcSoft SimHD – este disponibilă acum în reţeaua de retail permiţându-le utilizatorilor să obţină o experienţă de vizualizare de înaltă definiţie din DVD-urile standard,” a declarat George Tang, ArcSoft Vice President şi General Manager of Video and Home Entertainment Group. \'Parteneriatul cu NVIDIA reprezintă un pas important pentru noi în încercarea de a oferi utilizatorilor o experienţă extraordinară de vizualizare păstrând un consum redus de energie.”

TotalMedia Theatre beneficiază de puterea unităţilor de procesare vizuală (GPU) din PC-urile de astăzi folosind arhitectura NVIDIA CUDA pentru a rezolva algoritmii complecşi de postprocesare folosiţi de SimHD. Unităţile de procesare vizuală NVIDIA sunt singurele procesoare care pot rezolva aceşti algoritmi în timp real. Aplicaţia este compatibilă atât cu milioanele de unităţi de procesare vizuală din gama GeForce®, începând cu seria GeForce 8, dar şi cu unităţile de procesare vizuală din gama Quadro®.

“Aplicaţia dezvoltată de ArcSoft este o soluţie ideală de îmbunătăţire a colecţiei de DVD-uri! Nu aveţi nevoie decât de aplicaţia TotalMedia Theatre şi de o unitate de procesare vizuală NVIDIA GeForce pentru a vă optimiza filmele la o calitate asemănătoare înaltei definiţii,” a declarat Michael Steele, General Manager of Visual Consumer Solutions din cadrul NVIDIA. “ArcSoft SimHD este încă un exemplu extraordinar care certifică modul cum procesarea pe unitatea de procesare vizuală le oferă utilizatorilor o valoare reală, schimbând lumea.”

SimHD este disponibil pentru utilizatorii finali sub forma unui plug-in pentru TotalMedia Theatre. Pentru mai multe informaţii referitoare la acest produs, vă rugăm să vizitaţi:

http://www.arcsoft.com/intouch/simhd_totalmedia3_nvidia.

Despre NVIDIA
NVIDIA (Nasdaq: NVDA) este liderul mondial în tehnologia de procesare vizuală şi compania care a inventat unitatea de procesare grafică (GPU), un procesor foarte performant care generează o grafică uimitoare pentru staţiile de lucru, computerele personale, consolele de jocuri şi dispozitivele mobile. NVIDIA deserveşte atât industria de divertisment şi segmentul utilizatorilor individuali prin produsele sale GeForce®, cât şi segmentul profesional, de design şi vizualizare prin produsele sale Quadro™ şi domeniul foarte performant de procesare cu ajutorul produselor sale Tesla™. NVIDIA are sediul în Santa Clara, California şi are birouri în Asia, Europa şi America. Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să vizitaţi www.nvidia.co.uk.

Despre SMARTPOINT CONSULTING SRL

Despre ArcSoft
ArcSoft, Inc. este lider în dezvoltarea tehnologiilor multimedia şi aplicaţiilor software pentru PC şi platforme integrate. Datorită parteneriatelor cu principalii producători de echipamente, ArcSoft oferă o serie completă de soluţii de optimizare vizuală care duc la îmbunătăţirea caracteristicilor, performanţelor şi experienţei de utilizare a telefoanelor mobile, camerelor digitale, dispozitivelor optice, computerelor personale şi dispozitivelor electronice.

Pentru detalii suplimentare, vă rugăm sa vizitaţi www.arcsoft.com

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/smartpoint/arcsoft-simhdtm-imbunatateste-fisierele-video-standard-pana-la-o-calitate-asemanatoare-inaltei-definitii