Abilitatile fac diferenta sau cum sa va mentineti in top in perioada de criza

BUCURESTI - 14 noiembrie 2008

Comunicat tip General in Afaceri

Realitatile mediului de afaceri sunt aceleasi pentru toate organizatiile. Ceea ce face diferenta este felul in care aleg să reacţioneze. AchieveGlobal considera ca, mai ales in contextul actual, oamenii de vanzari cu abilitati relevante pot conduce organizatia catre succes

Abilitatile fac diferenta sau cum sa va mentineti in top in perioada de criza

AchieveGlobal a introdus in agenda cursurilor deschise a sfarsitului de an 3 programe de training din curricula de vanzari: Tehnici profesionale de prospectare (17-18 noiembrie), Tehnici profesionale de vanzari (26 -27 noiembrie) si Tehnici profesionale de vanzari – Coaching (08 -09 decembrie).
Cursurile ofera solutii eficiente, usor de aplicat si de impact in conditiile actuale in care: ciclul de vanzare este mai lung, conversatia cu clientul se axeaza pe pret, clientii vechi cumpara, acum, mai putin, iar ponderea celor care doar intreaba, se uita si apoi pleaca a crescut simtitor.
Conditiile de piata, pana mai ieri favorabile, s-au schimbat. Lumea afacerilor insă nu se confrunta pentru prima data cu o asemenea situatie. Difera insa modul in care companiile au reusit sa o traverseze.
In recesiunea din 1991-1992, un studiu efectuat de Bain&Co pe 700 de firme arata ca 20% au scazut sub competitie, in timp ce alte 20% au devenit lideri de piata, inregistrand o crestere dubla decat ar fi putut avea intr-o economie stabila (Beveja and Hagey, “In recession economy” Bain&Co)
Mckinsey a studiat 1300 de companii in timpul scaderii pietei din 2001-2002. “Preparing for the next downtorn” arata ca 40% dintre subiecti au pierdut pozitiile de piata pe care le aveau. Cei 15%, care au adoptat o strategie flexibila si au fost gata pentru noi oportunitati, au ajuns in top.

Daca vreti sa va mentineti organizatiile in top:
asigurati-va ca oamenii au abilitati de prospectare, vanzare si negociere, deoarece oamenii de vanzari cu abilitatile relevante castiga: inţeleg nevoile clientilor în profunzime, pozitioneaza produsul ca generator de venit al necesitatilor strategice, negociaza termeni reciproc avantajosi;
planificati atent, deoarece intoarcerea la planificarea formala, in contextul actual, poate face diferenta: obiectii posibile, depasirea lor, analiza potentialului de cumparare, aspectele cheie ale afacerii prospectului pe care le pot adresa etc.;
creati conditiile care motiveaza vanzarea, deoarece oamenii de vanzari au nevoie de manageri care sa-i sustina in a face fata unor cicluri de vanzari mai lungi si mai multor esecuri, cu mai mult decat speach-uri motivationale.

Daca doriti sa stiti mai multe despre cursurile deschise organizate de AchieveGlobal, accesati http://www.achieveglobal.ro/open_seminars_ro.php. Daca doriti sa aveti o discutie cu unul din membrii echipei noastre de vanzare, contactati Alecsandra Litu la adresa alecsandra.litu@achieveglobal.ro

Despre United Business Development

Carte de vizita: AchieveGlobal este lider mondial in oferirea de solutii integrate de training si consultanta in trei domenii de competenta: Vanzari, Customer Service si Leadership (www.achieveglobal.ro). AchieveGlobal dezvolta programe bazate pe nevoile unice ale organizatiei dumneavoastra si adaptate nevoilor culturale specifice tarii noastre. In ultimii 11 ani, peste 25.000 de persoane, angajate in cele peste 65 de companii partenere cu AG Romania in prezent, au beneficiat de programele AchieveGlobal.
persoana de contact: Alecsandra Litu, alecsandra.litu@achieveglobal.ro

oana.sandu@ubd.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/united-business-development/abilitatile-fac-diferenta-sau-cum-sa-va-mentineti-in-top-in-perioada-de-criza