Peste 50 de torturi de exceptie, in cursa pentru titlul „Tortul Anului 2013”!

Pantelimon - 4 aprilie 2013

Comunicat tip General in Afaceri, Industrie, HoReCa

O saptamana ne mai desparte de debutul expozitiei GastroPan , eveniment desfasurat la Exprorom, in perioada 11-14 aprilie. Ziua de vineri, 12 aprilie va fi printre cele mai dinamice din program. Vor anima atmosfera peste 50 de torturi create si decorate in detaliu de catre zeci de cofetari talentati din toata tara. Miza va fi importanta, produsul cu aspectul si gustul cel mai bun castigand titlul de Tort al Anului 2013.

Peste 50 de torturi de exceptie, in cursa pentru titlul „Tortul Anului 2013”!

Zona de concurs de la expozitia GastroPan prezinta zilnic, pe o suprafata de 1.000 mp creatiile deosebite ale celor mai talentati brutari, cofetari si bucatari. Din totalul celor 9 categorii de concurs desfasurate in intervalul 11-14 aprilie, vineri se vor desfasura categoriile „Tort” si „Creatie Artistica in Cofetarie ”, reunind cei mai buni cofetari si cele mai impresionante piese de cofetarie.

Pentru a realiza cel mai bun tort din tara, cofetarii vor trebui sa respecte niste reguli, ca de exemplu faptul ca materiile prime si decoratiile folosite sa fie comestibile si sa fie realizate manual. La jurizarea produselor vor conta modul de decorare, efectul publicitar, talentul artistic al creatorului, dar si expertiza culinara (calitatea materialelor folosite), gradul de dificultate, inovatia-creativitatea si modul de prezentare a torturilor. Membri juriului vor fi cei mai buni specialisti din domeniu, atat din tara cat si din strainatate, ei fiind coordonati de catre presedintele de onoare al Uniunii Internationale a Patisierilor, Cofetarilor si Gelatierilor (UIPCG), domnul Pataki János.

GastroPan, cea mai mare expozitie de specialitate ce reuneste furnizori, producatori, operatori si consumatori din domeniile panificatiei, cofetariei si alimentatiei publice va prezenta, la standurile a peste 130 de expozanti din 24 de tari, o gama variata gama de solutii pentru afacerile de profil, dar si numeroase concursuri si demonstratii practice. Expozitia poate fi vizitata in perioada 11-14 aprilie, intre orele 10-18 (duminica intre orele 10-16), completand talonul de acces disponibil pe www.gastropan.ro.

GASTROPAN 2013 PE SCURT:

- 130 de expozanti din 24 de tari, 60% romani, 40% straini

- 10.000 mp spatiu de expunere, in crestere cu 70% fata de anul trecut

- 20,000 vizitatori specialisti invitati

- Promo VIDEO GastroPan: http://youtu.be/Y0To9scfWFg

- Galerie FOTO Concursuri GastroPan 2012: http://goo.gl/5SEpp

Organizatori: Boro-Info SRL (Revistele Brutarul si Gastromedia) si Asociatia PanGastRo

Despre Boro Info SRL

BORO-INFO SRL are o experienta de peste 12 ani in editarea revistelor de specialitate de nisa, tip business-to-business, respectiv in organizarea de evenimente de afaceri. Principalele produse ale companiei sunt:
GASTROMEDIA - Revista alimentaţiei publice;
BRUTARUL-COFETARUL - Revista morarilor, brutarilor, cofetarilor şi patisierilor;
GASTROPAN - Expoziţie internaţională de panificaţie, cofetărie şi alimentaţie publică.