ContaPlus va invita sa participati la sesiunea de training si consultanta "Practica auditului intern privind fondurile publice nationale si ale Uniunii Europene" - Bucuresti, 02-04 noiembrie 2007

Locul desfasurarii: Bucuresti

Organizator: ContaPlus

ContaPlus va invita sa participati la sesiunea de training si consultanta

Seminarul va fi sustinut de:

Cristiana COSTINESCU - Auditor intern in cadrul Ministerului Economiei si Finantelor Publice, Directia de Audit Public Intern. Absolventa a cursurilor post-universitare privind auditul financiar-contabil, din cadrul Academiei de Studii Economice Bucuresti si a Institutului Auditorilor Interni din UK si Irlanda, are o experienta de peste 5 ani in auditul fondurilor europene. A obtinut diploma de formator pentru Formare de formatori in domeniul auditului intern - Ministerul Finantelor din Olanda prin Programul MATRA si certificare partiala CIA (partile I, II si IV) la Institutul Auditorilor Interni, U.S.A. Se ocupa de planificarea si realizarea misiunilor de audit intern privind implementarea si managementul fondurilor externe (ISPA, PHARE si alte fonduri externe implementate/administrate in cadrul ministerului). Este membru al Asociatiei Auditorilor Interni din Romania si membru cu drept de vot al Institutului Auditorilor Interni din UK si Irlanda. Are o experienta relevanta in dezvoltarea manualelor si procedurilor de audit intern si in prezentarea de seminarii si cursuri de audit intern.

Mihail-George PITULICE - Auditor superior in cadrul Ministerului Economiei si Finantelor Publice, Directia de Audit Public Intern. Absolvent al cursurilor master ÔÇ×Contabilitatea si auditul institutiilor publice", din cadrul Academiei de Studii Economice Bucuresti, s-a preocupat in mod constant de problematica auditului intern in cadrul institutiilor publice din tara noastra, publicand o culegere de studii de caz, dar si o serie de articole, unele dintre acestea sustinute la manifestari stiintifice internationale. De asemenea, interesul pentru auditul public intern s-a manifestat si in directia cercetarii stiintifice, respectiv tehnicile de audit intern in medii informatizate, fiind in prezent doctorand in domeniul Informatica de Gestiune.

Dragos NICULAE - Sef serviciu de audit public intern pentru fonduri externe in cadrul Ministerului Finantelor Publice A absolvit cursurile universitare si de masterat ale Academiei de Studii Economice din Bucuresti si a urmat studii de specializare atat in tara cat si in strainatate. In prezent, prin activitatea pe care o desfasoara la Ministerul Finantelor Publice, se ocupa de coordonarea serviciului de audit public intern pentru fonduri externe.

Seminarul "Practica auditului intern privind fondurile publice nationale si ale Uniunii Europene" este structurat astfel incat sa abordeze atat misiunea de audit intern al fondurilor publice nationale cat si aspecte legate de auditul fondurilor primite de la Uniunea Europeana. De asemenea, pentru a raspunde unor nevoi ale managerilor din auditul intern, lectorii au in vedere si prezentarea teoretica si practica a Programului de asigurare si imbunatatire a calitatii in activitatea de audit intern si a unui model de abordare a managementului riscului chiar la nivelul unei structuri de audit intern.

Structura seminarului "Practica auditului intern privind fondurile publice nationale si ale Uniunii Europene"
Metodologia de audit intern cu privire la fondurile structurale, in care se vor explica pasii ce trebuie urmati pentru a conduce o misiune de audit de la declansarea acesteia si pana la emiterea raportului final de audit intern, precum si urmarirea recomandarilor.

Procedurile specifice de audit intern (exemplu practic pentru auditarea fondurilor SAPARD): repartizarea sarcinilor de serviciu auditorilor interni, Declararea calificarii si independentei auditorilor, Notificarea privind declansarea misiunii de audit, Sedinta de deschidere, Verificarea preliminara, Analiza riscurilor asupra activitatilor, Programul de audit, Elaborarea si realizarea testelor, Elaborarea fiselor de identificare si analiza a problemelor (fiap), elaborarea formularelor de constatare si raportare a iregularitatilor, Proiectul de raport de audit intern, Sedinta de inchidere, Raportul final de audit intern, Supervizarea documentelor misiunii de audit, Evaluarea echipei de audit, Urmarirea recomandarilor.
Se vor prezenta anumite studii de caz care au in vedere auditul functiei IT, auditul sistemului de control intern, auditul deplasarilor interne si externe.

Planificarea strategica care se refera la activitatea de intocmire a planului strategic, precum si actualizarea anuala a acestuia (intocmirea planului strategic pentru o perioada de trei ani). Planificarea strategica se realizeaza prin efectuarea unei analize a riscului pentru domeniile de auditat, astfel:
- evaluarea riscurilor aferente structurilor din cadrul organizatiei, pentru auditul acestor structuri;
- evaluarea riscurilor aferente fondurilor structurale si prestructurale, pentru auditul fondurilor comunitare.

Cu privire la planificarea strategica se va prezenta modalitatea de completare a matricii riscurilor. Se va face o prezentare detaliata a Programului de asigurare si imbunatatire a calitatii in activitatea de audit. De asemenea, se vor avea in vedere elemente privind modalitatea de completare a Registrului riscului.

Seminarul va avea loc in incinta campusului Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara Bucuresti, din B-dul Marasti, nr.59, sector 1, dupa urmatorul program:
Vineri, 02 noiembrie 2007
16.00 - 20.00
Sambata, 03 noiembrie 2007
09.00 - 13.00
13.00 - 14.00 pauza
14.00 - 18.00
Duminica, 04 noiembrie 2007
09.00 - 13.00
13.00 - 14.00 pauza
14.00 - 18.00


Informatii complete privind programul educational, structura tematica si modalitatea de inscriere va sunt prezentate pe site-ul nostru http://www.revistacontaplus.ro

De asemenea, va vom raspunde cu promptitudine solicitarilor dumneavoastra la tel./fax: 021 211 45 71, mobil: 0728 243 149, email: cursuri@revistacontaplus.ro.

In speranta ca programul nostru de training raspunde nevoilor educationale ale firmei dumneavoastra va asteptam la curs.ContaPlus
Tel./Fax: 021 211 45 71
Mobil: 0728 243 149

Despre TTINI SMART IDEAS SRL

Proiect ContaPlus® reprezinta brandul sub care TSI Consultanta & Training, furnizor de formare profesionala acreditat A.N.C. (Autoritatea Nationala pentru Calificari, fosta C.N.F.P.A.), si-a creat un renume pe piata de profil din Romania, fiind in prezent unul dintre cei trei lider in domeniu datorita noutatii tematicilor abordate in cadrul cursurilor si profesionalismului lectorilor sai.

Participare: Intrare libera