Castel Distribution- cablu date FTP

BUCURESTI - 17 noiembrie 2015

Comunicat tip Produse / Servicii in Industrie

Cu o experienta de peste 10 ani , in domeniul distributiei de instalatii pentru diferite segmente, compania Castel Distributin vine in intampinarea clientilor cu o gama variata de produse precum: cablu date FTP, fibra optica, cablu incediu sau alarma incediu, prize UTP, acumulatori stationari, baterii, cablu electric, sisteme paratrasnet, prize de pamant, benzi izolatoare, etc. Firma ofera celor interesati o gama larga de echipament de cea mai buna calitate , necesare pentru multiple tipuri de instalatii , inclusiv in instalatiile curenti slabi care cuprind produse necesare internetului, telefoniei, securitatii sau supravegherii video.

Castel Distribution- cablu date FTP

Ce inseamna cablu FTP?

Pentru a ne da seama ce inseamna un cablu de date FTP, este necesar sa pornim de la notiunea de cablu UTP.

UTP ( Unshielded Twisted Pair)  este cea mai intalnita varianta de cablu cu rerechi rasucite din retelele de date.

Cablu de date FTP ( Foiled Twisted Pair) este un cablu FTP in care conductorii sunt acoperiti  intr-o folie de ecranare exterioara, acestia avand rolul de diminuare al interferentelor externe.  Folia exterioara are rol de conductor de impamantare. In concluzie, un cablu de date FTP este un cablu UTP ecranat.

Modele de cablu date FTP: FTP cat 5 si FTP cat 6

FTP cat 5 se utilizeaza pentru transmiterea semnalelor in locurile in care folosirea cablului UTP nu este posibila din cauza tulburarilor electromagnetice.

Lungimea benzii in care poate opera este de 100MHz. Pentru ca performantele sa fie imbunatatite, a fost conceput cat 5e, acesta operand in aceesi lungime de banda, in schimb poate functiona si pe Gigabit, la transferuri mai mari de date.

In spatiile unde nu sunt interferente electromagnetice, si nu se poate utiliza un cablu UTP cat6, este recomandat un FTP cat6. Ecranarea este realizata cu ajutorul unei folii de aluminiu si al unui fir de impamantare, dupa care se continua cu o mufa ecranata prin care se face conectarea cablului la aparat.

Cablul FTP cu sufa poate fi incadrat in categoria produselor necesare instalatiilor curenti slabi. Acesta a fost realizat din dorinta de a intinde cabluri pe lungimi cat mai mari, sufa avand rolul de sustinere mecanica.  Este recomandat sa se foloseasca un cablu date FTP cu sufa , deoarece in comparatie cu un cablu normal, acesta nu cade cand zapada este foarte mare sau bate vantul cu putere.

Cablu date FTP nu se incadreaza in standardul ANSI/TIA/EIA-568-A, iar sufa acestuia este fabricata din otel galvanizat, gros de 1.2 mm.

Castel Distribution, furnizorul nr.1 pentru cablu date FTP

In oferta companiei Castel Distribution veti gasi toate tipurile de cablu mentionate , la cele mai avantajoase preturi: cablu date FTP Q5+, FTP Datamaxx, FTP Legrand, FTP Digitexx, FTP cat 6 Brandex, FTP cat 6 Genaral cable,  FTP cat6 Brandrex, FTP cat 6 cu manta PVC, FTP cat 6 cu manta LSOH, FTP cu sufa cat 6 Q5+, FTP cu sufa Datamaxx,  FTP cu sufa Well, etc

Pentru a intra in posesia produselor necesare, accesati pagina web www.castel.ro  sau pentru comenzi prin email – office@castel.ro, office@etk.ro, ori telefonic ( 0722. 995. 519).  Cablurile se vand la role de 300 m ori 500 m, iar comanda minima este de 100 RON, fara TVA, produsele fiind livrate prin curierat rapid .