Piata Taraneasca la MTR

Locul desfasurarii: Muzeul Taranului Roman

Organizator: Tactic Events & Muzeul Taranului Roman

"Piaţa Ţărănească" adună laolaltă, într-o nouă ediţie a târgului de produse tradiţionale şi meşteşugăreşti, zeci de producători tradiţionali ş meşteşugari iscusiţi. Ii veţi gasi de vineri pană duminică, în locaţia cunoscută, în curtea interioară a Muzeului Ţăranului Român, între orele 10,00 şi 18,00. Intrarea este liberă.

 

Veti putea degusta bunătăti atât de dulce cât și de post:

De dulce:-brânzeturi (telemea, brânză de burduf, simplă, încoaja de brad, urdă dulce sau sarată, de oaie, vaca sau capra), -caşuri şi caşcavele specifice zonei Argesului, Branului, cascaval cu verdeturi, cu nuca sau cu usturoi şi alte specialitaţi.- pastramă de oaie sau berbecut, preparate din carne de porc, oaie, gâscă, capră, pui de la Botosani, Iaşi, Argeş, Galaţi.-cozonaci delicioşi, din Moldova.

Produse de Post:- zacuşti de toate felurile: de vinete, de ghebe şi alte conservăraie de casă de sezon, gemuri şi dulceturi bucovinene şi maramuresene, vestitele murături ale lui Nea Puiu: pepene galben murat, asortate, conopidă, mere şi pere murate

Siropuri și sucuri naturale:-siropuri naturale de muguri de brad, merisoare, din diferite fructe de pădure.sucuri naturale de mere, miere, vin şi palincă, ceaiuri, alifii şi tincturi de leac din Apuseni, sirop de catina cu miere, legume de sezon din gospodării ţărănesti (Jud. Teleorman).

Dulcegării pentru copii mari și mici:-vestita turtă dulce, covrigi de Pitesti şi de Buzău, ciocolată de casă, grilas, fondante şi halviţă de la Arad, dulciuri unguresti, kurtos kalacs, prăjituri de casă din Muntenia, Maramures şi Bucovina.

Mâncăruri la fața locului pe gustate:- grătare încinse şi vin fiert, mici, tochitură, mămăliguţă caldă, sărmăluţe de post şi alte bunătăţi de post, pregatite sub ochii voștri de gospodinele de la Hanul Hangiţei, bulz ciobanesc şi pastramă la ceaun de la nea Ardelean.

Nu vor lipsi mesteşugarii care împletesc şi olăresc cu atata măiestrie lucruri de trebuinţă caselor de gospodari, care vor veni cu obiecte de ceramică, produse artizanale din lemn pentru bucătării de gospodine stasnice, oale de sarmale de ceramică, căciuli, fulare şi alte împletituri pentru sezonul rece, căciuli de blană din Moldova şi alte obiecte meşterite cu drag şi pricepere.

La Piaţa ţaranească totul se ia pe degustate!

Între 25 şi 27 noiembrie , de la 10:00 pană la orele 18:00, la MTR. Intrarea este liberă!

Despre TACTIC EVENTS & MARKETING

“Piata taraneasca” este un concept deja consacrat de “piata” cu vanzare, destinat produselor traditionale romanesti, alimente proaspete (carne,branzeturi, legume, fructe, bauturi, compoturi, dulceturi, miere, turta dulce), naturale, ecologice, pregatite in vatra satului dupa retete specifice zonelor istorice/geografice.

Confirmare pana la data: 25 noiembrie 2011

Participare: Intrare libera