FORMULE PRIVIND CALCULUL COSTULUI DE PRODUCTIE SI METODE DE CALCULATIE A COSTURILOR. CONTROLUL COSTURILOR. ORGANIZAREA SOCIETATILOR PE CENTRE DE RESPONSABILITATE

Locul desfasurarii: Predeal

Organizator: ContaPlus

Seminarul isi propune sa vina in sprijinul participantilor in intelegerea managementului si calculatiei costurilor de productie. Prin participarea la acest seminar veti invata sa va imbunatatiti situatiile financiare si sa realizati strategii pentru crearea avantajelor competitive.

Seminarul va fi sustinut de:

D-na DUMITRU MADALINA - Lector universitar doctor la Academia de Studii Economice Bucuresti, Facultatea Contabilitate si Informatica de Gestiune, Catedra Contabilitate, Audit si Control de Gestiune, absolventa a studiilor aprofundate „Audit si management contabil” (2002) si a cursurilor master „Finances et controle de gestion” (2002). A obtinut titlul de doctor in economie (2007) in urma pregatirii doctorale de la Universitatea de Stiinte Sociale din Toulouse (2002), a participat in calitate de coautor la elaborarea de comunicari stiintifice, carti si caiete de lucrari practice ce vizeaza probleme specifice domeniului contabilitatii de gestiune si calculatiei costurilor. Are calitatea de membru in contracte de cercetare finantate de Ministerul Educatiei si Cercetarii (tip CNCSIS sau CEEX) si este membru in organisme si asociatii profesionale: Asociatia Romana de Contabilitate (ARC), Asociatia UVA si Corpul Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania (CECCAR).

D-na CALU DANIELA ARTEMISA - Conferentiar universitar doctor la Academia de Studii Economice Bucuresti, Facultatea Contabilitate si Informatica de Gestiune, Catedra Contabilitate, Audit si Control de Gestiune, absolventa a studiilor aprofundate „Decizie si control in contabilitate” (1998), doctor in economie (2004), coautor la elaborarea de comunicari stiintifice, carti si caiete de lucrari practice ce vizeaza probleme specifice domeniului contabilitatii de gestiune si calculatiei costurilor, membru in contracte de cercetare finantate de Ministerul Educatiei si Cercetarii (tip CNCSIS sau CEEX), contracte ce vizeaza in mod partial solutionarea unor aspecte privind contabilitatea de gestiune si calculatia costurilor, membru in organisme si asociatii profesionale: Asociatia Romana de Contabilitate (ARC), Asociatia Europeana de Contabilitate (EAA) si Corpul Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania (CECCAR).

TEMATICA ABORDATA:

Importanta contabilitatii si controlului de gestiune in conducerea profitabila a intreprinderii. Strategii pentru crearea avantajelor competitive
Contabilitatea de gestiune si calculatia costurilor
Principiile contabilitatii de gestiune; Premisele organizarii calculatiei costurilor;
Structuri privind costurile; Informatii legate de costuri care stau la baza bugetarii, controlului activitatii de exploatare si analizelor financiare; Organizarea contabilitatii de gestiune prin utilizarea conturilor specifice.
Cheltuieli indirecte.
Metode utilizate in calculatia costurilor si controlul de gestiune
Metoda globala; Metoda pe faze; Metoda pe comenzi; Metoda standard-costing; Metoda ABC; Metoda UVA; Calculatia costurilor
Structura costurilor
Cuantificarea impactului structurii costurilor asupra performantelor globale;
Sensibilitatea costurilor si a profitului in functie de variatiile volumului de activitate.
Notiunea de punct critic si semnificatia sa (prag de rentabilitate).
Structura organizatorica si centrele de responsabilitate
Centrele de costuri; Analiza rentabilitatii pe segmente; Incidenta asupra tipului de control.
Seminarul se va incheia cu o sesiune speciala de intrebari si raspunsuri dedicata discutiilor libere. Intrebarile dumneavoastra vor primi raspunsul avizat. Strict si la obiect pentru elucidarea problemei.


