Psihologia la [locul de] munca, editia a VII-a: CONTRACTE PSIHOLOGICE

Locul desfasurarii: Hotel JW Marriott

Organizator: Business-Edu Evenimente

Psihologia la [locul de] munca, editia a VII-a: CONTRACTE PSIHOLOGICE

Contractul psihologic reprezinta, pe scurt, relatia nescrisa dintre angajat si angajator, dintre individ si organizatie, bazata pe convingerile, asteptarile, dorintele, impresiile fiecaruia in parte, dar si pe informatiile primite mai ales de-a lungul procesului de recrutare, selectie si angajare.

De ce este important? Pentru ca, pe baza sa, fiecare pleaca la drum cu niste idei despre ce atributii are, ce rol joaca in organizatie, ce raport va avea cu ceilalti membrii ai organizatiei, cum va fi programul de lucru, salariul, modul in care i se vor comunica sarcinile sau in care i se da un raport al rezultatelor, confidentialitate etc etc. O parte dintre aceste date se regasesc si scrise in contractul de munca sau in fisa postului, insa intr-o forma mai succinta si incompleta. Restul se deduc de fiecare in parte sau se discuta 'neoficial', ramanand ca fiecare sa astepte de la celalat ca atat intelegerile scrise, cat si cele nescrise sa fie respectate.
Fiind nescris si neclar, trecut prin filtrul impresiilor personale, cat de usor poate fi de gestionat acest contract?

De ce o conferinta pe aceasta tema? Pentru ca:
1. nu este un subiect pentru psihologi, este un subiect pentru oameni si organizatiile in care ei muncesc.
2. pentru ca poate reprezenta unul dintre raspunsurile la problemele tale (si ale organizatiei tale) legate de performanta, motivare, comunicare, relatii.
3. ne priveste pe fiecare, indiferent din ce parte a baricadei privim;
4. este o tema tabu, greu de abordat tocmai datorita caracterului personal pe care il are.
5. in ultimile luni (si cu siguranta si in perioada urmatoare) criza economica a fost folosita drept 'argument nescris' pentru incalcarea acestui contract, si ne-am dori sa aflam daca este motivata sau nu aceasta situatie;
6. vrem sa raspundem la toate intrebarile legate de acest subiect: Cum il gestionam? Cand stii ca a fost incalcat? Cand stii ca l-ai incalcat? Care sunt consecintele? Cum reactioneaza fiecare dintre parti atunci cand se intampla acest lucru? Care sunt cele mai bune solutii pentru evitarea incalcarii, dar si in cazul in care acest lucru s-a intamplat?
7. vrem mai mult decat o conferinta: vrem un eveniment in care poti sa participi deschis la discutie, sa iti exprimi punctul de vedere, sa te implici activ;
8. am gasit oameni cu experienta, profesionisti, capabili sa vorbeasca deschis atat din experienta lor profesionala cat si personala despre acest subiect, iar diversitatea temelor alese de ei ne ajuta sa ne regasim in cel putin o situatie.

Intra pe http://www.psihologia.business-edu.ro/ si vezi Cine sunt vorbitorii, Care este programul si Cum te poti inscrie chiar azi!


Daniela Alixandru
Tel: 021.461.09.81

Despre BUSINESS-EDU EVENIMENTE

Business-Edu: publisherul nr. 1 din industria de Learning&Development

Participare: Intrare libera