In sprijinul Clinicii de Terapie Intensiva din Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Timisoara, Fundatia Vodafone Romania doneaza echipamente medicale vitale si sumele necesare renovarii

BUCURESTI - 3 decembrie 2009

Comunicat tip General in Media / Publicitate

Fundatia Vodafone Romania doneaza Spitalului Clinic Judetean de Urgenta din Timisoara echipamente medicale performante pentru dotarea Clinicii ATI (Terapie Intensiva) la standarde europene.

Proiectul face parte din campania „Impreuna pentru viata”, initiata de Asociatia pentru ATI „Aurel Mogoseanu”.

Valoarea donatiei Fundatiei Vodafone se ridica la 100.000 Euro.

Timisorenii se pot implica participand la concertul umanitar al trupei IRIS, din 6 decembrie, ale carui fonduri vor fi donate tot Clinicii ATI.

Fundatia Vodafone Romania doneaza Spitalului Clinic Judetean de Urgenta din Timisoara echipamente medicale performante care vor fi folosite pentru dotarea Clinicii ATI. Acestea vor include aparate de ventilatie artificiala, monitoare pentru supravegherea functiilor vitale, dispozitive automate de administrare a perfuziilor si medicamentelor, aparatura de resuscitare.

De asemenea, aici vor avea loc, la inceputul anului viitor, o serie de lucrari de renovare si modernizare menite sa transforme aceasta clinica intr-un spatiu dotat conform standardelor europene. Valoarea sprijinului Fundatiei Vodafone Romania se ridica la 100.000 de Euro. Proiectul face parte din campania „Impreuna pentru viata”, initiata in anul 2003, de Asociatia pentru ATI „Aurel Mogoseanu”.

„Aceasta donatie continua seria de proiecte sustinute de Fundatia Vodafone Romania, in ultimii trei ani, pentru a veni in sprijinul sistemului medical romanesc. Ne dorim ca, prin contributia noastra, sa aducem o schimbare in bine in viata comunitatii, oferind sansa fiecarui pacient de la Reanimare din Spitalul Clinic Judetean Timisoara de a beneficia de servicii medicale de calitate, intr-un spatiu dotat la standarde europene”, a spus Elena Serban, Director Fundatia Vodafone Romania.

„Consideram extrem de important proiectul derulat impreuna cu Fundatia Vodafone Romania din doua motive. Primul este legat de sprijinul material primit, care va contribui la cresterea semnificativa a calitatii serviciilor medicale oferite in cadrul Clinicii ATI, iar al doilea se refera la sensibilizarea publicului care va participa la concertul umanitar IRIS, fata de o zona extrem de dramatica si de vulnerabila a activitatii noastre medicale. Reanimarea este locul unde se duce efectiv lupta pentru viata si care merita solidaritatea semenilor cel putin la fel de mult precum alte teme sociale intrate mai puternic in constiinta publica. Nici un alt ajutor nu se traduce mai direct in salvarea unei vieti decat ajutorul dat la Reanimare, iar o asemenea forma de solidaritate este forma suprema a conditiei umane”, a spus prof. dr. Dorel Sandesc, presedintele Asociatiei ATI Aurel Mogoseanu.

'Este bine ca acest proiect are finalitate si nu intamplator il are ca initiator pe domnul prof. dr.Dorel Sandesc, un prieten al meu si al sotiei mele, precum si al formatiei IRIS. Daca mai adaugam si alaturarea unui brand de magnitudine si importanta mondiala, inchidem cercul si am spus tot. Speram sa sensibilizam cat mai multa lume la 'impreuna pentru viata', urmand ideea ca cine salveaza o viata, salveaza intreaga omenire. Multumim anticipat celor care vor veni la spectacol. Multumim Fundatiei Vodafone. Multumim Dodo', a spus Cristian Minculescu, IRIS.

In data de 6 decembrie, ora 21:00, la Sala Olimpia din Timisoara va fi organizat concertul umanitar al formatiei IRIS, ca parte a celei de a doua editii a programului „Impreuna pentru viata”. Evenimentul are ca scop strangerea de fonduri pentru sustinerea renovarii si dotarii Clinicii ATI a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta din Timisoara. Aceste fonduri vor completa donatia Fundatiei Vodafone Romania si vor fi folosite pentru modernizarea si dotarea saloanelor de terapie intensiva.
Fundatia Vodafone Romania a acordat, in ultimii trei ani, fonduri de peste 1 milion de Euro pentru sustinerea programelor de asistenta medicala la nivel national, care au inclus si investitii in aparatura medicala - cardiotocografe, monitoare pentru functii vitale, ecografe si incubatoare performante - pentru spitale din Bucuresti si din tara.

Despre Vodafone România

Fundaţia Vodafone Romania este o organizatie non-guvernamentala romaneasca cu statut caritabil, distincta de operatiunile comerciale ale companiei. De la infiintarea sa, in urma cu 11 ani, Fundatia Vodafone Romania a investit 7,5 milioane de Euro, in sute de programe in beneficiul copiilor, batranilor, persoanelor defavorizate, cu dizabilitati si al victimelor calamitatilor naturale. Prin proiectele in care se implica, Fundatia Vodafone Romania se straduieste sa raspunda cat mai bine nevoilor comunitatii si sa imbunatateasca viata oamenilor din Romania. Aceasta reprezinta misiunea asumata si urmarita cu consecventa in cei 11 ani de existenta.

Asociatia ATI Aurel Mogoseanu Timisoara a fost infiintata in anul 2003 si poarta numele pionierului acestei specialitati in zona de vest a Romaniei. Scopul principal al Asociatiei este sprijinirea dezvoltarii Clinicii ATI a Spitalului Clinic nr. 1 Judeţean Timisoara, cel mai mare spital din vestul tarii. In Clinica ATI sunt internati bolnavi in stare grava din spital, cu viata pusa in pericol iminent, indiferent de boala cauzatoare (marile politraumatisme, boli cardiace, intoxicatii acute, pacientii supusi unor interventii chirurgicale majore). Clinica ATI reprezinta „statia finala” pentru cele mai grave cazuri din intreaga zona de vest a Romaniei, zona maximei suferinte si a ultimei sanse, in care miza tuturor eforturilor echipei medicale este salvarea vietii - reanimarea.

Gabriela Stanciu
publicrelations_ro@vodafone.com

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/vodafone-romania/in-sprijinul-clinicii-de-terapie-intensiva-din-spitalul-clinic-judetean-de-urgenta-timisoara-fundatia-vodafone-romania-doneaza-echipamente-medicale-vitale-si-sumele-necesare-renovarii