UNPR cere impozitarea profitului la 6 luni

BUCURESTI - 5 mai 2005

Comunicat tip General in Afaceri

Fisiere atasate:

5415-poza-milut.jpgPreşedintele UNPR, Marian Petre Miluţ a participat în data de 4 mai 2005 la o dezbatere organizată de grupul parlamentar PNL din Camera Deputaţilor. Dezbaterea moderată de liderul grupului PNL, dl Eugen Nicolăescu, a avut ca subiect modificările aduse Codului Fiscal.

UNPR cere impozitarea profitului la 6 luni

Potrivit preşedintelui UNPR, comisiile parlamentare de buget finanţe trebuie să introducă noi prevederi în Codul Fiscal care să asigure continuitatea şi predictibilitatea măsurilor fiscale pe parcursului unui an. În acest sens UNPR a avertizat asupra pericolului ca din 2006, prin mărirea impozitului pe dividende la 16%, societăţile comerciale să se confrunte cu o fiscalitate mai mare decât cea de dinainte de aplicarea cotei unice de impozitare. „Credem că actuala variantă a Codului Fiscal trebuie modificată prin introducerea plăţii impozitului pe profit la 6 luni, nu trimestrial cum este în prezent şi prin specificarea clară a faptului că pe parcursul unui an fiscal condiţiile de impozitare nu se modifică“ a declarat Marian Petre Miluţ.Despre Uniunea Nationala a Patronatului Roman

DESPRE UNPR

UNPR este o organizaţie reprezentativă la nivel naţional. Este constituită din 10 patronate regionale cu patrimoniu propriu şi personalitate juridică. Din U.N.P.R. mai fac parte şi asociaţii profesionale din diverse domenii de activitate, reprezentând ramuri şi subramuri ale economiei naţionale.
Pe plan internaţional, UNPReste membru partener a Confederatiei Constructorilor din Europa (European Builders Confederation) şi membră a Uniunii Întreprinzătorilor Mici şi Mijlocii din cadrul Partidului Popular European (SME Union of EPP), una dintre cele mai importante organizaţii ale IMM-urilor din Uniunea Europeană. De asemenea, UNPR este reprezentată de un delegat permanent la Bruxelles, care păstrează legătura cu toate patronatele din ţările membre ale Uniunii Europene.

Andrei Chirica,
asistent de relatii publice UNPR
comunicare@unpr.ro