Krauss per musica

Krauss per musica

KRAUSS PER MUSICA

Prima stagiune muzicală de vară de la Casa Georgius Krauss din Sighişoara

O serie de şase concerte cu intrare liberă

Perioada 14 iunie – 30 august 2014

Selecţioner: Radu Rădescu

Oferta repertorială a stagiunii este diversă, de la concerte de muzică veche sau camerală, până la muzică tradiţională şi creaţii contemporane.

Stagiunea încearcă să pună în valoare un instrument cu o valoare specială: clavicordul de la Muzeul de Istorie din Sighişoara (Turnul cu Ceas), lucrat la Biertan (jud. Sibiu), în jurul anului 1825, de către Samuel Maetz, renumit constructor de orgi din Transilvania. Este singurul instrument istoric valoros de acest gen din ţară, aflat în stare foarte bună şi pe care se susţin concerte. Clavicordul a fost restaurat în anul 2005, de către Edmund Handy (Marea Britanie), mulţumită sprijinului acordat de Mihai Eminescu Trust.

Diversitatea şi atractivitatea evenimentelor sunt susţinute prin extinderea tipurilor de expresie şi spre alte forme ale artelor spectacolului: film, teatru, literatură, dans, poezie. Elementului vizual i se acordă o importanţă specială şi prin costumele de epocă sau accesoriile scenografice de care beneficiază o parte din concerte.

Artiştii invitaţi sunt personalităţi de valoare ale lumii muzicale, cu o bogată experienţă şi recunoaştere artistică, atât în ţară, cât şi în străinătate: Germania, Franţa, Italia.

Cu mici excepţii, concertele sunt programate în zile de sâmbătă, începând de la ora 20:00, în frumoasa sală de la parterul Casei Georgius Krauss, clădire monument istoric din patrimoniul UNESCO, recent reabilitată şi decorată cu bun gust, în stil baroc, dar şi, în aer liber în parcul din faţa casei.

Casa Georgius Krauss Sighişoara

strada Bastionului, nr. 11, 545400, jud. Mureş

telefon: +40 365 730 840, +40 722 460 737

Despre ANSAMBLUL EINUIEA