TARGUL DE SERVICII SOCIALE INFO SOCIAL

Sibiu - 26 mai 2005

Comunicat tip General in ONG

Reteaua comunitara Info Social organizeaza in perioada 26-29 mai 2005, intre orele 11-16, in fata magazinului Dumbrava din Sibiu, Targul de Servicii Sociale Info Social.

Evenimentul, aflat la editia a doua, este menit sa aduca mai aproape de cetateni informatia din domeniul social. Astfel, vizitatorii Targului vor putea afla mai multe despre serviciile si prestatiile sociale oferite de institutii publice sau organizatiile societatii civile, precum si despre drepturile pe care le au in acest domeniu. Cetatenii vor fi consiliati sau informati dupa caz, de catre lucratorii din domeniul social si vor putea sa opteze pentru a deveni voluntari in cadrul organizatiilor prezente, asumandu-si un rol mai activ in comunitate.

Pana in prezent au confirmat participarea un numar de 12 membrii ai retelei Info Social: Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului, Directia de Sanatate Publica – Biroul de Promovare a Sanatatii, Serviciul Public de Asistenta Sociala din cadrul Primariei Sibiu, AJOFM, Crucea Rosie Sibiu, ARAPAMESU, Fundatia Un copil, o speranta, Crucea Alb-Galbena, Caritas, Asociatia Pro Vita – Biroul de consiliere pentru cetateni, Fundatia Edelweiss, Sinergii Medias – Centrul de Voluntariat.

„ Targul Info Social ofera o buna oportunitate tuturor celor care activam in domeniul social sa aflam care sunt problemele cetatenilor din orasul nostru si sa gasim impreuna solutii pentru rezolvarea lor. Este in acelasi timp un bun prilej pentru organizatiile neguvernamentale sau institutiile publice participante de a-si promova misiunea, oferta de servicii si de a recruta voluntari pentru activitatile lor” a declarat Claudia Popa, directorul Crucii Rosii Sibiu.

Reteaua Info Social, constituita in octombrie 2004, este cea mai larga retea de comunicare din judetul Sibiu, fiind formata din 101 membrii si coordonata de Crucea Rosie Sibiu, ARAPAMESU, Consiliul Judetean Sibiu si Directia de Sanatate Publica. Scopul ei este imbunatatirea comunicarii in domeniul social intre autoritatile publice locale, institutiile cu atributii in domeniul asistentei sociale, organizatiile societatii civile si cetateni.

Despre SN Crucea Rosie Romana, filiala Sibiu

Crucea Rosie Romana, infiintata in 1876, este organizatie neguvernamentala de interes national, avand ca misiune prevenirea si alinarea, in mod impartial a suferintei umane in orice imprejurare, fara nici o discriminare bazata pe cetatenie, nationalitate, rasa, sex, religie, varsta, apartenenta militara, sociala sau politica. Principalele domenii de activitate sunt: promovarea valorilor umanitare, pregatirea si interventia in cazul unui dezastru, promovarea sanatatii si asistenta persoanelor la nivel comunitar.
Claudia Popa
director
0269-217646
crsb@easynet.ro