ASISTENTII SOCIALI merg in PIATA REVOLUTIEI pentru promovarea DEMNITATII

Locul desfasurarii: PIATA REVOLUTIEI

Organizator: ASproAS (www.asproas.ro) impreuna cu CFCECAS (www.cfcecas.ro)

ASISTENTII SOCIALI merg in PIATA REVOLUTIEI pentru promovarea DEMNITATII

ASproAS (www.asproas.ro) organizeaza impreuna cu CFCECAS (www.cfcecas.ro) un eveniment de promovare a profesiei de asistent social si a demnitatii.

Evenimentul este organizat in data de in data de 17 martie 2015 cu ocazia ZILEI MONDIALE A ASISTENTEI SOCIALE si va avea loc in PIATA REVOLUTIEI din Bucuresti intre orele 13.00-15.00. Participarea se poate face doar prin inscriere prealabila pe pagina www.asproas.ro

In Romania este incalcata demnitatea. In Romania, asistentul social se confrunta nu doar cu incalcarea demnitatii persoanelor care solicita suportul serviciilor de asistenta sociala, dar si cu incalcarea demnitatii proprii in relatie cu profesia de asistent social. Asa ca, pe langa participarea la mentinerea demnitatii persoanei care beneficiaza de suportul serviciilor de asistenta sociala si a celor din jurul acesteia, asistentul social poarta responsabilitatea activarii si mentinerii respectului oamenilor fata de profesia de asistent social.

Promovam un sistem care sa nu incalce demnitatea ASISTENTULUI SOCIAL. Romania incalca demnitatea asistentilor sociali prin faptul ca ignora si refuza sa utilizeze interventia profesionalizata a asistentului social pentru a sustine persoanele care se confrunta cu probleme sociale. In Romania inca sunt angajate sau transferate pe post de asistent social persoane care nu au pregatire universitara in asistenta sociala. Iar cand sunt angajati asistenti sociali cu studii superioare, salariul este fixat la pragul studiilor medii, conditiile de munca nu permit un proces de asistenta care sa respecte demnitatea asistentului social si a persoanei care beneficiaza de suport, iar suportul oferit asistentului social pentru cresterea nivelului de pregatire continua este redus.

Promovam un sistem care sa nu incalce demnitatea persoanei care beneficiaza de suportul serviciilor de asistenta sociala. In Romania este incalcata si demnitatea persoanelor care se afla in situatii de risc sau care se confrunta cu probleme sociale atunci cand nu asigura suportul profesionalizat din partea unui ASISTENT SOCIAL.

Sunteti siguri ca primiti produsul care este descris pe cutie? Persoanele care se prezinta ca asistenti sociali nu sunt intotdeauna asistenti sociali. Asistentii sociali vor sa ii informeze pe oamenilor ca atunci cand se confrunta cu probleme sociale trebuie sa ceara suportul unui asistent social. Cand va confruntati cu probleme sociale si aveti nevoie de suport, intrebati angajatul serviciilor sociale care este in fata dumneavoastra daca este asistent social, adica daca a urmat studiile universitare in asistenta sociala. Doar asa puteti sa va asigurati de calitatea suportului pe care il primiti.

Pentru mai multe detalii despre eveniment puteţi accesa site-urile www.asproas.ro sau www.cfcecas.ro.

Despre CENTRUL DE FORMARE CONTINUA SI EVALUAREA COMPETENTELOR IN ASISTENTA SOCIALA

Centrul de Formare şi Evaluare în Asistenţa Socială (CFCECAS) are ca obiectiv dezvoltarea proiectelor inovative pentru asistenţa grupurilor vulnerabile, a serviciilor de asistenţă pentru integrarea socială şi pe piaţa muncii a persoanelor vulnerabile, dezvoltarea economiei sociale şi dezvoltării profesionale a asistenţilor sociali și a personalului din serviciile sociale din România. Mai multe informati despre CFCECAS sunt disponibile pe: www.cfcecas.ro

Confirmare pana la data: 17 martie 2015

Participare: Numai pe baza de invitatie