Sarbatorile de iarna – sezonul transferurilor de bani

BUCURESTI - 22 decembrie 2014

Comunicat tip General in Administratie Publica, Afaceri, Banci / Asigurari, Finante / Contabilitate, Industrie

Live site

Smith&Smith cea mai veche Institutie de plata din Romania, specializata in servicii de transfer de bani si-a consolidat pozitia in piata, cu o dezvoltare a retelei de agentii prin deschiderea de noi locatii, multe dintre ele situate in marile centre comerciale de pe intreg teritoriul tarii.

Sarbatorile de iarna – sezonul transferurilor de bani

In prezent Smith&Smith opereaza la nivel national prin 49 de agentii proprii, reteaua de plata la domiciliu, ajunsa acum la 3100 de localitati. si prin alte cca 600 de agentii bancare apartinand partenerilor din Romania si Republica Moldova.

Urmare a acestei noi abordari dar si a noilor produse financiare lansate in acest an, volumul de operatiuni a crescut, un numar semnificativ de tranzactii inregistrandu-se in perioada Sarbatorilor de iarna.

Valoarea medie a unei tranzactii platite a inregistrat in acest an, pentru prima data dupa 2008, o crestere cu cca.3% fata de anul anterior, ajungand la 295 euro pe tranzactie. Deasemeni constatam si o crestere timida a volumului de transferuri, pentru prima data dupa 2008, influentata direct de numarului de operatiunilor din Franta, Anglia si Germania.

Media unei tranzactii trimise este in scadere de la 499 euro, in 2013 la cca. 395 euro, in 2014, aceasta fiind influientata direct de scaderea volumelelor de tranzactii trimise.

Cele mai importante destinatii continua sa fie Italia si Spania, tari cu cele mai mari comunitati de romani, dar si cu o rata ridicata a somajului.

Smith&Smith Romania implineste anul viitor de 15 ani de activitate pe piata operatiunilor de transfer de bani, 15 ani care au insemnat 7 milioane de operatiuni, 7 milioane de contracte onorate si 7 milioane de bucurii pentru tot atatea asteptari ale celor de acasa.

In anul jubiliar 2015, Smith&Smith va continua extinderea retelei teritoriale cu program prelugit, precum si lansarea de noi servicii, care vor aduce un plus de valoare si competitivitate pe piata transferurilor de bani.

Departamentul de presa