Seminarul “Formule privind calculul costului de productie si metode de calculatie acosturilor. Controlul costurilor. Organizarea societatilor pe centre de responsabilitate” va avea loc in sala de conferinta a hotelului SELECT *** din Predeal, in perioada 18-20 iulie 2008, dupa urmatorul program:

Vineri, 18 iulie 2008
15.00 - 19.00
Sambata, 19 iulie 2008
09.30 - 12.30; 12.30 - 14.00 pauza; 14.00 - 17.00
Duminica, 20 iulie 2008
09.00 - 14.00

Situat pe strada Trei Brazi din Predeal, vila Select*** dispune de camere confortabile si spatioase, structurate pe trei etaje, restaurant amenajat in stil traditional romanesc si sala de conferinte cu toate dotarile necesare pentru desfasurarea sesiunii de training.
Pretul seminarului este de 1250 lei (TVA inclus). Taxa de participare acopera toate cheltuielile legate de cazare si masa, taxa de statiune, sala de seminar cu toate facilitatile, pauzele de cafea, programul de pregatire si suportul de curs.
Oferte si reduceri speciale:

Reducere 5% pentru doua persoane din cadrul aceleiasi firme/institutii care aleg sa fie cazate in aceeasi camera.
Daca se opteaza pentru cazarea unui singur participant in camera, se ofera posibilitatea ca acesta sa vina insotit de inca o persoana, fara sa plateasca niciun alt cost suplimentar in ceea ce priveste cazarea.
Reducere 5% daca se inscriu 2 participanti din cadrul aceleiasi firme/institutii;
Reducere 10% daca se inscriu la curs mai mult de 3 persoane din cadrul aceleiasi firme/institutii.

Programul de pregatire are un pronuntat caracter practic - aplicativ. In procesul de instruire, utilizam mijloace si metode moderne de pregatire: prezentari, dezbateri, discutii active, exemplificari si studii de caz. Suportul de curs, pe care il puteti consulta in permanenta, va fi inclus in mapa de prezentare alaturi de o multime de pagini pline de informatii utile in activitatea dumneavoastra. Numarul de participanti va fi dimensionat astfel incat sa se poata crea o atmosfera adecvata intelegerii rapide si eficiente a informatiilor oferite si de a se crea cadrul necesar discutiilor purtate liber, mai ales in pauzele cursului, legat de aspecte si/sau spete intalnite in ramura de activitate in care profesati. La sfarsitul cursului se vor inmana diplomele ce atesta absolvirea cursului.

Informatii complete privind programul educational, structura tematica, modalitatea de inscriere si alte detalii despre acest seminar le puteti gasi pe site-ul www.edituracontaplus.ro
De asemenea, va vom raspunde cu promptitudine solicitarilor dumneavoastra la telefon/fax: 021.310.13.62, mobil 0728.243.149.

In speranta ca programul nostru de training raspunde nevoilor educationale ale organizatiei dumneavoastra va asteptam cu placere la curs.


Cu deosebita consideratie,
Mirela Melania IONESCU
Director Marketing-Training
Proiect ContaPlus
Bd. Marasti nr.59, sect.1, Bucuresti
Tel/Fax: 021/310.13.62
Mobil: 0728.243.149

Despre TTINI SMART IDEAS SRL

Proiect ContaPlus® reprezinta brandul sub care TSI Consultanta & Training, furnizor de formare profesionala acreditat A.N.C. (Autoritatea Nationala pentru Calificari, fosta C.N.F.P.A.), si-a creat un renume pe piata de profil din Romania, fiind in prezent unul dintre cei trei lider in domeniu datorita noutatii tematicilor abordate in cadrul cursurilor si profesionalismului lectorilor sai.

Participare: Intrare libera