Presedintele Federatiei SOS Children’s Villages International in vizita pentru prima data in Romania

BUCURESTI - 27 iunie 2014

Comunicat tip General in Afaceri, Educatie / Cultura, ONG, Social

Live site

Luni, 23 iunie, Presedintele SOS Children’s Villages International, domnul Siddhartha Kaul, a efectuat o prima vizita in Romania insotit de domnul Tom Malvet - Directorul International Regiunea EUCB al SOS Children’s Villages International.

Presedintele Federatiei SOS Children’s Villages International in vizita pentru prima data in Romania

Alaturi de doamna Mirela Lavric, Director General al Asociatiei si alti reprezentanti ai SOS Satele Copiilor Romania, acestia au vizitat cele 3 Programe SOS Satele Copiilor din Bucuresti, Sibiu si Bacau. Domnul Siddhartha Kaul s-a intalnit cu angajatii, copiii si tinerii beneficiari, precum si cu familiile din comunitatile in care asociatia isi desfasoara proiectele sociale, pentru a intelege mai bine particularitatile specifice Romaniei din domeniul protectiei copilului.

SOS Children’s Villages International este in proces de revizuire a serviciilor sociale pe care le ofera in acest moment la nivel international. Intr-o perioada atat de tumultoasa ca cea prin care trecem acum cu totii, organizatia va pune accent pe acele servicii in care avem deja competenta si experienta necesare si care pot fi replicate la nivel national, pe o educatie de calitate pentru copiii pe care ii avem in ingrijire precum si pe dezvoltarea competentelor angajatilor nostri pentru a oferi servicii de inalta calitate si de acum inainte, a declarat domnul Siddhartha Kaul, Presedintele SOS Children’s Villages International

Pe agenda vizitei domnului Presedinte Siddhartha Kaul au fost incluse intalniri la nivel local cu reprezentantii institutiilor partenere: Primarii, Consilii Locale, Directii Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, Consiliile Judetene si Prefecturile din judetele Sibiu si Bacau. In cadrul intalnirilor s-au discutat aspecte legate de serviciile asigurate de SOS Satele Copiilor Romania si calitatea acestor servicii oferite copiilor, tinerilor, familiilor dezavantajate cat si comunitatilor precum si de situatia copiilor defavorizati din Romania.

In ultima zi a vizitei, Presedintele SOS Children’s Villages International a avut oportunitatea de a se intalni cu doamna Gabriela Coman, Presedinte al Autoritatii Nationale pentru Protectia Copilului si Adoptie.

Intrevederea a fost una foarte interesanta, accentul punandu-se pe potentialul pe care il are parteneriatul public – privat in domeniul oferirii de servicii de calitate in sfera protectiei copilului, a declarant domnul Presedintele SOS Children’s Villages International.

Vizita s-a incheiat cu un eveniment organizat de Excelenta Sa Michael Schwarzinger, Ambasadorul Republicii Austria in Romania, si a doamnei Rosemaria Schwarzinger, Ambasador Onorific al SOS Satele Copiilor Romania la Resedinta Ambasadei. La eveniment au fost invitati oameni de afaceri, reprezentanti ai companiilor care sustin SOS Satele Copiilor Romania, si Excelenta Sa Doamna Manimekalai MURUGESAN, Ambasadorul Republicii India in Romania.

Contact:

Carmen Bruma – Manager Departament Strangere de Fonduri si Comunicare

carmen.bruma@sos-satelecopiilor.ro

www.sos-satelecopiilor.ro

Despre SOS Satele Copiilor Romania

SOS Satele Copiilor Romania ocroteste si sprijina astazi peste 1000 de copii in dificultate, care au pierdut sau risca sa piarda ingrijirea familiei lor biologice. De 65 de ani in lume si de 24 de ani in Romania – „oferim o familie iubitoare pentru fiecare copil”. Organizatia SOS Satele Copiilor Romania este membra a SOS Children’s Villages International,retea caritabila prezenta in 133 de tari ale lumii.

Despre SOS-Satele Copiilor Romania

SOS Satele Copiilor Romania ocroteste si sprijina astazi peste 1000 de copii in dificultate, care au pierdut sau risca sa piarda ingrijirea familiei lor biologice.
De 60 de ani in lume si de 20 de ani in Romania, intervenim oriunde exista un copil si o nevoie, oferind sprijinul nostru. Organizatia SOS Satele Copiilor Romania este membra a SOS Kinderdorf International, retea caritabila prezenta in 133 de tari ale lumii.