Muzica si dans clasic indian pe scena Salii Thalia din Sibiu

Locul desfasurarii: Sala Thalia a Filarmonicii de Stat Sibiu

Organizator: SAHAJA YOGA - ROMANIA

Muzica si dans clasic indian pe scena Salii Thalia din Sibiu

SAHAJ GROUP prezinta in cadrul EXPOEZOTERIC Sibiu – Sala Thalia a Filarmonicii de Stat Sibiu, sambata 5 iulie ora 17.00, concertul de muzica clasica indiana “Armonii ale Iubirii”. Duminica 6 iulie, ora 12.00, Anca Anghelina va sustine un recital de dans clasic indian, stilul Bharata Natyam.

Concert Sahaj Group

Partea 1: Muzica clasica indiana - genul bhajan

Namami Shri Gan.raaj dayal
Gajanana Shri Gan.raya
Pyar Bhare
Tuzhe rup. Pahuniya
Om namah Shiva
Ap. ne hriday ke
Tainu ishk.da

Partea a 2-a: Muzica clasica indiana - genul qawwali

Mohabbat ka khazana - solist vocal: Simona Neagu
Ali mola - solisti: Sorin Bunda, Dan Huides, Simona Neagu & chorus

Despre Muzica clasica indiana

Una dintre cele mai rafinate arte in India, avand o traditie milenara si un profund caracter sacru. Potrivit traditiei indiene, muzica a luat nastere odata cu crearea universului, din sunetul primordial Aum, Naad sau „Cuvant”, ceea ce ii confera statutul de limbaj universal avand o dimensiune divina. Muzica indiana este considerata a fi o cale catre cunoasterea sinelui si a lui Dumnezeu, o sadhana (meditatie) catre ceea ce indienii numesc Moksha sau „Eliberare”. Melodiile si ritmurile sunt mijloacele prin care artistul sustine si realizeaza dialogul cu Divinitatea, purtand auditoriul spre noi dimensiuni ale acestei comunicari devenite act de venerare.

SAHAJ GROUP

Sorin Bunda - tabla si voce; studii de vioara la Scoala de muzica si arte plastice nr.1 “Iosif Sava”, Bucuresti (1986 – 1991); specializare clasic vocal si percutie clasica indiana (tabla) - Academia de Muzica si Arte Frumoase “Late P.K. Salve” din Nagpur, India (1999-2000); specializare tabla in cadrul cursurilor de vara de la Cabella Ligure, Italia, ale Academiei de Muzica si Arte Frumoase “Shri P.K. Salve Kala Pratishthan” din Vaitarna, India (2007); membru al grupului Sangeet Lahari de muzica clasica indiana, cu care a sustinut concerte si turnee in tara si in strainatate (Italia 2001-2003, Franta 2004-2005, Germania, Spania, Belgia, Cehia, Slovacia – 2004).

Iulia Harangus - mangira si voce; licentiata a Facultatii de Arte, sectia regie film din cadrul Universitatii Hyperion din Bucuresti (2005); masterat in Regie de Televiziune (2007); specializare in muzica clasica indiana - vocal (bhajan) in cadrul cursurilor de vara de la Cabella Ligure, Italia, ale Academiei de Muzica si Arte Frumoase “Shri P.K. Salve Kala Pratishthan” din Vaitarna, India (2007); membru in grupul Sangeet Lahari de muzica clasica indiana, cu care a sustinut concerte si turnee in tara si in strainatate (Italia 2001-2003, Franta, Spania, Belgia, Cehia, Slovacia – 2004).

Dan Huides - harmoniu si voce; licentiat al Facultatii de Interpretare Muzicala – specialitatea trompeta din cadrul Universitatii de Arte “George Enescu” din Iasi (1984); artist instrumentist – trompeta al Orchestrei Simfonice a Filarmonicii de Stat “Moldova” din Iasi (1985-1986), Orchestrei Filarmonice “Paul Constantinescu” din Ploiesti (din 1987) si Orchestrei Filarmonicii “Muntenia” din Targoviste (din 2007); specializare harmoniu si vocal (bhajan) in cadrul cursurilor de vara de la Cabella Ligure, Italia, ale Academiei de Muzica si Arte Frumoase “Shri P.K. Salve Kala Pratishthan” din Vaitarna, India (2006 si 2007).

Simona Neagu - voce; licentiata a Facultatii de Interpretare Muzicala – specialitatea vioara din cadrul Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti (1995); specializare clasic vocal si bhajan - Academia de Muzica si Arte Frumoase “Late P.K. Salve” din Nagpur, India (1996); artist instrumentist – vioara al Orchestrei de Camera Radio (din 1991).

Ionut Neagu - tabla; specializare in percutie clasica indiana (tabla si dholak) - Academia de Muzica si Arte Frumoase “Late P.K. Salve” din Nagpur, India (1996);

Adrian Neacsu - chitara si voce; studii de violoncel si pian in cadrul Liceului de Arta “Margareta Sterian” din Buzau;

SAHAJ GROUP a luat fiinta in 1994, intre membrii sai numarandu-se atat absolventi ai Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti, cat si ai Academiei de Muzica si Arte Frumoase “Late P.K. Salve” din Nagpur, India. Grupul a sustinut concerte si a participat la diverse festivaluri si manifestari artistice, atat in tara cat si in strainatate.

Albume:
1996 „Sahaj Bhajans”;
1999 „Tunes of love”;
2001 „Songs of Belous” - dedicat preaiubitului lor mentor Babamama/Belous, directorul Academiei de Muzica din Nagpur, India;
2003 „Special Times” - dedicat celei de-a 80-a Aniversari a Doamnei Shri Mataji Nirmala Devi, Fondatoarea Sahaja Yoga.

Anca Anghelina este dansatoare, coregrafa si profesoara de dans clasic indian, stilul Bharata Natyam. Danseaza de 12 ani si a studiat 5 ani dansul in India, cu o bursa a guvernului indian. In afara de interpretarea dansurilor traditionale, Anca a creat in ultimii ani spectacole de teatru-dans. Recitalul sau din cadrul EXPOEZOTERIC Sibiu va include dansuri traditionale Bharata Natyam, un stil avand o traditie de peste 2000 de ani.

Pentru informatii suplimentare despre SAHAJA YOGA vizitati: www.sahajayoga.ro si www.sahajayoga.org


SAHAJA YOGA - ROMANIA
Adriana Veress, PR
0729 199 992

Participare: Intrare libera