America de Sud intalneste Bucurestiul

Locul desfasurarii: Restaurant Veneziano

Organizator: Tycoon Communication & Gabriella Pascaru Bisi

America de Sud intalneste Bucurestiul

Seria de evenimente de la Restaurantul Veneziano, continua ! Te asteptam vineri, 24 Mai 2013 de la orele 20.00 la serata "America de Sud intalneste Bucurestiul".

Tarile din America de Sud, sunt tari care au o cultura pretioasa, oameni pasionali si pe langa toate acestea au o enogastronomie unica in lume.

In perioada anilor '20 cand in Peru se construiau caile ferate, au fost adusi un numar mare de muncitori din China, acestia aducandu-si cu ei si familiile. In acest fel, in timp s-au amestecat mirodeniile asiatice cu fabuloasele mirodenii peruane si s-au nascut foarte multe feluri de mancare care in timp au fost preluate in toate colturile tarii, astazi facand parte cu mandrie din gastronomia peruana.

Argentina si-a inceput traditia de productie si consum a vinului in urma cu doar 200 de ani. Si-a inceput experienta odata cu aducerea in America de catre colonizatorii spanioli a primelor exemplare de "vitis vinifera" la inceputul secolului al XVI-lea. Preotii si calugarii catolici ajunsi in Argentina, au plantat vita de vie in apropierea manastirilor si bisericilor pentru asi asigura necesarul de vin pentru a celebra slujbele bisericesti. Abia prin 1860 au ajuns la Mendoza primele vite de malbec, vinul pe care il apreciem atat de mult astazi la nivel mondial. Aceasta vita nobila a fost adusa de catre agronomul francez Michel Aime Pouget.

Va asteptam sa degustati alaturi de noi doua feluri de mancare foarte faimoase in Peru, pe ritmurile muzicii andine iar apoi vom degusta excelenta vinurilor argentiniene alaturi de sommelierul casei Halewood International, Marius Bratu care ne va spune povesti cu vin asa cum numai el stie sa o faca. Dupa degustare vom dansa pe ritmurile pline de pasiune a tango-ului argentinian.

Meniul din aceasta vineri consta in :

- Arroz chaufa

- Papas rellenas

- 1 st de apa minerala sau plata 0,5

 

Vinurile la degustare vor fi :

- Broquel Torrontes alb trapiche Argentina

- Casillero del Diablo alb Chardonay Concha y Toro

- Oak Cask Malbec Argentina Trapiche

- Casillero del Diablo Carmenere

- Casillero del Diablo Shiraz Rose

Pret menu 60 Ron per persoana

 

Rezervati acum la numarul de telefon 0722 266 028

Va asteptam numerosi, nu puteti pierde o astfel de serata cu gastronomie de excelenta pe ritmurile muzicii andine si al pasionalului tango.

 

Restaurant Veneziano Strada Mantuleasa 31

www.veneziano.ro

Eveniment organizat de Tycoon Communication

Confirmare pana la data: 24 mai 2013

Participare: Taxa de participare

Parteneri eveniment:
  • Halewood International Halewood International