Valoare adaugata

Definitie Valoare adaugata

Sold intermediar de gestiune.Exprima o creare de valoare sau cresterea de valoare pe care intreprinderea o aduce bunurilor si serviciilor provenind de la terti. Se determina pe baza relatiei:Marja comerciala+ Productia exercitiului- Consumatia exercitiului provenind de la terti (din conturile 600-608, exclusiv 607, conturile 61 si 62)= Valoarea adaugataConsumatia exercitiului provenind de la terti corespunde cu notiunea macroeconomica de consum intermediar si include toate consumurile din exterior, oricare ar fi destinatia lor functionala (interna):- cheltuieli cu stocurile din cumparari (materii prime si materiale consumabile)- cheltuieli cu combustibili, energie si apa- cheltuieli cu lucrari si servicii executate de terti (pentru intretinere si reparatii, redevente, locatii de gestiune si chirii, prime de asigurare, cheltuieli cu studiile si cercetarile, cheltuieli cu colaboratorii, reclama, publicitatea etc.)- alte cheltuieli materiale.Valoarea adaugata permite masurarea puterii economice a intreprinderii. Acest indicator reprezinta o valoare adaugata bruta deoarece cheltuielile cu amortizarea nu sunt consumatii din exterior si, deci, deprecierea capitalului economic (imobilizarilor) nu este luata in considerare, rezultand o valoare adaugata bruta, care include si amortizarea. Diminuarea valorii adaugate brute cu amortizarea imobilizarilor aferente exploatarii permite obtinerea valorii adaugate nete.In valoarea adaugata se transmit caracteristicile eterogenitatii valorice a notiunii de productie. In consecinta, o parte din acest sold de gestiune este o valoare adaugata vanduta, deoarece corespunde productiei vandute, confirmata de piata.In schimb, valoarea adaugata aferenta productiei stocate si productiei de imobilizari este o valoare adaugata produsa, neconfirmata de piata.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Valoare adaugata? Propune definitie

Poze Valoare adaugata

 • Echipa the Syndicate – valoare adaugata pentru client

  Poza: Echipa the Syndicate – valoare adaugata pentru client

 • A doua editie a seminariilor Avocatnet.ro, pe tema Taxei pe Valoare Adaugata

  Poza: A doua editie a seminariilor Avocatnet.ro, pe tema Taxei pe Valoare Adaugata

 • Alexandru Mihail, Technical Leader SIVECO Applications

  Poza: Noua taxa pe valoare adaugata poate fi implementata cu usurinta in contabilitatea firmelor din industria alimentara

 • Aplicatiile informatice sustin utilizatorii in adoptarea rapida si transparenta a noului sistem de plata a taxei pe valoare adaugata (TVA)

  Poza: Aplicatiile informatice sustin utilizatorii in adoptarea rapida si transparenta a noului sistem de plata a taxei pe valoare adaugata (TVA)

 • Vezi toate pozele despre Valoare adaugata

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Valoare adaugata.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Valoare adaugata. Definitiile termenilor despre Valoare adaugata cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Valoare adaugata, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Valoare adaugata.