Connex a organizat seminarul “Serviciile de informare asupra locatiei: o perspectiva globala”

BUCURESTI - 29 iunie 2004

Comunicat tip General in IT&C

Luni, 28 iunie 2004, Connex a organizat seminarul “Serviciile de informare asupra locatiei: o perspectiva globala”. Prin acest seminar, Connex a dorit sa ofere o perspectiva generala asupra functionalitatilor si intelegerii serviciilor de informare asupra locatiei, in Romania si in lume, cu ajutorul specialistilor in telecomunicatii, autoritatilor si in prezenta presei.

Connex a organizat seminarul “Serviciile de informare asupra locatiei: o perspectiva globala”

Ted Lattimore, Presedinte si COO Connex, a aratat ca utilizatorul final are controlul total asupra serviciilor de telefonie mobila, inclusiv asupra serviciilor de informare asupra locatiei, acestea fiind disponibile numai prin activarea lor de catre utilizator. Ted Lattimore a precizat ca insusi sistemul GSM se bazeaza pe identificarea locatiei utilizatorului, numai in acest fel reteaua poate sa directioneze apelurile de la si catre utilizator. Domnul Lattimore a vorbit si despre rolul utilitar al serviciilor de informare asupra locatiei: acestea ii ofera clientului date exacte si rapide privind orientarea geografica sau gasirea unor puncte de interes. ”In lumea serviciilor mobile de voce, utilizatorul detine controlul total: acesta poate sa isi inchida sau sa isi deschida telefonul si sa isi aleaga serviciile personalizate de care are nevoie. Telefonul, serviciile si reteaua sunt la dispozitia clientului, atunci cand acesta doreste”, a precizat domnul Lattimore.

Ion Smeeianu, Presedintele Autoritatii Nationale pentru Reglementare in Comunicatii, a spus: “Localizarea utilizatorilor este o functie esentiala a retelei de comunicatii mobile si e necesara tocmai pentru a putea realiza conexiunea telefonica. (...) Trebuie sa precizez ca furnizorii de comunicatii mobile au avut, inca din start, sarcina de a asigura securitate pentru abonati. (...) Prin tot ce am spus, am dorit sa imi indeplinesc doua indatoriri: cea de tehnician, de inginer, care isi doreste ca tehnologia sa fie pusa in slujba oamenilor, dar si datoria de reprezentant al unei institutii care promoveaza drepturile utilizatorilor de telefonie. Am vrut sa amintesc, in acest context, ca avem dreptul la viata privata si la intimitate, dar si la servicii care sa ne faca viata mai usoara”, a incheiat domnul Ion Smeeianu.

Varujan Pambuccian, Presedintele Comisiei Parlamentare pentru Tehnologia Informatiei si Comunicatiilor, a prezentat un scurt istoric al retelelor celulare si al metodelor si tehnicilor de localizare. “Intr-o lume in care mobilitatea a devenit un stil de viata, serviciile de localizare sunt cele care vor face diferenta intre cei care se vor adapta si cei care nu. Ele aduc eficienta si coordonare, atunci cand vorbim de managementul flotelor auto sau echipelor mobile, scurteaza timpul de interventie, atunci cand vorbim de servicii medicale sau utilitati, si se integreaza foarte bine in noile forme de ‘entertainment’. Ele pot aduce, de la simpla informare, pana la scaderea cheltuielilor operationale, ele pot face viata mult mai placuta sau uneori o pot chiar salva”, a spus domnul Varujan Pambuccian.

In cadrul seminarului, au mai sustinut prezentari Ofer Tziperman, Presedinte si CEO LocatioNet, Andreea Stanescu, Senior Director, Consumer Market, Connex, si Octavian Trofin, Product Manager, Connex.

Serviciile de informare asupra locatiei fac parte din portofoliul marilor operatori internationali si au un rol important pentru comunitate.
Connex a lansat serviciile de informare asupra locatiei la inceputul acestui an, in premiera pe piata romaneasca, sub denumirea comerciala ‘Busola Connex’. Prin Busola Connex, clientii Connex beneficiaza de doua servicii:
-Info Zona - permite primirea de mesaje, pe telefonul clientului, continand informatii legate de zona in care se afla in acel moment.
-Info Promo - clientii primesc pe telefonul mobil mesaje promotionale, atunci cand se afla in imediata apropiere a unor prestatori de servicii.

Connex intentioneaza sa aduca noi servicii de localizare pe piata romaneasca, in cursul acestui an. Aceste servicii se vor integra in strategia de marketing a Connex si se vor regasi in portofoliul serviciilor de voce, date, divertisment si de informare.

Despre Vodafone România

Connex este liderul pietei de telecomunicatii din Romania, cu 4 milioane de clienti, la data de 9 iunie 2004. Connex este marca inregistrata a MobiFon S.A., o filiala a Telesystem International Wireless Inc. (NASDAQ: TIWI; TSX: TIW). Actionarii principali ai Connex sunt Telesystem International Wireless (TIW), Canada, si Vodafone, Marea Britanie.
Lidia Solomon
Director Relatii Publice
Phone: +4021 302 1000


lidia.solomon@connex.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/vodafone-romania/connex-a-organizat-seminarul-serviciile-de-informare-asupra-locatiei-o-perspectiva-globala