Connex si SMURD Targu Mures lanseaza in parteneriat o noua solutie de telemedicina

BUCURESTI - 10 august 2005

Comunicat tip General in IT&C

Connex si SMURD Targu Mures (Serviciul Mobil de Urgenta pentru Resuscitare si Descarcerare) au placerea sa anunte o noua solutie de telemedicina dezvoltata in parteneriat, care va creste capacitatea si eficienta echipajelor mobile de prim ajutor in interventiile de urgenta.

Printr-o sponsorizare in valoare de 100.000 de Euro oferita de Connex, opt ambulante SMURD sunt acum dotate cu echipamente medicale (dispozitive de resuscitare / defibrilare si monitorizare a functiilor vitale) si de comunicatii. Aceste echipamente permit transmiterea simultana a parametrilor medicali, de la unitatile mobile catre dispeceratul central 112 si catre Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Targu Mures.
“Parteneriatul cu SMURD Targu Mures se inscrie in eforturile noastre constante de a sprijini initiativele care pot imbunatati viata comunitatii. De aceasta data, am avut posibilitatea sa combinam serviciile si produsele Connex cu sprijinul financiar, pentru a dezvolta o noua solutie de telemedicina utila oamenilor. SMURD este unul din cele mai apreciate servicii de urgenta din tara si ne bucuram ca putem sa contribuim la cresterea eficientei interventiilor sale”, a spus Marian Velicu, Vice Presedinte Strategie, Reglementari si Afaceri Publice, Connex.
“Echipele medicale din teren au acum posibilitatea de a fi in legatura permanenta cu medicul coordonator al dispeceratului, precum si cu medicii Unitatii de Primiri Urgente, si pot beneficia de asistenta specializata prin intermediul solutiilor si serviciilor de comunicatii oferite de Connex. Acest parteneriat ne va ajuta sa raspundem mai rapid si mai bine situatiilor de urgenta si, in cele din urma, sa salvam vieti”, a spus Directorul SMURD, Raed Arafat.
Connex a dezvoltat si a implementat o solutie integrata de comunicatii pentru SMURD, permitand transmisia datelor rezultate din investigatiile medicale si a datelor de monitorizare a functiilor vitale de la unitatile mobile catre dispeceratul de urgenta. In plus, Connex a pus la dispozitia echipelor SMURD 20 de telefoane mobile, dispozitive handsfree si kituri pentru masini, precum si 4.000 de minute gratuite in fiecare luna.
Connex a donat, de asemenea, patru computere complet echipate, care vor fi utilizate de Dispeceratul 112 si de catre Unitatea de Primire Urgente SMURD din cadrul Spitalului Judetean din Targu Mures.
Parteneriatul intre Connex si SMURD Targu Mures dateaza din 2004, cand a fost testata o prima solutie de comunicatii.

Despre Vodafone România

Connex este prima retea video mobila din Romania, cu un numar de 5.250.621 de clienti, la data de 30 iunie 2005. Connex este marca inregistrata a MobiFon S.A., o divizie a Vodafone Group Plc. Vodafone este cea mai mare companie de comunicatii mobile din lume, cu divizii in 27 de tari si Retele Partenere in alte 14 tari. Cu o gama completa de servicii de telecomunicatii mobile de voce si de date, Vodafone ofera in prezent servicii catre 165 milioane de clienti din intreaga lume.

Infiintat in 1990, SMURD (Serviciul Mobil de Urgenta, Reanimare si Descarcerare), este un serviciu public de urgenta care functioneaza ca un sistem integrat ce preia apelurile de urgenta pentru institutii locale cum sunt Spitalul Judetean, Grupul de Pompieri Mures si autoritatile locale. SMURD raspunde solicitarilor in cazurile de urgenta in care vieti omenesti se afla in pericol (accidente rutiere, explozii, accidente de munca sau casnice, stopuri cardiorespiratorii si accidente cu mai multe victime). Unitatile SMURD sunt functionale in mai multe judete din Romania: Mures, Cluj, Timis, Dolj, Sibiu, Bihor, Iasi, si in Bucuresti.

Lidia Solomon
302 1000
lidia.solomon@connex.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/vodafone-romania/connex-si-smurd-targu-mures-lanseaza-in-parteneriat-o-noua-solutie-de-telemedicina