Angajam Profesionist

Locul desfasurarii: Teatrul Elisabeta

Organizator: Teatrul Elisabeta

Angajam Profesionist

Piesa incepe cu Nicollo care este deja in scena, motaind pe un scaun cu un afis mare in maini, in fata unei usi, intr-o incapere care nu are ferestre, ci doar doua intrari laterale.

Apoi intra Fillipo care realizeaza ca nu este primul la acest concurs, iar de aici se naste o competitie intre cei doi pentru cel ce va avea intaietate. Dupa cateva minute cei doi se recunosc ca fiind fosti parteneri de scena, iar acum se afla, luptand unul imporiva celuilalt pentru acelasi post de clovn . Dialogurile au un ritm foarte rapid ceea ce scoate la iveala lumea actorilor si mai ales discutiile de culise si reactiile actorilor atunci cand nu sunt pe scena. Dupa un schimb de replici in careFillipo il demoralizeaza complet pe Nicollo, dar in care acesta totusi nu vrea sa renunte la intaietatea lui la aceasta asteptare, apare Peppino care nu este altcineva decat un al treilea clovn , cel mai experimentat dintre ei, care la randul lui este si el fost partener de scena si dupa cat arata textul si situatiile ar putea fi chiar mentorul lor.

Relatiile lor se deruleaza pe nisipuri miscatoare. Cand joaca doi impotriva celui de-al treilea, cand fiecare impotriva celorlalti. De aici ritmul de ping-pong in care cele mai grozave mutatii se petrec in atitudinea lor: complicitati de o clipa.

Fiecare dintre cei trei s-a specializat, pe langa aceea pe care deja o aveau si in alte arte. Nicollo va performa cu un numar de pantomima, dar conform constructiei personajului pe care o da textul, acesta va fi un numar plin cu intreruperi in careNicollo va avea avea nevoie in mod constant de confirmari la ceea ce face. Apoi este prezentat si Fillipo care prezinta celorlalti doi un numar de iluzionism, dar un numar care aparent este atat de tare incat ii ofera lui Peppino sansa de a performa caci maestrul isi dezvaluie aici adevaratele cunostinte de actorie. El da impresia ca moare de ras si stupefactie la numarul lui Fillipo. Acesta, pacalindu-si fostii parteneri si dupa ce primeste de la ei o resuscitare foarte serioasa se ridica de pe jos, in hohote de ras, nu am sa continui povestea pentru a nu dezlega misterul din final !

In derularea povestii, cele trei personaje impart pe scena o sticla de vin, aceṣtia incercand sa se incurajeze ṣi sa iṣi ridice moralul cu ‚’’ un pahar de vin’’ , la un moment dat intr-una din scene apar chiar doua sticle, una din ele fiind sparta in capul lui Filippo, bineinteles ca regia va avea grija ca aceea sticla sa fie dintr-un material casabil, moale   …. aici pe masura ce scriu imi dau seama rolul acestui e’mail, nu avem inca un nume, nu avem inca placerea de a bea acel vin pe scena pentru ca inca nu ṣtim ce bem ṣi de aceea va rugam sa ne ajutati sa remediem aceasta situatie!

Din distributia spectacolului fac parte actorii Adrian Paduraru , Daniel Visan, ṣi Florin Serbanescu adaptarea si regia artistica ii apartin actorului Adrian Paduraru !

Adaptare de Adrian Paduraru dupa piesa „Angajare de clovn”, de Matei Visniec.

Interpreteaza:

Adrian Paduraru – Peppino

Daniel Visan – Fillipo

Florin Serbanescu – Nicollo

Scenografia: Emilian Enache.

Pret Bilete: 50 /60 /70 Lei

Despre ASOCIATIA CULTURALA TEATRUL INDEPENDENT ELISABETA

Teatrul Elisabeta este un loc special în care se îmbină actul artistic, cu divertismentul și socializarea. Este un loc în care arta nu este o experieță pasivă, în care spectatorul este participant, vrea să se implice și să împărtășească cu cei din jur ceea ce trăiește și simte. Este un loc în care se formeaza și se consolidează o comunitate – comunitatea celor care vor să experimenteze arta și divertismentul de calitate.

Confirmare pana la data: 28 martie 2016

Participare: Taxa de participare