Municipiul Brasov va avea prima „Strada pentru Copii”!

Locul desfasurarii: Strada Postavarului

Organizator: ABMEE

Municipiul Brasov va avea prima „Strada pentru Copii”!

Sambata, 19 mai, intre orele 10:00 si 16:00, strada Postavarului va fi transformata in spatiu de joaca doar pentru cei mici! In cadrul proiectului BAMBINI, ABMEE implementeaza conceptul de „Strada pentru Copii”.

La eveniment sunt invitati copiii care doresc sa se joace in aer liber, alaturi de parinti sau bunici, dar si gradinitele participante in proiect. De la colorat pe asfalt, expozitie de desene, sotron, pana la orice alte jocuri si activitati, toate se vor intampla pe “Strada pentru Copii”.

Organizatorii au pregatit concursuri si premii, dar si alte surprize, printre care:

• Dr. Bike va fi prezent pentru a arata cum se repara o bicicleta
  • Semafoare, semne de circulatie… montate la inaltimea celor mici
  • Politia Rutiera la datorie, vorbind despre regulile de circulatie
  • Fructe pentru toti participantii, dar si doua biciclete… una roz si una albastra, care vor pleca acasa la doi dintre copilasii de pe „Strada pentru Copii”!

Evenimentul are ca scop promovarea si implementarea temporara a conceptului de „Strada pentru Copii”, pentru a se proba functionalitatea acestuia si pentru ca aceasta manifestare sa se repete pe cat mai multe strazi din Brasov.

Proiectul european BAMBINI reprezinta un exemplu de succes in educatia legata de mobilitate si este pus in aplicare in Municipiul Brasov, inca din anul 2009, cu sprijinul Primariei municipiului Brasov.

Ceea ce ne propunem este sa introducem masuri simple de mobilitate in viata micutilor si sa motivam parintii sa utilizeze cat mai rar autoturismul personal, pentru a da un exemplu pozitiv copiilor, pentru a le transmite conceptele de transport curat si viata activa, de la o varsta cat mai frageda.

Prima „Strada pentru Copii” din Brasov este organizata cu sprijinul Primariei municipiului Brasov si al Consilierului Local – Gabriela Urse.

Program:

10:00-12:00       Gradinitele BAMBINI vor ocupa un spatiu pe “Strada pentru Copii” in care vor desfasura                                    activitati proprii legate de proiectul BAMBINI

12:30-14:00       ABMEE va organiza competitii de biciclete/triciclete/trotinete, precum si o tombola                               pentru cei mici

14:00-16:00       “Strada pentru Copii” este libera pentru joc, distractie si voie buna!

Va asteptam cu drag,

Echipa ABMEE!

0268.474.209 / 0268.547.784

office@abmee.ro

www.abmee.ro

www.mobile-bambini.eu

Despre ABMEE

* * *
Despre ABMEE. Asociatia „Agentia pentru Managementul Energiei si Protectia Mediului Brasov” (ABMEE) este o organizatie neguvernamentala, non-profit, infiintata ca urmare a preocuparii municipalitatii Brasov pentru eficienta energetica si protectia mediului, cu aliniere la cerintele politicilor europene in domeniu. ABMEE a fost infiintata in anul 2003 prin programul SAVE II al Comisiei Europene.
Domenii principale de activitate:
• Gestionarea de proiecte cu finantare europeana (programul Energie Inteligenta Europa, Phare);
• Certificarea energetica a cladirilor;
• Audituri energetice;
• Bilant electroenergetic si termoenergetic;
• Studii diverse (studii de fezabilitate, studii de oportunitate etc.)
• Organizare de seminarii si conferinte;
• Sustinere de sesiuni de instruire pe diferite topici;
• Campanii de informare.
Obiective. ABMEE este un organism calificat de identificare si evaluare a problemelor locale de energie si de mediu. Principalele obiective sunt legate de conceptul de dezvoltare durabila:
• Promovarea eficientei energetice (RUE) si a utilizarii surselor alternative de energie (RES).
• Implementare de proiecte in domeniul eficientei energetice.
• Informare, sesiuni de instruire, diseminare si campanii de constientizare in domeniul RUE si RES.
Activitatile agentiei sunt in conformitate cu:
• Responsabilitatile autoritatilor locale trasate in Legea eficientei energetice si introducerea surselor regenrabile de energie
• Obiectivele Consiliului Local Brasov din Agenda Locala 21.
• Legislatia nationala si europeana in domeniul energiei si al protectiei mediului.

Confirmare pana la data: 19 mai 2012

Participare: Intrare libera